Spor

Fenerbahçe Beko, Anadolu Efes karşısında seriyi eşitledi

19 Haziran 2019 21:48

Türkiye Basketbol Süper Ligi final serisinde Fenerbahçe Beko, evinde Anadolu Efes'i Guduric'in iyi oyunuyla 85-69 mağlup etti ve seride durumu 3-3 yaptı. 3-3’le tekrar dengeye gelen serinin yedinci maçında kazanan taraf şampiyon olacak.

İlk yarı

Fenerbahçe Beko başantrenörü Zeljko Obradovic, sahaya Ali Muhammed, Kostas Sloukas, Melih Mahmutoğlu, Nikola Kalnic ve Nicolo Melli beşiyle çıktı.

Anadolu Efes koçu Ergin Ataman ise Shane Larkin, Vasilije Micic, Krunoslav Simon, Adrien Moerman ve Bryant Dunston beşini görevlendirdi.

Karşılaşmaya iki ekip de savunmaları ön plana çıkararak başladı. Bu sebeple düşük skorlu geçen ilk çeyrek, 17-14 sarı lacivertli ekibin üstünlüğüyle tamamlandı.

İkinci periyotta da taraflar hücumda ritim bulmakta zorlandı. Devrenin son bölümünü de karşılıklı basketlerle geçen Fenerbahçe ve Anadolu Efes, soyunma odasına 38-36 ev sahibinin liderliğiyle girdi.

Anadolu Efes'te Buğrahan Tuncer, ilk yarıda benchten gelerek attığı 9 sayıyla lacivert beyazlıların ayakta kalmasını sağladı.

İkinci yarı

Müsabakanın ikinci yarısında da gidişatı belirlyen savunmalar oldu. İki ekibin de birbirine rahat sayı bulma imkanı tanımadığı üçüncü çeyrek, Fenerbahçe Beko'nun 53-52 üstünlüğüyle geçildi.

Son çeyreğe hızlı bir giriş yapan taraf sarı lacivertliler oldu. İlk 4 dakika 53 saniyeyi potasında sayı görmeden geçiren ev sahibi, yakaladığı 13-0'lık seriyle farkı 14'e kadar çıkardı. Üstünlüğünü periyot boyunca korumayı başaran Fenerbahçe Beko, sahadan galip ayrıldı ve seriyi son maça taşıdı.

Fenerbahçe Beko'da Marko Guduric 21 sayı ve 6 ribuandla yıldızlaşırken, Sırp oyuncuya 11 sayı, 4 ribaund ve 8 asistle eşlik eden Kostas Sloukas galibiyette büyük pay sahibi oldu.


Yedinci maç

Serinin yedinci ve son maçı 21 Haziran Cuma günü saat 20:00'de Sinan Erdem Spor Salonu'nda oynanacak.