MENÜ

Fernando Muslera gerçeği!

Fernando Muslera... Onun Galatasaraylı taraftarlar için önemini anlatmak için kelimeler yetmez! Yaptığı kritik kurtarışlar, aldığı sorumluluk ve takım için büyük itici güç olmasıyla formsuz Galatasaray'ın en büyük gücü olan Uruguaylı eldiven dün oynanan Aytemiz Alanyaspor maçında da takımını ipten alan isimdi.

Tarih 19 Temmuz 2011. Galatasaray o gün bir transferi açıkladı ve o isim Galatasaray’ın 4 sıkıntısına son verecek, Galatasaray’a kupalar kazandıracak ve efsane olacaktı. O isim Galatasaray’ın kaptanı olan Fernando Muslera.

Haberin Devamı

Galatasaray’ın dün akşam oynadığı Aytemiz Alanyaspor karşılaşmasına damga vuran Fernando Muslera bu sezon Süper Lig’de oynadığı 13 maçta kalesinde yalnızca 10 gol gördü. Bu sezon ligde 6 maçta kalesini gole kapatan Muslera bu alanda Beşiktaş’ın kalecisi Karius ile birlikte zirvede yer alıyor.

Bu sezon Süper Lig’de kurtarış yüzdesi %81 olan Uruguaylı eldiven takımını bir çok maçta adeta ipten aldı. Galatasaray’da oynanan kötü futbol ve formsuzluk göz önüne alındığında Fernando Muslera sayesinde Galatasaray şu an ligin üst sıralarındadır desek yanılmayız.

Bu sezona damga vuran 33 yaşındaki yıldız kaleci Galatasaray’da forma giydiği 9 sezonda ligde 279 maçta forma giydi ve 282 gol kalesinde gördü. 99 maçta ise kalesini gole kapattı.

YORUM YAZ