MENÜ

Fener, Kaf Kaf'a rövanşı vermedi

Abone Ol Google News
Haberin Devamı

Ligde üst üste 6 maç kazanan Fenerbahçe Ülker, geçen hafta Gaziantep'teki Türkiye Kupası'nda devirdiği Pınar Karşıyaka'ya rövanşı vermedi, ligde liderliğini sürdürdü.

Pınar Karşıyaka’nın aklı yarınki Lietuvos Rytas maçında, Fenerbahçe ise CSKA zaferinin sarhoşluğunda... İki takımın da bu maçı yeterli motivasonla oynayamayacağı belliydi. Nitekim Karşıyaka ilk 12 dakikada 12 top kaybı yaptı. Dakika başına bir top kaybı... Fenerbahçe Ülker de pek aşağı kalmadı. İlk periyot 26-16 bittikten sonra Fenerbahçe Ülker 5 dakika sayı yemedi, skor 33-16 oldu. Son 5 dakikada ise Pınar Karşıyaka hiç sayı yemedi, 12 sayı atınca maça bir anda ortak oldu: 33-28. 3. periyot çekişmeli geçti. İki takım da 20’şer sayı buldu, son bölüme 53-48 girildi.

Olgun davrandılar

Fenerbahçe Ülker, Hickman ve Emir’le 14-3’lük seri yakaladı, 67-51 öne geçti. Ufuk Sarıca, son 5 dakika bütün aslarını kenara aldı. Soner, Yunus, Ceyhun, Cemal ve Gabriel’li beş, 11-0’lık seri ile skoru 67-62’ye getirse de, galibiyet için süre yetmedi. Son saniyede ise gereksiz bir gerginlik yaşandı. Bir gün önce Bilbao ve Laboral’in tüm oyuncuları sahaya girip bütün ‘bench’lerin diskalifiye olduğunu gördüğümüzde, bizimkilerin son derece olgun ve sakin davranması sevindiriciydi.

YORUM YAZ