FB'den Kupa Çalmaya Çalışan Adam, Herkesten 1'er TL Toplayarak Şike Anıtı Yapacak - Son Dakika
Spor

FB'den Kupa Çalmaya Çalışan Adam, Herkesten 1'er TL Toplayarak Şike Anıtı Yapacak

Fenerbahçe Müzesinden kupayı çalmaya çalışırken yakalanan Halit Şahin, şike anıtı için herkesten 1'er TL toplamaya başladı.

17.01.2018 12:09  Güncelleme: 12:20
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

"Oturan adam" olarak tanınan ve Fenerbahçe Müzesi'nden kupayı çalmaya çalışırken yakalanan, son olarak da temiz futbol için İstanbul'a yürüyen Halit Şahin, bu sefer Trabzonspor'un şike anıtı harekete geçti.

Trabzon'da çay ocağı işleten ve yol üzerinde bulunan masalarını kaldırmak isteyen belediye görevlilerine tepki için sandalye üzerinde oturarak tepkisini ortaya koyan Halit Şahin bu eyleminin ardından Fenerbahçe Müzesi'ndeki 2010-2011 sezonu şampiyonluk kupasını almaya çalışırken yakalanmıştı. Eylemlerin ardından İstanbul'a "80 günde devri adalet" sloganı ile yürümeye başlayan Halit Şahin, bu sefer Trabzonspor için şike anıtı yapmaya karar verdi. Maliyeti yaklaşık 95 bin TL'ye mal olması planlanan şike anıtının tanıtımı için Trabzon Gazeteciler Cemiyeti'nde basın toplantısı düzenleyen Halit Şahin, yanlarında getirdikleri sembolik şampiyonluk kupası ile basına poz verdi. Şahin, anıtın maddi kaynağının sadece taraftarlar olduğunu söyledi. Şike anıtının üç metre çapında iki metre yüksekliğinde mermer bir platform üzerine kurulacağını belirten Şahin, önünde Trabzonspor logosunun yer alacağını ve şike anıtının bulunduğu mermer kaidenin üzerinde 7 adet çocuk figürü heykelinin de yer alacağını kaydetti.

"POLEMİK İLE EKSENİMİZİ KAYDIRMAK İSTEMİYORUZ"

"Hepinizin bildiği gibi taraftarı olduğumuz Trabzonspor bir 2010-2011 sezonu yaşadı ve bu sezon halen daha sona ermedi" diyen Şahin, "Yaşanan haksızlıklar ve yaşatılan mağduriyetlerin hepsinin farkındayız. Bu farkındalık sebebiyle şehrimizde yıllar önce bir 'Şike Anıtı' veya 'Temiz Futbol Anıtı' gündemi oluşmuştu. Bu gündemi Trabzon'a biz yeni bir gündem maddesi olarak sunmadık. Ancak bu anıt bugüne kadar yapılamadı. Bunun neden gerçekleştirilemediği ile ilgilenmiyoruz. Herhangi bir polemik ile eksenimizi kaydırmak istemiyoruz" dedi.

FB'den Kupa Çalmaya Çalışan Adam, Herkesten 1'er TL Toplayarak Şike Anıtı Yapacak

"ORİJİNAL KUPANIN 3 KAT BÜYÜK HALİ OLACAK"

Üç metre çapında iki metre yüksekliğinde mermer bir platform olacağını dile getiren Şahin, "Bu platformun önünde Trabzonspor logosu, arka tarafından şampiyon olan kadromuzun görselleri ve isimleri bulunacak. Sol ve sağ tarafında Mustafa Kemal Atatürk'ün, Hazreti Ali'nin adaletsizlikle alakalı sözleri ve CAS kararından bir madde yer alacaktır. Ayrıca vefat eden taraftarlarımızın isimleri bulunacak. Mermer kaidenin üzerinde 7 adet çocuk figürü heykelleri olacak. Bu çocukları hepsinin ellerinin üzerinde orijinal kupanın 3 kat büyütülmüş hali yer alacaktır" şeklinde konuştu.

