Büyük Torbalı

Festivale muhtardan açık davet

Karakızlar Mahallesinde bu yıl ilk defa börülce festivali yapılacak. Karakızlar Mahalle Muhtarı Niyazi Sortürk festivale sayılı günler kala program içeriğine değinerek herkesi davet etti

REKLAM ALANI

(728x90px)

Esnek veya Sabit Ölçü Verebilirsiniz.
Festivale muhtardan açık davet
406 Görüntüleme
19 Ağustos 2019 - 16:00
REKLAM ALANI

(300x250px)

Esnek veya Sabit Ölçü Verebilirsiniz.

Torbalı’da merkeze uzak mahallelerde ön plana çıkan tarım ürünleriyle ilgili festivaller düzenlenmeye başladı. İzmir Büyükşehir Belediyesi ve Torbalı Belediyesinin katkılarıyla düzenlenen festivallerde mahallelerle özdeşleşen ürünlerin reklam, tanıtımı yapılıyor. Kazakızlar mahallesinde önümüzdeki hafta sonu börülce festivali düzenlenecek.
HER AİLE BÖRÜLCE EKİYOR
Karakızlar mahallesi İlçede ilk börülce ekiminin yapıldığı bölgelerden olma özelliğini taşıyor. Karakızlar mahallesindeki 320 hanenin tamamı 100 dönüm üzerinde her yıl börülce ekimi yapılıyor. İlaç kullanılmadan yetiştirilen börülceler tadı ve görüntüsü ile dikkat çekerken semt pazarlarında alıcı buluyor. Karakızlar Mahalle Muhtarı Niyazi Sortürk mahalle sakinlerinin önemli geçim kaynaklarından olan börülceyle ilgili festival yapılması ile ilgili Torbalı Belediyesi yetkililerine gerekli müracaatlarda bulundu. Muhtarın girişimleri sonucunda bu sene ilk defa mahallede börülce festivali yapılacak. Sortürk börülce üretimiyle ilgili olarak ” Mahallemizde yaşayan 320 hanedeki 500 kişinin hepsi börülce üretimi yapıyor. Börülce üretimi bizim mahallemizde bir gelenek haline geldi “dedi.
“FESTİVALE HERKES GELSİN”
Karakızlar Mahalle Muhtarı Niyazi Sortürk festivalinin içeriğine değinerek ” Mahallemizde bu sene ilk defa börülce festivali yapılacak. 25 Ağustos Pazar günü yapılacak olan festivalimizin kapısı herkese açık. Tepeköy İZBAN durağından festivale için saat başı araçlar kalkacak. Festivalde Komedi dans üçlüsü, Coşkun Sabah ve Bahar Şahin sahne alacak. Festival mahallemiz ile özdeşleşen börülcenin ve Karakızlar’ın tanıtımı açısında çok önemli bir yere sahip” diyerek sözlerini noktaladı.

REKLAM ALANI

(728x90px)

Esnek veya Sabit Ölçü Verebilirsiniz.
PİYASALARDA SON DURUM
  • DOLAR
    -
    -
    -
  • EURO
    -
    -
    -
  • ALTIN
    -
    -
    -
  • BIST 100
    -
    -
    -
KÖŞE YAZARLARI
Hava durumu
İMSAK-
GÜNEŞ-
ÖĞLE-
İKİNDİ-
AKŞAM-
YATSI-

Tüm Hakları Saklıdır. Torbalı Web