phishing

Son Dakika FETÖ davalarında 4 tutuklama bir berat

Son Dakika FETÖ davalarında 4 tutuklama bir berat

Son Dakika FETÖ davalarında 4 tutuklama bir berat
20 Eylül 2017 - 21:52 - Güncelleme: 21 Eylül 2017 - 12:17

FETÖ davalarında

4 tutuklama bir berat

 

FETÖ/PDY silahlı terör örgütüne üye olmak suçlarından dün öğleden 13 görülen davalarda tutuksuz olarak yargılanan sanıklardan 4’ü tutuklanırken, bir sanıkta berat etti. Ayrıca tutuklu sanıkların tutukluluk hallerinin devamına karar verilirken, bazı sanıklarında cezalandırılmasına karar verildi

 

İSMAİL SAGUN-FETÖ/PDY silahlı terör örgütüne üye olmak suçlarından Afyonkarahisar 2. Ağır Ceza Mahkemesinde görülen davalarda kararlar verilmeye devam ediyor. Afyonkarahisar’da dün öğleden önce 13 sanık hakim karşısına geçti. 2. ağır Ceza mahkemesinde Veysel Taşçı, Mustafa Özcan, Recai Dönmez, Yasemin Aytekin, Gülcan Dalar, Sadık Gürbüz, Mustafa Can ve eşi Hilal Can, Muammer Çoban, Hümeyra Kara, Kadir Özkan, Ramazan Kulay, Mehmet Üner ve İbrahim Demirhan yargılandılar.

EK SÜRE TALEBİ

Tutuklu ve tutuksuz olarak yargılanan sanıklar FETÖ/PDY silahlı terör örgütüne üye olmak, ByLock kullanılması, çocuklarını yapıya bağlı okullara göndermesi, sohbet toplantılarına katılması, yapıya bağlı derneklere ve sendikaya üye olunması gibi suçlardan yargılandılar. Haklarındaki suçlamaları kabul etmeyen sanıklardan bazıları savunma yaparken bazı sanıklarda savunma yapmak için ek süre talebinde bulundu.

TAŞÇI’YA 7 YIL 6 AY CEZA

İlk olarak dün hakim karşısına geçen Veysel Taşçı, hakkındaki suçlamaları kabul etmedi. Kendisi hakkında ifade veren tanıkların ifadelerinin gerçek dışı olduğunu söyleyerek kabul etmeyen Taşı’ya mahkeme heyeti 7 yıl 6 ay ceza verdi.

WİFE ÇAKIŞMASI

İl Emniyet Müdürlüğü bünyesinde komiser olarak görevliyken göz altına alındıktan sonra tutuklanarak cezaevine konulan Mustafa Özcan’da mahkemede savunma yaptı. Kendisinin ve eşinin ByLock kullanımı çocuklarının yapıya bağlı okullara gitmesi gibi suçlardan yargılanan Özcan, Bylock kullanmadığını ve yüklemediğini söyledi. Wife çakışması olabileceğini, eşinin de Bylock kullanmadığını ve çocuklarını daha iyi eğitim almak için özel okula gönderdiğini söyleyen Özcan, suçlamaları kabul etmediğini söyledi. Ttuklu sanık Özcan’ın savunmasının ardından mahkeme heyeti duruşmayı 25 Ekim 2017 tarihine erteledi.

HİÇBİR SUÇLAMAYI KABUL ETMİYORUM

Komiser olarak görev yaptığı esnada göz altına alındıktan sonra tutuklanarak KHK ile ihraç edilen Recai Dönmez’de hakim karşısına geçti. Tutuklu sanık Dönmez, Afyonkarahisar’da 4 yıldır görev yaptığını ve daha önce görev yaptığı ilde yargılanmak istediğini söyledi. Bunun üzerine mahkeme heyeti Dönmez’in bu isteğini kabul etmeyerek reddetti. Mahkeme heyetine savunma yapan Dönmez suçlamaları kabul etmediğini söyleyerek tahliyesini istedi. ByLock kullanıp kullanmadığı sorulması üzerine tutuklu sanık Dönmez, Bylock kullanmadığını örgüt toplantı ve sohbetlerine katılmadığını Banka Asya’ya da talimatla para yatırmadığını ifade etti. Dönmez’in savunmasının ardından mahkeme heyeti sanığın tutukluluk halinin devamına ve duruşmanın 25 Ekim’de yapılmasına karar verdi.

