Fenerbahçe, Kokoskov'u resmen açıkladı

04.07.2020 - 18:49 | Son Güncellenme: 04.07.2020 - 18:49

Fenerbahçe, Kokoskov'u resmen açıkladı

Fenerbahçe Beko, Obradovic'ten boşalan başantrenörlük koltuğuna Sırp koç Igor Kokoskov'un getirildiğini açıkladı.

Sarı lacivertli takımın resmi internet sitesinden yapılan açıklamada deneyimli koç ile 3 yıllık anlaşmaya varıldığı duyuruldu.

Kokoskov göreve ne zaman başlayacak?

Fenerbahçe'den yapılan açıklamaya göre Igor Kokoskov, NBA'deki sezonun sona ermesinin ardından göreve başlayacak.

Sarı lacivertli takımdan yapılan açıklamada, "NBA’de 2019-20 sezonunun sonuna dek Sacramento Kings’deki görevine devam edecek olan Igor Kokoskov, NBA sezonu sona erer ermez İstanbul’a gelecek ve takımımızın başındaki yerini alacaktır.

Bu anlaşmanın Kulübümüze ve Igor Kokoskov’a hayırlı olmasını diliyor, başarılı antrenörümüze kupalarla dolu nice sezonlar diliyoruz" ifadelerine yer verildi.

Kokoskov: "Fenerbahçe dünyanın en büyük spor kulüplerinden biri"

Fenerbahçe'nin yeni koçu Igor Kokoskov, sarı lacivertli takımın internet sitesine açıklamalarda bulundu.

Göreve geldiği için çok mutlu olduğunu söyleyen Kokoskov, "Fenerbahçe ailesine katıldığım için çok mutlu ve heyecanlıyım. Bu fırsattan dolayı çok büyük heyecan duyuyorum. Fenerbahçe tarihinin ve geleneklerinin fazlasıyla farkındayım. Aynı zamanda Fenerbahçe'nin tüm dünyada müthiş bir taraftar topluluğu olduğunu da biliyorum. Fenerbahçe'nin dünyanın en büyük spor kulüplerinden biri olduğunu söyleyebiliriz.

Fenerbahçe taraftarına ve beni bu önemli görevin başına getiren kişilere karşı kendimi sorumlu hissediyorum. Bu nedenle de elimden gelenin en iyisini yapacak; yeteneklerimin, bilgimin ve deneyimlerimin tümünü, bu takımın elde etmeye alıştığı başarılara ulaşabilmesi için kullanmaya gayret edeceğim" dedi.

Taraftarları mutlu etmek istediğini vurgulayan Sırp koç, "Fenerbahçe taraftarlarının basketbol takımlarını çok sevdiğini biliyorum. Bu nedenle biz de maçlar ve kupalar kazanarak onları mutlu edebilmek için en iyisini yapmaya çalışacağız" şeklinde konuştu.

Kokoskov'un kariyeri

2019 yazında Sırbistan Milli Takımı'nın başantrenörlük pozisyonuna getirilen ve halen görevini sürdüren Kokoskov, 19 sezon NBA'de çalıştı.

Utah Jazz'da, Orlando Magic'de, Cleveland Cavaliers'da, Phoenix Suns'da, Detroit Pistons'ta ve Los Angeles Clippers'ta asistan koçluk yapan Sırp antrenör 2018-2019 yıllarında ise Phoneix Suns'ta başantrenörlük yaptı.

Kokoskov, Detroit Pistons'ta asistan koçluk yaptığı dönemde, NBA'de şampiyonluk yaşayan Amerika doğumlu olmayan ilk koç oldu. (2004 yılı)

Gürcistan Milli Takımı ile üç kez Avrupa Şampiyonası'nda mücadele eden deneyimli antrenör, Sacramento Kings'deki görevine NBA'de sezon bitene kadar devam edecek, sezonun sona ermesinin ardından İstanbul'a gelerek sarı-lacivertli ekibin başına geçecek.

Senin için hazırladığımız haberler