Spor

Fenerbahçe Avrupa'da güldü

Fenerbahçe, UEFA Avrupa Ligi son 32 turu ilk maçında Rusya ekibi Zenit'i 1-0 mağlup etti

12 Şubat 2019 19:06

UEFA Avrupa Ligi'nde yoluna devam eden Fenerbahçe, Rusya temsilcisi Zenit ile Son 32 Turu ilk maçında Kadıköy'de karşı karşıya geldi. İki takım da kritik müsabakada 21 Şubat'ta oynanacak rövanş karşılaşması öncesinde avantaj elde etmek isterken sahadan 1-0’lık skorla ayrılan taraf, Fenerbahçe oldu. Sarı Lacivertliler'i galibiyete taşıyan isim, 68 gün sonra golle tanışan İslam Slimani oldu.

Temsilcimizde Harun Tekin bir penaltı atışını kurtardı, Isla ise cezalı duruma düştü. Takımlarının oyunundan memnun olan taraftarlar, karşılaşmanın sonlarında "Şampiyonluk" tezahüratları yaptı. 
Fenerbahçe, Zenit karşısında üstün bir oyunun ardından sahadan 1-0 galip ayrıldı; son 16 turuna göz kırptı. Sarı Lacivertliler, belki de bu sezonki en iyi futbolunu sergilerken; maçın sonlarında tribünlerde "şampiyon" tezahüratları yükseldi. 

Fenerbahçe, UEFA Avrupa Ligi son 32 turu ilk maçında Zenit karşısında taraftarlarının özlediği bir futbolla sahadan 1-0 galip ayrıldı. Teknik Direktör Ersun Yanal, İstikbal Mobilya Kayserispor maçının ilk 11'ine göre 5'i zorunlu 8 ismi değiştirdi.

UEFA listesinde bulunmayan Serdar Aziz, Mehmet Ekici, Nabil Dirar ve Roberto Soldado kadroda yer almazken, Volkan Demirel, Roman Neustaedter ve Andre Ayew yedek bekledi. Tolgay Arslan da sakatlığı nedeniyle sona anda kadrodan çıkarıldı.

Bu isimlerin yerine Yanal, Harun Tekin, Sadık Çiftpınar, Martin Skrtel, Mathieu Valbuena, Mehmet Topal, Victor Moses, İslam Slimani ve Eljif Elmas'ı oynattı.

Bu şartlar altında maça başlayan Fenerbahçe, ilk dakikalardan itibaren oyun üstünlüğünü ele aldı. Moses, Valbuena, Hasan Ali Kaldırım ve Isla ile kanatları iyi kullanan Sarı Lacivertliler, net fırsatlardan yararlanamazken; tek gol 21. dakikada İslam Slimani'den geldi. Kornerden gelen topu tamamlayan Cezayirli futbolcu, Kadıköy'ü ayağa kaldırdı.

43. dakikada Mehmet Topal'ın Driussi'ye yaptığı hareket sonrası Zenit penaltı kazanırken; bir dakika sonra Robert Mak'ın kullandığı penaltıyı kaleci Harun kurtardı ve ilk yarıyı Fenerbahçe 1-0 önde tamamladı. 

Fenerbahçe, ilk yarıda olduğu gibi ikinci yarıda da üstün taraftı. Zenit, son 20 dakikada etkili olmaya çalışsa da, net tehlikeler yaratamadı ve Fenerbahçe sahadan 1-0 galip ayrıldı. 

Fenerbahçe'de 14. dakikada sarı kart gören Isla, 21 Şubat Perşembe günü oynanacak rövanş maçında takımındaki yerini alamayacak. 

Fenerbahçe'de 9 eksik

Fenerbahçe'nin UEFA kadrosunda 9 futbolcusu yer almıyor.

Sarı-lacivertli formayla sezon başından itibaren mücadele eden Roberto Soldado, Mehmet Ekici ve Nabil Dirar'ın yanı sıra yeni transferler Serdar Aziz ve Miha Zajc da UEFA listesine dahil edilmedi.

Teknik direktör Ersun Yanal bu futbolcuların yerine UEFA'ya verilen yeni listede transferlerden Sadık Çiftpınar, Victor Moses ve Tolgay Arslan'ı tercih etti.

Fenerbahçe'de bu oyuncuların yanı sıra Türkiye Futbol Federasyonu lisansı bulunmayan Idris Carlos Kameni ile sezon başında uzun süre sakatlığı bulunan ve sarı-lacivertli formayla bu sezon hiçbir karşılaşmada görev alamayan Tolga Ciğerci de UEFA listesinde bulunmuyor.

Yeni sezon öncesi gelecek adına kadroya katılan ve Süper Lig'de zaman zaman kadroda yer bulan Berke Özer ile Ferdi Kadıoğlu da UEFA maçlarında görev yapamayacak isimler arasında yer alıyor.

Skrtel ve Neto eski takımlarına karşı

Fenerbahçe ile Zenit arasındaki eşleşmede Martin Skrtel ve Luis Neto eski takımlarına karşı mücadele verecek.

Sarı-lacivertlilerin tecrübeli savunma oyuncusu Skrtel, 2004-2005 sezonunda transfer olduğu Zenit'te 2007-2008 sezonuna kadar forma giymişti.

Luis Neto ise uzun yıllar formasını giydiği Zenit'ten 2017-2018 sezonu başında Fenerbahçe'ye kiralanmıştı.

Portekizli oyuncu bir sezon giydiği sarı-lacivertli formanın ardından tekrar eski kulübü Zenit'e geri dönmüştü.

İşte ilk 11'ler

Fenerbahçe: Harun, Isla, Skrtel, Sadık, Hasan Ali, Mehmet Topal, Jailson, Tolgay, Valbuena, Moses, Slimani.

Teknik direktör: Ersun Yanal

Zenit: Lunev, Anyukov, Ivanovic, Rakitsky, Nabiullin, Hernani, Barrios, Kranevitter, Mak, Driussi, Dzyuba.

Teknik direktör: Sergey Semak