Diyanet İşleri Başkanlığı Ferizli ilçe müftülü, ilçe gençlik koordinatörlüğü tarafından düzenlenen 18 Mart sabahında 'Çanakkale ve Gençlik' temalı program bu sabah namazında yoğun bir katılımla gerçekleşti.

İlçe gençlik koordinatörü başkanı imam Haluk Akagündüz, İmam ali Elmalı ve Hüseyin Durmaz'ın hazırladığı programa belediye başkanı Ahmet Soğuk, İlçe müftüsü İsmail Temel, Diyanet İşleri Başkanlığı Uzmanı Mustafa Soykök, ilçe eşrafı, kadın, erkek, genç, yaşlı 1500 civarında vatandaş katıldı.

Hafızlar tarafından okunan Kur'an-ı kerim huşu içinden dinlendi ve ardından huzur içerisinde sabah namazı eda edildi.

Namazdan sonra ilçe müftüsü İsmail Temel Açılış konuşmasını yaptı ve emeği geçen herkese teşekkür etti. Böyle geniş bir organizenin ilk defa Ferizli de olduğunu ifade eden müftü Temel, Çanakkale ve şehitlerimizi anma ile ilgili yapılacak konuşmacıyı kürsüye davet etti.

Diyanet İşleri Başkanlığı Uzmanı Mustafa Soykök konuşmacı olarak Çanakkale ve şehitliğin manevi yönlerini anlatan konuşması gerçekleşti. Kalabalık cemaat tarafından pürdikkat dinlene konuşmacının ardından imam Haluk Akagündüz'ün aşk ile yaptığı duaya coşku ile amin denildi.

İlçe gençlik koordinatörlüğü tarafından düzenlenen 'Çanakkale ve Gençlik' temalı programın ardından Ferizli Belediyesince ikram edilen o günlerde Mehmetçiğin aşı olan buğday çorbası ikram edildi.

Kaynak:Ferizlide