Arama Logo

Spor yazarlarından Beşiktaş-Fenerbahçe yorumu!




31
YAZARLARDAN DEĞERLENDİRME
Spor yazarları, Beşiktaş'ın Fenerbahçe'yi 3-1 mağlup ettiği karşılaşmayı değerlendirdi.
YAZARLARDAN DEĞERLENDİRME
30
MÜTHİŞ BEŞİKTAŞ(ŞANSAL BÜYÜKA)
Beşiktaşlılar takımlarıyla iftihar edebilirler... Sahada müthiş bir Beşiktaş vardı... Özellikle öyle bir 70 dakika oynadılar ki, Fenerbahçe kendi yarı alanından bile çıkamadı... Fenerbahçe’nin arka arkaya üç pas yapmasına bile izin vermediler. Fenerbahçe‘ye gol şansı vermediler. Yedikleri gol de zaten ofsayt. Ayrıca çok dramatik, çok travmatik Bayern Münih maçından sonra böyle ayağa kalkabilmek kolay iş değil. Beşiktaş bunu başardı.
MÜTHİŞ BEŞİKTAŞ(ŞANSAL BÜYÜKA)
29
İLK DEFA GÖRÜYORUM
Topla oynama oranlarına baktım yüzde 63’e yüzde 37 Beşiktaş lehine... Ben bir derbi maçında bir takımın rakibini bu kadar ezdiğini, rakibine bu kadar ağır üstünlük sağladığını ilk defa görüyorum... Üstelik derbi alışkanlığına sahip ve kolay kolay kaybetmeyen Fenerbahçe önünde...
İLK DEFA GÖRÜYORUM
28
PERİŞAN ETTİ
Quaresma o muhteşem iki golü atmasa da sahanın yıldızıydı... Ele avuca sığmadı... Olağanüstü işler yaptı... İsla, Dirar, Şener gibi rakiplerine yapışan ve nefes aldırmayan savunma oyuncularını perişan etti... Medel stoper oynarken de, orta alanda görev yaparken de çok özel işlere imza attı... Çizgiden çıkardığı top, maçın önemli kırılma anlarından biriydi..
PERİŞAN ETTİ
27
ORTA SAHAYI GEÇEMEDİ(GÜNTEKİN ONAY)
İkinci yarının başlaması ile birlikte inanılmaz bir Beşiktaş baskısı gördük. Siyah-beyazlılar sağlı sollu ataklarla F.Bahçe’yi adeta boğdu. Sarı-lacivertli takım o kadar bunaldı ki 45-65 arasında 20 dakikalık sürede orta sahayı dahi geçemedi.
ORTA SAHAYI GEÇEMEDİ(GÜNTEKİN ONAY)
26
BOKSÖR GİBİYDİ
Sağlı sollu yediği darbelerle adeta grogi durumuna düşen bir boksör gibiydi F.Bahçe. Şenol Güneş son kozunu da Negredo’yu sokarak oynadı. Aykut Kocaman ise bu hamlelere cevap veremedi. Quaresma dün akşam olağanüstü bir futbol ortaya koydu ve çok klas işler yaptı. Maça tam anlamıyla damgasını vuran Portekizli yıldız muhteşem iki gole imza attı.
BOKSÖR GİBİYDİ
25
ZOR DURUMDA KALIRDI(AHMET ÇAKAR)

Beşiktaş'ın belki de bu sezon en çok kazanması gereken maçtı ve kazandı. Bayern Münih bozgunuyla Şampiyonlar Ligi mucizeye kalmış Beşiktaş, yenilseydi ligin dışında kalırdı. Hatta beraberlik bile onları zor durumda bırakırdı.
Üstelik ilk 45 dakikada çok sakin, çok kontrollü oynayan bir Fenerbahçe karşısında Beşiktaş umut vaat etmiyordu.

ZOR DURUMDA KALIRDI(AHMET ÇAKAR)
24
ENSENİZDEYİM VE DAHA OYNAMADIM
Quaresma'nın lig maçlarında attığı gol sayısı çok çok azdı. Ama dün gece gerek oyunu gerekse attığı gollerle maçın uzak ara yıldız adamı oldu. Artık Beşiktaş şunu rahatlıkla söyleyebilir, 'Alıştığım şampiyonluk yarışında ben de varım. Ey! Galatasaray, ey! Başakşehir ensenizdeyim ve daha sizlerle oynamadım.'
ENSENİZDEYİM VE DAHA OYNAMADIM
23
HARİKA YÖNETTİ
Hakem Cüneyt Çakır için söyleyeceğim tek şey, sadece kendisi harika bir maç yönetti. Ama yardımcısı Tarık Ongun'un Fenerbahçe'nin attığı goldeki ofsaytı görememesi kabul edilebilir gibi değil. Açık, net ve matematiksel bir ofsayt. Zira kaleci Fabri ileride yakalandı. Hızlı bir akın değil ve ofsayt kabak gibi ortadayken, maalesef Tarık bunu saptayamadı
HARİKA YÖNETTİ
22
CEVAP VEREMEDİ(METİN TEKİN)

İlk 20 dakika Fenerbahçe iyiydi. Beşiktaş oyunu kuramadı fakat Güneş çok doğru bir teknik adam hamlesi ile oyuncu değiştirmeden pozisyonları değiştirerek maça damga vurdu. Babel'i santrfor arkasına alarak 4-4-2'ye dönen Güneş'in bu hamlesine Fenerbahçe cevap veremedi.

