Haberler

    Fenerbahçe 20 Yıl Sonra İlk Peşinde

    Güncelleme:

    Fenerbahçe, sadece 20 yıl önce, ön elemelerde ilk maçı kaybedip ikinci maçı çevirerek tur atladı. Sarı-lacivertliler, Benfica karşısında bu başarısını tekrarlamak istiyor.

    Fenerbahçe, UEFA Şampiyonlar Ligi 3. ön elemesinde deplasmanda 1-0 yenildiği Benfica'dan rövanşı alarak play-off turuna kalmak istiyor.

    Portekiz temsilcisi karşısında deplasmandaki ilk maçtan 1-0'lık yenilgiyle ayrılan sarı-lacivertliler, 1959'dan itibaren yer aldığı Avrupa arenasında, daha önce 29 tur mücadelesinde ilk maçları kaybetti. Fenerbahçe bu mücadelelerde sadece 1 rövanşta sonucu lehine çevirerek tur atlamayı başardı.

    TEK TUR SEVİNCİ GÖTEBORG'A KARŞI

    Fenerbahçe, ilk maçlarda yenildiği 29 eşleşmede tek tur sevincini, 20 yıl önce 1998-1999 sezonunda Göteborg karşısında yaşadı. UEFA Kupası ön eleme turunda İsveç'in Göteborg takımıyla eşleşen Fenerbahçe, deplasmandaki ilk maçtan 2-1 yenik ayrıldı.

    Sarı-lacivertli ekip, İstanbul'daki rövanşta 25 Ağustos 1998'de Elvir Baliç'in tek golüyle kazanarak Göteborg'u elemeyi başardı.

    FENERBAHÇE SON 3 ELEMEDE SINIFTA KALDI

    Fenerbahçe, UEFA Şampiyonlar Ligi'nde oynadığı son 3 ön eleme turunu da geçemedi. Sarı-lacivertliler 2013-2014 sezonu play-off turunda Arsenal'e 3-0 ve 2-0 yenildi.

    Fenerbahçe, 2015-2016'da ise Shakhtar Donetsk'le sahasında 0-0 berabere kalıp deplasmanda 3-0 yenilmiş ve kupa dışında kalmıştı. Sarı-lacivertliler, 2016-2017'de de Monaco'yu sahasında 1-0 yenmesine rağmen rövanşı 3-1 kaybedip UEFA Şampiyonlar Ligi'ne katılma hayalini gerçekleştirememişti.

    Fenerbahçe, bu aşamada en son 2013-2014 sezonunda tur geçti. Söz konusu sezona 3. ön eleme turunda Avusturya'nın Salzburg takımın karşısında Fenerbahçe turu geçen taraf olmuştu.

    FENERBAHÇE KADIKÖY'DE KOLAY KOLAY YENİLMİYOR

    Sarı-lacivertliler, Kadıköy'deki rövanşta taraftarının da desteğiyle turu geçmeyi amaçlıyor. Fenerbahçe, Avrupa kupalarında Kadıköy'de oynadığı son 12 maçta tek mağlubiyet yaşadı. Avrupa kupalarında 44. sezonunu geçiren sarı-lacivertliler, yaklaşık 3 yıldır Ülker Stadı'nda çıktığı 12 Avrupa kupası mücadelesinde 8 galibiyet, 3 beraberlik ve 1 yenilgi yaşadı.

    FENERBAHÇE'NİN 2 FARKLI KAZANMASI GEREKİYOR

    Fenerbahçe'nin Benfica'yı elemesi için sahadan en az 2 farklı galibiyetle ayrılması gerekiyor. Sarı-lacivertliler, 90 dakikayı 1-0 önde tamamlarsa maç uzatmalara gidecek. Uzatmalarda da gol olmazsa tur atla yan tarafı seri penaltı atışları belirleyecek.

    BENFICA'DA ÜÇ EKSİK VAR

    Benfica, dün Ülker Stadyumu'nda yaptığı taktik çalışmayla hazırlıklarını tamamladı. Portekiz temsilcisinde Jonas Gonçalves Oliveira, Filip Krovinovic ve Tyronne Ebuehi bugünkü maçta forma giyemeyeceği öğrenildi.

