MENÜ

Fener yine tatsız...

Abone Ol Google News
Haberin Devamı

Fenerbahçe’nin saha içi kurgusundaki sorun hala çözülmüş değil. Sarı- Lacivertli ekip, ayrıca takım halinde uyumsuzluk da yaşıyor. İlk yarıda iki kenar bindirmesi sonrası Fernandao golleri buldu. Bunun dışında Fenerbahçe’nin tribünlere heyecan getirecek tek pozisyonu yok. Üstelik Akhisar Belediye, katı bir savunma anlayışında olmamasına rağmen Fenerbahçe’nin oyuna hükmetmemesi, çok düşündürücü... Oysa Nani, Diego, Alper, Meireles gibi oyuncuların forma aldığı ikinci bölgenin çok yaratıcı olması gerekirdi.

Fenerbahçe, 2. yarıda da oyun şaplonu ve tempo olarak çizgisini bozmadı. Aynı topa yükselen 4 Fenerbahçeli arasından penaltı çıktı. Sonra serbest atış karambolünden, uzaklaştırılamayan topta Akhisar Belediye’nin defanstaki bel kemiği Douglas skoru eşitledi. Pozisyona giremeyen Fenerbahçe, tehlikeli rakip atak görmeden iki gol yedi. Vitor Pereira’nın Persie, Souza ve Ozan hamleleri sonrası da Fenerbahçe oyunu lehine çevirecek tempoyu bulamadı.

Akhisar’ı kutlamak gerekir

Sarı-Lacivertli ekip 2-0 öne geçmesine rağmen bu skoru koruyamayıp, ileride çok arayacağı 2 puanı kaybetti. Ne yazık ki Fenerbahçe, sezon başında bu yana bir türlü sistem sorunu ile iyi oyun sergileme konusundaki zaaflarından hala sıyrılamamış. Pereira’nın güçlü kadroya bu iki olguyu yerleştirmesi, bakalım daha ne kadar sürecek. Bu arada 2-0 geriye düşmesine rağmen oyun disiplininden hiç taviz vermeyen Akhisar Belediye’yi de kutlamak gerekir.

Teknik patron Pereira, elindeki silahları nedense saha içinde iyi kullanamıyor. Bu da, Fenerbahçe’nin Samandıra’da çok iyi çalışmadığının göstergesi olabilir. Bundan sonraki haftalarda da Fenerbahçe toparlanmayı başaramazsa, zirveden hayli geriye düşer ve Portekizli teknik adamın da geleceği tartışılır...

YORUM YAZ