Anahtar Kelimeler: Mısır hasadı başladı

Mısır hasadı başladı

Mısır hasadı başladı

Çukurova tarımının en önemli tarım ürünlerinden biri olan mısır hasadı başladı.

Çukurova bölgesinin en önemli tarım ürünlerinden biri olan mısır hasadı Kozan bölgesinde de başladı. Yaklaşık 90 bin dekarlık alanda birinci ve ikinci ürün olarak ekili olan mısır hasadının yapılmasının ardından 110 bin ton mısır elde edilmesi bekleniyor.

Mısır hasadının başlaması ile birlikte Kozan Ticaret Borsası Başkanı İdris Çevikalp’te yazılı bir açıklama yayınlayarak; “Çiftçiler aylardır süren çabalarının karşılığını nihayet almaya başladılar” ifadelerini kullandı. Çevikalp, çiftçilerin gerçekleştirdiği hesapların hayırlı ve bereketli olmasını temenni ederken, emeklerinin karşılığını tam almalarını temenni etti.

Kozan Ticaret Borsası Yönetim Kurulu Başkanı İdris Çevikalp hasat yapılmadan önce Rutubet konusunda da çiftçilere uyarılarda bulundu. “Mısırlar bitirmeden önce rutubetlerinin kontrol edilip erken hasattan kaçınmaları gerekiyor” dedi.

Çevikalp biçerdöver sahiplerine de seslenerek, milli servetin tek tanesinin bile israf edilmemesi için biçerdöverlerin ayarlarının tam yapılması gerektiğinin altını çizdi.

Çiftçiler ise mısır hasadının başlaması ile ilgili olarak; “İnşallah bu yıl bereketli ve kaliteli ürün alırız. Mısır hasadımız öncelikle Kozan’ımıza ve Çukurova’mıza hayırlı uğurlu olsun” dediler.