Paşalı konuyla ilgili yaptığı açıklamada olaya şöyle tepki gösterdi:

'Yıllardır mücadelesini verdiğimiz ulusal marketler zincirleriyle mücadelemiz dün olduğu gibi bugün de devam ediyor.

Lakin yetersiz kalıyor. Sayılarının yeterli olmasına rağmen her gün mantar gibi çoğaldığını görmekteyiz. Market adı altında kırtasiye, züccaciye, kasap, manav, konfeksiyon, nalburiye vb. %80 esnaf ve sanatkarımızı olumsuz yönde etkilemektedir.

Ulusal market sayılarının ilçemizin nüfusuna oranla yeterli sayıda olduğu ve bundan sonra açılacak olan ulusal market zincirlerinin açılmalarının önlenmesi, açılacak ise de gerekli park, depo giriş çıkışları, engelli girişi gibi trafiği ve diğer esnaf ve sanatkarlarımızı rahatsız etmeyecek şekilde önemli şartların sağlanarak ilçe merkezinin dış bölgelerine açılmasının uygun olduğunun kanaatindeyiz.

Yerel siyasi yönetimlerin atacağı adımlarla bu gibi ulusal zincirlerin varlığını azda olsa önüne geçebiliriz. Bizler ilçemizin en güçlü sivil toplum örgütüyüz gerektiğinde bu gücümüzü sonuna kadar kullanırız.

Yerel yönetimlerin desteği ile bu işin üstesinden gelebiliriz.

İlçemize hatta İlimize maddi olarak hiçbir katkısı olmayan zincir marketlere değil Bize acı tatlı her günümüzde sahip çıkan ilçe esnafımıza sahip çıkalım.

Biz sonuna kadar esnafımızla kol kola yürümeye devam edeceğiz ve sonuna kadar bu işin takipçisi olacağız.'