Cem Kerpiççiler Fenerbahçe'nin iletişim stratejisi de hatalı
HABERİ PAYLAŞ

Fenerbahçe'nin iletişim stratejisi de hatalı

Haberin Devamı

Fenerbahçe son yıllardaki en kötü performansını sergiliyor... Özellikle kendi sahasında iyi sonuçlar alıp, rakiplerine kolay kolay puan vermeyen Fenerbahçe, Süper Lig'de bu sezon şu ana kadar Kadıköy'de yaptığı 9 maçın sadece dördünü kazanabildi. Rakipler için her zaman çok zor deplasman görülen Ülker Arena Şükrü Saraçoğlu geleneği zarar görüyor ve herhangi bir deplasmana dönüşüyor.

Fakat burada mevzuyu şu andan yani ligin son sırasındaki Adanaspor karşısında alınan beraberlikle anlamaya çalışmaya başlarsak yanılırız. Fenerbahçe'nin Hollandalı teknik direktörü Dick Advocaat, sarı-lacivertli ekipte kendisinden önce görev yapan 3 çalıştırıcı Ersun Yanal, İsmail Kartal ve Vitor Pereira'nın gerisinde kalmasına bakarak da geçerli bir analiz yapamayız.

Fenerbahçenin iletişim stratejisi de hatalı

Ersun Yanal'ın Fenerbahçe'yi Nisan'da açık ara farkla şampiyonluğa ulaştırmasının ardından görevden alınması ile bir başlangıç yapmak erken olabilir. Belki de hikayeyi Fenerbahçe'yi ligde ve Avrupa'da çok iyi temsil eden bir takım yaratan Zico'nun gönderilişinden itibaren sorgulamalıyız. Hayatın hiçbir alanında istişareye, liyakate, özeleştiriye dayanmayan bir organizasyonun başarılı olmasının imkanı yok. Bunu her seferinde duvara çarpıp anlamaya gerek yok. Fenerbahçe yönetimi hatalarından ders çıkarmayı bilmiyor. Fenerbahçe gibi bir takım böyle anlık kararlarla, gelecek tahayyülü olmadan, bir plan ve sistemi olmadan yönetilemez.

Başkan Aziz Yıldırım ve yönetim kurulu tepki alacakları bir sonucun ardından belki de başka bir vakitte yapılsa herkesin destek olacağı bir açıklama yaparak iletişim stratejisinde de başarılı bir yol izlemiyorlar. Siz kötü sonuçların ardından maç sonu böyle bir açıklama yaparsanız elbette herkes sizi gündem değiştirmeye çalışmakla suçlayacaktır. Sahada yalnızca Jeremain Lens üzerinden yapılan bir kurgu ile işler yürümüyor. Fenerbahçe'nin başında dünyaca ünlü çok önemli bir teknik direktör var. Bence Dick Advocaat ile konuşup bugünden kısa ve uzun vadeli hedeflerle bir yol haritası hazırlanmalı. Gelecek sezonun transferleri, hocanın oyun planına göre bugünden itibaren takip edilmeli.

Sıradaki haber yükleniyor...
holder