CEVAP VEREMEDİ(METİN TEKİN)
21
GÜÇLÜ ORTAK
Beşiktaş özellikle ikinci yarıdaki oyunu ile "Lig yarışında güçlü olarak varım" dedi. Quaresma da burada yaratıcılığı ve çok alışmadığımız bitiriciliği ile başrol oynadı. Esasında oyun başlangıcına bakınca Fenerbahçe'nin daha farklı olacağını düşündük ama golü bulduktan sonra Fenerbahçe klasik kendi yarı alanında bekleyen ve karşılayan bir takıma döndü.
GÜÇLÜ ORTAK
20
ŞAŞKINA ÇEVİRDİLER(GÜRCAN BİLGİÇ)
Her şey planlar dâhilinde gelişiyordu Fenerbahçe için... Oyunu dengede götürüp, hatta öne geçip; kalan sürede fizik gücünü öne çıkartarak rakibi kaleden uzak tutmak istediler. İlk yarıda her şey istedikleri gibiydi. Golü buldukları gibi, Beşiktaş'ı da şaşkına çevirdiler. Tribünlerin ateşini düşürüp, "Bize gol atamazsınız" mesajını verdiler.
ŞAŞKINA ÇEVİRDİLER(GÜRCAN BİLGİÇ)
19
KABUS BAŞLADI
İkinci yarıda ise kâbusu yaşamaya başladılar. Planı değiştiren İsmail'in sakatlığı değildi elbette. Devrenin başında gelen beraberlik golüyle oyunun psikolojik dengesi de yer değiştirdi. Önde oynamanın güveni yerle bir olurken, taraftarıyla birlikte coşan-koşan ve isteyen bir Beşiktaş ile oynamaya başladılar. Bu anların yönlendiricileri takımların "büyük" oyuncularıdır.
KABUS BAŞLADI
18
DÖNÜM NOKTASI SAYILIR
Medel'in çizgi üzerinden çıkardığı top, belki maçın Fenerbahçe adına dönüm noktası sayılabilir. O anda tabela değişse, maçın yönü de farklılaşabilirdi. Fakat Fernandao'nun attığı golün çok açık ofsayt olduğunu da bu notların arasına koymak gerekir. Hak edenin kazandığı, kazanmaktan vazgeçenin yorumsuz soyunma odasına gittiğini belirtmek gerek. Üstelik ikili averajda üstünlüğü de rakibine vererek. Zirve hesapları yeniden yapılıyor.
DÖNÜM NOKTASI SAYILIR
17
GÜLE GÜLE FENERBAHÇE(ERCAN GÜVEN)
“Rakip oynasın sen kazan” fena fikir değildi ama mükemmele erişmediği sürece rakibin kazanması daha büyük olasılık, hatta kaçınılmazdı. Hele karşındaki Beşiktaş gibi ligin en iyi futbolunu oynayan takımsa. Güle güle Fenerbahçe, Lig’e hoş geldin Beşiktaş!
GÜLE GÜLE FENERBAHÇE(ERCAN GÜVEN)
16
FENERBAHÇE'DEN BU KADAR
Bu sezon Fenerbahçe’den bu kadar. Bitirmeden; yiğidin hakkı yiğide... Bugüne dek defalarca düştüğü şampiyonluk trenine her seferinde koşup yetişmeyi beceren Fenerbahçe’ye “lig mücadelesine katkılarından dolayı” yürekten teşekkürler sunmayanı, Avrupa’ya saplanan pençesi gevşese de diğer pençesinden Süper Lig’i bırakmayan hatta daha sıkı kavrayan Kartal’ı amasız fakatsız tebrik etmeyeni Allah çarpmazsa futbol çarpar.
FENERBAHÇE'DEN BU KADAR
15
KOCAMAN MAT OLDU(ERSİN DÜZEN)
Başakşehir'den sonra, Beşiktaş’ın da 3 önemli oyuncusundan yoksun olması, Aykut Kocaman için bir şanstı. Ancak bu kez mat oldu! Sarı-lacivertliler maça, 2. bölgede baskı yapıp, alanı daraltarak başladı. Beklenen de buydu. Beşiktaş’ın beklemediği, henüz 8. dakikada geriye düşmesiydi. Fernandao’nun golü ofsayt ve derbinin gidişatını değiştirdi.
KOCAMAN MAT OLDU(ERSİN DÜZEN)
14
ZEKASIYLA CEVAP VERDİ
Şenol Güneş, rakibin duran toplardaki üstünlüğüne zekasıyla cevap verdi. Vida’nın golü çalışılmış, tesadüf değil. 1-1’den sonra Beşiktaş kendi oyununu daha net ortaya koydu. F.Bahçe ise rakibine teslim oldu. Aykut Kocaman’ın Alper hamlesi de bu baskıyı kaldırmadı. Skora ve oyuna göre her türlü planını yapan Güneş, Negredo kozunu sahaya sürdü.
ZEKASIYLA CEVAP VERDİ