SON DAKİKA
SON DEPREMLER

FETÖ Davalarında 12 Mahkumiyet

0
Güncellendi - 2017-11-18 05:02:18
FETÖ Davalarında 12 Mahkumiyet
A- A+ PAYLAŞ

Malatya’da FETÖ/PDY silahlı terör örgütüne üye olmak suçundan yargılanan ve örgütün kriptolu iletiyim programı olan ‘ByLock’ kullanıcısı olduğu belirlenen 6’sı eski emniyet mensubu olmak üzere toplam 12 sanığa  ‘Silahlı terör örgütü üyesi’ olmak suçundan 6 yıl 3 ay ile 7 yıl 6 ay arasında değişen hapis cezaları verildi. Kararlar ile birlikte 12 sanıktan tutuklu yargılanan 11 sanıktan 9 sanık tahliye edilirken, 2 sanığın ise tutukluluk hallerine devam kararı verildi.

-6’si emniyet mensubu

Malatya 1. Ağır Ceza Mahkemesi’ndeki karar duruşmalarında ise 7 tutuklu sanık hakkındaki yargılama sona erdi. Buna göre; eski komiserler Adil B., Mustafa T. ve Atilla A. ile eski polisler  Metin K., Aliseydi D. ve Hacı Hasan B.’ye 6’şar yıl 3’er yıl hapis cezaları verilirken, serbest meslek sahibi Mustafa P.’ye ise 7 yıl 6 ay hapis cezası hükmedildi. Mahkeme Heyeti hükümler ile birlikte tutuklu 6 eski emniyet mensubunun tahliye ederken, sanık Mustafa P.’nin ise tutukluluk halinin devamına karar verdi.

-İlahiyatçıya 7 yıl 6 ay

Malatya 2. Ağır Ceza Mahkemesi’ndeki karar duruşmalarında ise 4’ü tutuklu olmak üzere  5 sanığın yargılanması tamamlanarak hükümler açıklandı.  Kararlara göre; tutuklu yargılanan Gümrük Müdürlüğünden memur olarak çalışırken ihraç olan tutuklu sanık Talat İ. ile tutuksuz yargılanan eski öğretmen olan eşi Özlem İ.’ye 6’şar yıl 3’er ay hapis cezası verilirken,  İnönü Üniversitesi İlahiyat Fakültesi’nde araştırma görevlisi iken ihraç edilen tutuklu sanık Ökkeş G.’ye 7 yıl 6 ay hapis cezası verildi.  Kamu görevlerinde iken ihraç edilen tutuklu sanıklar Mehmet D. ve Abdullah K.’ya ise 6’şar yıl 3’er ay hapis cezası verildi. Mahkeme Heyeti, hükümler ile birlikte 7 yıl 6 ay hapis cezası alan Ökkeş G.’nin tutukluluk haline devam verirken, diğer 3 tutuklu sanığın ise tahliyesine karar kıldı.

Burhan KARADUMAN, Yeni Malatya Gazetesi- malatyahaber.com

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız