Fenerbahçe'ye Transfer Olan Mesut Özil'in 2 Yıl Önce Kurduğu Espor Takımı: M10 eSports

118
17
11
9
5
Yeşil sahaların yıldızı Mesut Özil, futbola olan ilgisinin yanında video oyunlarıyla da oldukça haşır neşir. Yaklaşık 2 yıl önce M10 eSports adını taşıyan bir takım bile kuran yıldız futbolcu, e-spora kendini adamış gençleri bulup yetiştirmeyi amaçlıyor.

Son dönemlerde Fenerbahçe'ye transferiyle gündemden düşmeyen Türk asıllı Alman futbolcu Mesut Özil'i her ne kadar yeşil sahalardaki yetenekleriyle tanısak da video oyunlarıyla da arası hiç fena değil. Öyle ki yıldız futbolcu, geçtiğimiz yıllarda kendi adını taşıyan bir e-spor organizasyonu bile kurmuştu.

Sanal futbol, dünya çapında her geçen gün daha da popüler hale gelirken Mesut Özil gibi yeşil sahalardan çıkmış bir ismin böyle bir takım kurması, büyüyen endüstrinin çok daha fazla kişiye ulaşmasına ve milyonlarca kişinin e-sporla tanışmasına vesile oluyor.  Mesut Özil'in M10 Esports adını taşıyan organizasyonunda da Fortnite ve FIFA için takımlar yer alıyor.

Mesut Özil'in e-spor takımı: M10

Mesut Özil

Organizasyonun web sitesinde yer alan bilgilere göre Özil, oyunlara ve e-spora olan tutkusu ve kendini bu işe adamış genç oyunculara, yarının e-spor yıldızları olacak şekilde gelişebilecekleri bir yuva kurmak için bu organizasyonu oluşturdu.

2018 yılında hayata geçen Almanya merkezli M10 Esports, geçmişte FIFA takımıyla ünlense de günümüzde daha çok Fortnite ile ön plana çıkıyor. FIFA takımının ise geçtiğimiz yılın sonlarında dağıldığı biliniyor.

Sosyal medya hesapları milyonlarca kişi tarafından takip edilen Mesut Özil, 2018 yılında düzenlenen FIFA eWorld Cup Final 2018'in de resmi marka elçisi olmuştu. Yıldız futbolcunun temellerini attığı e-spor organizasyonunun önümüzdeki dönemlerde neler yapacağını merakla bekliyoruz.

118
17
11
9
5
Emoji İle Tepki Ver
118
17
11
9
5