İŞE SOKARIZ DEMEDİLER

Tutuksuz olarak yargılanan ve öğretmenlikten ihraç edilen Yasemin Aytekin’de hakim karşısındaydı. Aytekin’in duruşmasında tanık olarak dinlenen G. Ç. İse SEGBİS üzerinden Antalya’dan bağlandı. Aytekin’i Isparta’dan tanıdığını klavye kursu için bir ay kaldığı yurtta bir iki defa gördüğünü söyleyen tanık G. Ç. “Yasemin yurda gelirdi. Yanında çocuğu da olurdu. Ama hiç yurtta kalmazdı. Klavye kursu için yurtta kalıyordum. Yasemin hanımı orda gördüm” dedi. Mahkeme başkanının tanık’a kurs esnasında taktik veya stratejik olarak kendilerine her hangi bir şey söylendiğini tanık G. Ç.’ye sorması üzerine G. Ç., “Böyle bir şey olmadı. Bize sizi işe sokarız gibi şeylerde söylemediler. Bizimle ilgilenmediler. Bende kavga etmiştim ve yurttan atıldım” dedi. Sanık savunması ve tanık ifadesinin ardından duruşma 25 Ekim’e ertelendi.

DURUŞMA 25 EKİM’DE

FETÖ/PDY silahlı terör örgütü üyesi olmadığını mahkeme heyetine çıktığı duruşmada dile getiren Gülcan Dalan, hiçbir suçlamayı kabul etmeyerek, savunmasını yaptı. Sanığın savunmasının ardından mahkeme heyeti duruşmayı 25 Ekim 2017 tarihine erteledi.

DURUŞMADA AĞLADI

Tutuksuz olarak yargılanan ve hakkında berat kararı verilen sanık Sadık Gürbüz, duruşmada ağladı. Mahkeme heyetine yaptığı savunmanın ardından Cumhuriyet Savcılığının hakkındaki suçlamaların ve beyanların yetersiz olduğundan dolayı beratının istedi. Berat’ının istenmesi üzerine göz yaşlarına hakim olamayan sanık Gürbüz’e, mahkeme başkanından tepki geldi. Mahkeme başkanı, “Neden ağlıyorsun. Ağlama” dedi. Sanık ise bir anda duygulandığını söyledi. Mahkeme heyeti mevcut delileri göze alarak sanığın beratına karar verdi.

YETKİSİZLİK TALEBİ REDDEDİLDİ

FETÖ/PDY silahlı terör örgütü suçlarından yargılanan tutuklu sanık Mustafa Can ve eşi tutuksuz sanık Hilal Can hakim karşısına çıktı. Mustafa Can duruşmada yer alırken, eşi Hilal Can ise SEGBİS üzerinden Adana’dan bağlandı. Polis memuru iken tutuklanan ve meslekten ihraç edilen tutuklu sanık Mustafa Can, yetkisizlik kararı istedi. Mahkeme başkanı da sanığın talebini reddetti.

SON KEZ EK SÜRE VERİLDİ

Tutuklu sanık Mustafa Can ve eşi Hilal Can, maddi durumlarının iyi olmaması nedeni ile avukat tutamadıklarını ve savunma yapmak için ek süre talep ettiklerini mahkeme başkanlığına ilettiler. Mahkeme başkanı iddianamenin 2,5 ay önce gönderdiğini ve neden savunma hazırlamadıklarını sordu. Bunun üzerine sanıklar ek süre verilmesi ile avukat tutarak hazırlayacaklarını söylediler. Mahkeme başkanı ise; “Böyle yaparak yargılanmayı uzatıyor ve sulandırıyorsunuz. Size son kez ek süre veriyorum. Eğer bir daha ki duruşmada savunma yapmazsanız da davaya devam edeceğim” dedi. Daha sonra mahkeme heyeti duruşmayı 26 Ekim 2017 tarihine erteledi.

4 TUTUKSUZ SANIK TUTUKLANDI

FETÖ/PDY silahlı terör örgütü davalarında tutuksuz olarak yargılanan Muammer Çoban, Ramazan Kulay, Mehmet Üner ve İbrahim Demirhan mahkeme heyeti tarafından tutuklandılar. Muammer Çoban 9 yıl 6 ay, Ramazan Kulay, 8 yıl 3 ay, Mehmet üner 7 yıl 6 ay ve İbrahim Demirhan’da 8 yıl 3 ay ceza alarak tutuklandılar. Tutuklu sanıklar arasında bulunan İbrahim Demirhan’a cumhuriyet savcılığı berat kararı verilmesini talep etmesine rağmen mahkeme heyeti sanığın tutuklanması yönünde karar verdi. Davaları görülen tutuksuz sanıklardan Hümeyra Kara’ya 7 yıl 4 ay ceza verilirken, Kadir Özkan’ın duruşması da 25 Ekim 2017’i tarihine ertelendi. 

YORUMLAR

  • 0 Yorum