FESTİVALE HAZIRLANIYORLAR

FESTİVALE HAZIRLANIYORLAR

Çıldır Belediye Başkanı AK Partili Kemal Yakup Azizoğlu...

           Çıldır Gölü´nün meşhur atlı kızakları, 9 Şubat´ta yapılacak olan festivale hazırlanıyor.

         Gölün buz tutmasıyla birlikte sezona merhaba diyen atlı kızaklar, Türkiye´nin popüler tren hattında hizmet veren Doğu Ekspresi´nin de bölgeye taşıdığı turistlerle birlikte hareketli günler yaşıyor. Göl yüzeyinde müşterilerini gezdiren atlı kızakların göldeki dansı da renkli görüntüler ortaya çıkarıyor.

      Doğu Anadolu Bölgesi´nin Van´dan sonra en büyük ikinci gölü olan ve kışın yüzeyi tamamen buzla kaplandığı için üzerinde atlı kızaklar ile gezinti yapılan, Eskimolar gibi balık avlanan, buz pateni ve kar motoru turları düzenlenen göl, her mevsim dikkatleri üzerine çekmeyi başarıyor.

       Çıldır Gölü,karla kaplı çevresiyle ayrı bir güzellik sunarken, özellikle kışın Ankara´dan Kars´a kadar uzanan Türkiye´nin en uzun tren yolculuğunu yapan Doğu Ekspresi ile bölgeye gelen turistlerin uğrak yeri oluyor. Doğu Ekspresi ile göle gelenle turistler, atlı kızaklar ile göl üzerinde ve çevresinde gezinti yapıp doyasıya bir kış keyfi yaşıyor.

     Çıldır Belediye Başkanı AK Partili Kemal Yakup Azizoğlu, Çıldır Gölüne gelen turist sayısının artmasıyla birlikte atlı kızak sayısının da arttığını söyledi. Atlı kızakların bölgenin kültürünü ortaya koyduğunu da aktaran Başkan Azizoğlu, 9 Şubat´ta göl yüzeyinde Çıldır Kristal Göl Uluslararası Kış Şöleni etkinliğini düzenleyeceklerini belirterek, herkesi Çıldır Gölünün güzelliğini görmeye davet etti.

/resimler/2019-1/17/2350225588744.jpg