Programa İlçe Kaymakamı Hakan Yavuz Erdoğan, Belediye Başkanı Ahmet Soğuk, İlahiyatçı Yazar Ragıp Güzel, İlçe Müftüsü İsmail Temel, bürokratlar, din görevlileri ve vatandaşlar katıldı.

Saygı duruşu ve ardından okunan istiklal marşı ile başlayan program Ferizli Merkez Camii müezzini Zekeriya Özkaya’nın Kuran tilavetiyle ve Diyanet işleri başkanı Mehmet Görmez ’in Kutlu doğum Haftası nedeniyle yayınladığı mesajla devam etti.

Programın selamlama konuşmasını yapan Ferizli İlçe Müftüsü İsmail Temel katılımcıların Kutlu Doğum haftasını kutlayarak Efendimizden herkesin ilham alması gerektiğine vurgu yaptı ve katılımcılara teşekkür etti.

Şiir dinletisi ve sinevizyon gösterimiyle devam eden Kutlu Doğum Haftası programında Ferizli ilçe müftülüğü konferans salonunu dolduran katılımcılara hitaben İlahiyatçı yazar Ragıp Güzel ‘’Hz. Peygamber ve Güven Toplumu’’ konulu konuşmasını yaptı. Güzel, ‘’Peygamberimiz Hz. Muhammed’in (SAV) her söylediğinde ayrı bir özellik vardır. Peygamberimizin (SAV) örnek hayatından ilham almalıyız. Komşularımızla, eşlerimizle iyi geçinmeliyiz. Müslüman elinden ve dilinden kimsenin zarar görmeyeceği insandır. Emanete riayet etmeyenin, sözüne sadık olmayanın imanı eksiktir. Peygamber efendimizin (SAV) duasını almak istiyorsak, kimsenin gıybetini etmemeliyiz. Çevresiyle ve eşleriyle iyi geçinen, ahlaklı kişiler Efendimizin (SAV) dediği gibi; sizin en hayırlılarınızdır, ‘’dedi.

Çiçek ve ödül takdiminin ardından Ferizli Belediyesi ve İlçe Müftülüğünün yaptığı ikramlarla program sona erdi.