Fenerbahçe Yönetim Kurulu Üyesi Turhan Şahin, Fenerbahçe tarafından kurulması planlanan tesisler ile ilgili bilgilendirmelerde bulunmak ve yer temini konusunda incelemelerde bulunmak üzere Sinop’a geldi. Şahin, “Ben inanıyorum ki bu tesisler sayesinde Sinop’tan da bazı yıldız sporcular önümüzdeki üç beş sene içerisinde Fenerbahçe’nin değişik branşlardaki takımlarında yer alacaktır” dedi.
Hedef 1 Milyon projesi ile yola çıkan Fenerbahçe Spor Kulübü, proje kapsamında Sinop’un da içinde bulunduğu 4 pilot bölgede spor tesisleri kurmayı hedefliyor.

Proje kapsamında Sinop’a gelen Fenerbahçe Yönetim Kurulu Üyesi Turhan Şahin, Sinop-Edirne-Van ve Alanya olmak üzere seçilen 4 pilot bölgede seçilecek arsalara içinde halı saha, tenis kortu, yüzme havuzu, basket sahası, voleybol sahası ve çocuk oyun alanlarının bulunduğu spor tesisleri kuracaklarını söyledi. Geçtiğimiz gün Sinop’a gelen Fenerbahçe Yönetim Kurulu Üyesi Turhan Şahin, Fenerbahçe Spor Kulübü Sinop Şubesi Kurucu Başkanı Ertan Gümüş ile birlikte Sinop’ta kurulması planlanan tesis ile ilgili incelemelerde bulundu. Daha sonra Fenerbahçe Spor Kulübü Sinop Şubesinde Fenerbahçelilerle bir araya gelen Fenerbahçe Yönetim Kurulu Üyesi Turhan Şahin, burada kurulması plan tesis hakkında bilgiler verdi. Sinop’un Fenerbahçe Spor Kulübü için ayrı bir öneminin bulunduğunu söyleyen Şahin, bu kapsamda Sinop’ta böyle büyük bir tesis kuracak olmaktan mutluluk duyduklarını belirtti. Şahin; “Hedef 1 Milyon projesi il ilgili Türkiye’de ilk olarak 4 noktada şubelerimizin tesislerini açmayı düşünüyoruz. Bunların arasında Sinop çok önemli bir yer tutuyor. Çünkü Sinop, ülkemizin en kuzey bölgesi. Dolayısıyla Sinop’un birde Türkiye Cumhuriyeti devletinin kuruluşundaki tarihi misyonu, tarihi görevi ve kişiliği nedeniyle biz Fenerbahçe kulübü için önemi çok büyük. Çünkü, Atatürk’ün Sinop ile ilgili çok güzel anıları var. Sinop bizim manevi başkentlerimizden bir tanesi. Kurtuluş savaşının birçok plan projeleri bu şehirde yapılmış ve bu şehrin milli mücadeleye katkısı efsanevi bir şekilde olmuştur. Diğer taraftan bizim kulüp olarak Sinop’la bir gönül bağımız var, o da şundan dolayı; bizim tarihi dere ağzı tesislerimizde Anadolu’daki kurtuluş mücadelemize katılan ordularımıza İstanbul’dan silah, mühimmat ve personel desteği dereağzından başlatılıp, Sinop’a aktarılmış ve Sinop’tan da Anadolu’nun iç kesimlerine doğru ulaştırılmıştır. Bu anlamda Sinop’un bizim için ayrı bir yeri var. Bu sebeple Sinop’ta bulunmaktan ayrı bir mutluluk duyduğumu belirtmek isterim. İnşallah hedef 1 milyon üye projesinde Sinop’un bizlere büyük katkı sağlayacağına inanıyorum” dedi. 

Çok yakında Sinop’a müjdeli haberler vereceğiz
Sinop’a kurulması planlanan tesisle ilgili olarak çalışmalarının devam ettiğini belirten Fenerbahçe Yönetim Kurulu Üyesi Turhan Şahin, şimdisi için sadece olumlu gelişmelerin yaşandığını ama ilerleyen dönemlerde Sinop’a müjdeli haberler vereceklerini ifade etti. Şahin; “Sinop esnafından bir Fenerbahçeli arkadaşımız, burada kurulacak olan Fenerbahçe evi ve sosyal tesisleri için bize bir arazi teklifinde bulundu. bu bizleri çok memnun etti ve onunla ilgili gerek belediye gerekse ilgili kurumlarla gereken görüşmeleri yaptık. Şimdisi için sadece gayet güzel gelişmelerin olduğunu söyleyebilirim. Ama yakında Sinop’a büyük bir müjde vereceğimizi söylemek istiyorum. Belki bizim düşündüğümüzden daha ileri boyutta tesisler olacak. İnşallah hem Sinop için, hem Fenerbahçe için hem de ülkemiz için ciddi bir yatırım yapmayı düşünüyoruz. Tabi bizim yapacağımız yatırımların hem sosyal hem de sportif amaçları olacak. Dolayısıyla aileler burada kaynaşmayı tesis ederken diğer taraftan onların çocukları da sportif tesislerimizde gerekli eğitimleri görebilecekler. Belki onların içerisinde Fenerbahçe’nin çeşitli branşlarında yıldız sporcular yetiştireceğiz. Malumunuz bizim 9 ana branşımız var. Tüm bu branşlarımızda hem Türkiye’de hem de Avrupa’da başa güreşiyoruz. Hepsinden şampiyonluk final mücadelesi veriyoruz. Ben inanıyorum ki bu tesisler sayesinde Sinop’tan da bazı yıldız sporcular önümüzdeki üç beş sene içerisinde Fenerbahçe’nin değişik branşlardaki takımlarında yer alacaktır” diye konuştu.
Editör: Vitrin Haber