Fenerbahçe, Mesut Özil'i böyle karşılayacak: Uçak, heliktopter...

16.01.2021 - 15:09 | Son Güncellenme: 16.01.2021 - 16:35

Son dakika Fenerbahçe transfer haberleri... Dünyaca ünlü yıldız futbolcu Mesut Özil'in Fenerbahçe'ye olan transferi an meselesiyken, Mesut Özil'in Fenerbahçe'ye ne zaman, hangi gün ve nasıl gelecek? Mesut Özil Fenerbahçe'de ne kadar maaş alacak? İşte detaylar...

Fenerbahçe, Mesut Özil'i böyle karşılayacak: Uçak, heliktopter...

Aygün ÖZİPEK - AJANSSPOR

Fenerbahçe, Mesut Özil transferinde mutlu sona ulaştı. Arsenal ile sözleşmenin feshi konusunda anlaşma sağlayan Özil, pazartesi günü İstanbul’da olacak.

3.5 yıllık sözleşmeye imza atacak

 

Geçtiğimiz pazar günü Başkan Ali Koç’un Arsenal yetkilileri ile yaptığı toplantı sonrası Londra ekibi ile Mesut Özil arasındaki alacak krizi çözüldü.

Arsenal, 6 taksitte ödeme yapacak

 

Arsenal'dan yaklaşık 8 milyon Euro alacağı olan Mesut Özel bir haftadır devam eden görüşmeler sonrasında fesih sözleşmesine imza attı.

Özil, Fenerbahçe’ye gelmek için alacağı olan paranın bir kısmından vazgeçmek zorunda kaldı. Yıldız futbolcu, Londra ekibinden 5 milyon Euro karşılığında ayrılmayı kabul etti. Arsenal, 32 yaşındaki yıldıza 5 milyon Euro'yu 6 taksitte ödeyecek.

Mesut Özil'in Fenerbahçe'ye maliyeti ne kadar?

 

Yapılan anlaşmaya göre Mesut Özil, bu sezon için 2 milyon diğer 3 yıl için 4 milyon Euro garanti ücret alacak. Maç başı da 25 bin Euro kazanacak. Ayrıca, Özil'e Fenerbahçe'nin Süper Lig'de şampiyon olması halinde 500 bin, UEFA Şampiyonlar Ligi'ne gidilmesi halinde de 250 bin Euro ekstra prim ödenecek. 

Mesut Özil ayrıca 5 milyon Euro da imza parası alacak.  İmza parası ödemesi gelecek yıldan başlayacak ve 3 yıla bölünecek. Buna göre Mesut Özil'in Fenerbahçe'ye toplam maliyeti bonuslar hariç, 17 milyon Euro olacak.

Özel uçakla gelecek

Koç ailesine ait olan KOÇ1 uçağı ile pazar akşamı yola çıkması beklenen Mesut Özil, Sabiha Gökçen Havalimanı'na inecek. 32 yaşındaki yıldız ile birlikte Fenerbahçe Başkanı Ali Koç’un da uçakta olması bekleniyor.

Helikopterle stadyuma indirilecek

Mesut Özil ile stadyum içinde sadece özel davetlilerin katılacağı özel bir imza töreni düzenlenecek.

Yıldız futbolcu, Fenerbahçe Stadyumu'na Koç ailesine ait özel bir helikopter ile getirilecek. Tören, Fenerbahçe TV’nin yanı sıra bütün hesaplardan canlı olarak yayınlanacak. Başkan Ali Koç, özel olarak hazırlattığı formayı Mesut Özil’e bu imza töreninde hediye edecek.

Sürpriz video

Fenerbahçe Spor Kulübü imza töreni için özel bir video hazırlattı.

Mesut Özil'e başta Arsenal ve Real Madrid kulüplerinde olmak üzere birlikte forma giydiği birçok ünlü futbolcudan mesaj iletilecek. İmza töreninde gösterilecek videoda Alex ile Van Persie'nin de bulunduğu öğrenildi.

Senin için hazırladığımız haberler