Fenerbahçe'nin transferi KKTC’de siyasileri birbirine düşürdü!

16.01.2021 - 14:38 | Son Güncellenme: 16.01.2021 - 14:43

Fenerbahçe’nin Kıbrıs Rum Kesimi takımlarından Attila Arpad Szalai’yi transfer etmesi KKTC’de siyasileri birbirine düşürdü. Dışişleri Bakanı Tahsin Ertuğruloğlu ile eski başbakan Ferdi Sabit Soyer Twitter üzerinden atıştı.. İşte detaylar...

Fenerbahçe'nin transferi KKTC’de siyasileri birbirine düşürdü!

AJANSSPOR - HABER

Fenerbahçe, Güney Kıbrıs Rum Kesimi'nin Apollon Limassol takımında forma giyen Macar stoper Attila Szalai transferinde mutlu sona ulaştı. 22 yaşındaki oyuncunun bonservisi konusunda kulübüyle anlaşmaya varan Sarı-Lacivertliler, herhangi bir sağlık sorunu yaşanmazsa 3.5 yıllık anlaşma imzalayacak. Macar basınına göre sarı lacivertliler Apollon'a 2 milyon Euro bonservis bedeli ödeyecek ve ve sonraki satıştan pay verecek.  Bonservis bedelinin 400 bin Euro'sunu oyuncunun eski kulübü Mezokövesd Zsory alacak.   

Fenerbahçe'den yapılan bilgilendirme açıklamasında şöyle denildi: "Kulübümüzün ilgilendiği Macaristan Milli Takımının 22 yaşındaki stoperi Attila Szalai, sağlık kontrolünden geçmek ve transfer süreçlerini ilerletmek adına İstanbul'a gelecektir. Kamuoyunun bilgisine sunarız."

Soyer'den açıklama geldi

Eski Başbakanlardan Ferdi Sabit Soyer, bunun üzerine KKTC Dışişleri Bakanı Tahsin Ertuğruloğlu'nun ismini vererek bir mesaj paylaştı. Soyer mesajında şunları söyledi: "Fenerbahçe, Leymos’un Apollon ile Macar oyuncu Atila için antlaşmış. Transfer edecek. Güneyden ilaç alınımına itiraz eden büyük Fenerli, iki devletci, Federasyon karşıtı DİB Syn Tahsin Ertoğruloğlu buna ne der? Hadi bir kükre bakalım Yaşamın gerçeği bunları böyle ofsayıta bırakır.” 

KKTC Dışişleri Bakanı'ndan yanıt 

Tahsin Ertuğruloğlu, yine Twitter üzerinden Soyer'e yanıt verdi. Ertuğruloğlu, “İnanmadığınız Devletin milletvekili, Bakanı, Başbakanı oldunuz. İnanmadığınız milletvekili andını okudunuz, devleti ve egemenliği savunacağınıza namus ve şeref sözü vererek and içtiniz. NİYE?” diye konuştu.

Senin için hazırladığımız haberler