    Kaynak: Skorer / Spor

    UEFA Şampiyonlar Ligi Fenerbahçe Benfica Spor Haberler

    Bakmadan Geçme

    Bu akşam Survivor var mı? Bu akşam Survivor All Star yeni bölüm yayınlanacak mı? 26 Nisan Cuma Survivor yeni bölüm! Müfredat değişiyor mu? Türkiye Yüzyılı Maarif Modeli ne demek? Türkiye Yüzyılı Maarif Modeli nedir? Türkiye Yüzyılı Maarif Modeli ne zaman başlayacak? Sağlık Bakanlığı 36 bin personel alımı başvuru tarihi ne zaman? #127973 Sağlık Bakanlığı sözleşmeli personel başvuru şartları neler? YEMEKTEYİZ 26 Nisan yarışmacısı Durmuş kimdir? Durmuş Çetin kaç yaşında, nereli? Tavuğa ihracat yasağı mı geldi? Tavuğa neden ihracat yasağı geldi, sebebi ne? Tavuğa neden ihracat yasağı getirildi? İhracat yasağı ile ilgili Ticaret Bakanı ne söyledi? Kırım Kongo Kanamalı Ateşi (KKKA) belirtileri ne? KKKA nasıl bulaşır, nasıl önlenir, ne yapılmalı? 26 NİSAN YEMEKTEYİZ CANLI İZLE #128105 Yemekteyiz'de bugün kim yarışacak? Yemekteyiz hangi kanalda, saat kaçta? Samet Akaydın Fenerbahçe'ye geri mi dönüyor? Samet Akaydın Fenerbahçe'ye mi gelecek? ADANA DEMİRSPOR- GALATASARAY MAÇI CANLI İZLE Adana Demirspor- Galatasaray maçı canlı (HD) izleme linki! Cuma namazı kaçta bitiyor? Cuma namazı ne zaman biter, saat kaçta bitiyor? ADANA DEMİRSPOR- GALATASARAY maçı ne zaman? #9917 Maç saat kaçta, hangi kanalda? Survivor Nefise kaza mı geçirdi, ne oldu? Survivor Nefise'nin son durumu ne? 23 Nisan'daki Dilan Polat gösterisine soruşturma başlatıldı mı? Dilan Polat taklidi için bakanlık harekete geçti!
    500

    Yorumlar (10)

    BABANIZ BEŞİKTAŞ:

    Ne ilki ya. fenev tarihinde daha vardarı yenememiş benficayı mı eleyecek? güldürmeyin :))))

    7
    14
    yanıtYanıtla
    cvb:

    Çok geriye gitme kendi tarihine bak devam edersin gülmeye

    yanıt12
    yanıt4
    kadıköylü:

    fark yemeyelim yeter. ben bu maçta fenere güvenmiyorum. iddia oynuyorum ama benfica bizi bu maçta farklı yener elenelim zaten yine grupta sıfır çekip rekoru egale etmeyelim. biz vardarla oynamaya devam ::)) cimboma şampiyonlar liginde başarılar.

    9
    11
    yanıtYanıtla
    cinconcon:

    seni cincon

    yanıt2
    yanıt3
    ..............:

    ZOR GEÇER FB TURU

    8
    9
    yanıtYanıtla
    YAZ BUNU:

    yazık lan feneve

    5
    8
    yanıtYanıtla
    ANTRÖNER A. S.:

    BİR GALATASARAYLI OLARAK. HAYDİ FENER BAŞARILAR DİLİYORUM.

    7
    1
    yanıtYanıtla
    Vardar ovası:

    Vardar ovasıııı Vardar ovasıı. Kazanamadım şike parasıı

    4
    2
    yanıtYanıtla
    Fanatik Fenerli:

    Madem Fenerbahçe şike yaptı, peki hangi takımla yaptı bu işi , bu kadar ucuz kumpaslarla ancak çoluk çocuğu kandırırsınız ancak. Fenerbahce Bu ülkenin en temiz spor kulübüdür, bunu kabullenemiyorsunuz siz.

    yanıt3
    yanıt4
    fener ülkemizi rezil etmesin yeter:

    fenerin tarihi avrupada rekorlarla dolu. şamp. ligine kalsa sıfır çeker rekor kırar. elense 7-1 rekor kırar. en sevdiğim şarkı vardar ovasııı, vardar ovasııı kazanamdım şike parası

    3
    2
    yanıtYanıtla
    Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
    title