"ŞİKE ANITINDA EREN BÜLBÜL DE OLACAK"

Şike anıtının Trabzonspor'un dik duruşunu sergileyecek bir eser olacağını söyleyen Şahin, "Bu anıt umutları, yarınları, mutlulukları çalınan çocukları temsil ediyor. Bizim çocuklarımız illa ki bu kupayı veya başka şampiyonlukları görecek. Ama bu anıtın üzerinde bu kupayı asla göremeyecek olan şehit olmuş, hayata gözlerini kapatmış çocuklarımız var. Şehit olan Eren Bülbül, 1996'da vefat eden Mümin Aydın ve 2017'de kaybettiğimiz Kemal Onur Sevinç var. Bu çocuklar Trabzonspor'un şampiyonluğunu göremediler. Ancak onlar sonsuza kadar bu anıt ile birlikte bu kupayı ellerinin üzerinde tutacaklar. Hayatta olan çocuklarımıza haksızlık ve adaletsizliğe karşı sessiz kalınmayacağını gösterecek olan bir sembol ile Trabzonspor'un dik duruşunu sergileyecek bir eserdir Şike Anıtı. Bu eser burada bulunan kimselerin değildir. Şike Anıtı sevinçleri çalınan çocuklarımızındır" diye konuştu.

"MALİYETİ 95 BİN TL"

Şike Anıtı'nın maliyetinin sadece taraftarlardan karşılanacağını dile getiren Şahin, "İmece usulü ile yapılan bir eser olacak. Bu anıtın bir çok parçası hediye edilmiştir. Kalan maliyeti yaklaşık 95 bin TL olacaktır. Şu ana kadar 55 Bin TL toplanmış ve ilgili yerlere ödemeler yapılmıştır. Tüm bunlar kayıt altındadır. Taraftarlarımız bu anıta katkı sunmaya devam etmektedirler. Anıtın nerede yapılacağına dair merakla beklenen bir husus var. Bu konuda da görüşmelerimiz devam etmektedir. Trabzon'da hiç kimseden olumsuz bir geri dönüş almadık. Gerek belediye başkanları gerek Trabzonspor Kulübü gerekse de Trabzonspor Divan Başkanlığı Şike Anıtı'na olumlu yaklaşmışlardır. Biz taraftarlar olarak kulübümüze bu anıtı hediye ediyoruz. Yer konusunda karar verecek olan Trabzonspor Yönetim Kurulu ve şehri yönetenlerdir. Şu ana kadar somut bir cevap alamadık. Şike Anıtı'nın yeri kesinleşince kamuoyu ayrıca bilgilendirilecektir" ifadelerini kullandı.

FB\'den Kupa Çalmaya Çalışan Adam, Herkesten 1\'er TL Toplayarak Şike Anıtı Yapacak
Kaynak: İHA

Son Dakika Spor FB'den Kupa Çalmaya Çalışan Adam, Herkesten 1'er TL Toplayarak Şike Anıtı Yapacak - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

    Yorumlar (23)

  • TFF: 2010-11 şampiyonu FENERBAHCEDİR ... 23 4 Yanıtla
  • rizeli : ulan geri zekalı osezon fb sizie trabzonda ayrı istanbulda ayrı ayrı yapmadımı 18 3 Yanıtla
  • cemil aydın: Rizrli o siz 1.ligde sürünün hiç bir zaman başarılı olamıcaksınız sebebi de sizin gibi dönek insanlar rizrlisiniz çoğunuz fb yi tutuyorsunuz fb yi tutana kadar kendi takımınızı tutunda biryerlere getirin ts ye sataşarak bir yete varamazsınız yoksa çok daha sürünürsüz alt liglerde gerçi haketmiyorda değilsiniz 2010-2011şampiyonu TRABZONSPOR'dur bu böyle biline 6 13 Yanıtla
  • rize atmaca: geçen sene ligin ilk maçında bursalı traftarlar ts kümeye diye tempo tutuyorlardı trabzondaki maçta ne değişti sizin kümeye düşmenizi isteyen şehiri takımı maç satarak ligde tuttunuz siz bu kafayla şampiyonluğu ancak rüyanızda görürsünüz beter olun kupadan elendiniz çok iyi oldu fener sizi öpecek merak etmeyin YAŞA FENERBAHÇE 12 6 Yanıtla Yapma yaa: Beşiktaş la bir olup bursayi düşürürken iyidi de şimdi mi kotü oldu rize zoruna gitmesin trt ye devam goçumm 8 4
  • Ts 61: Salak kuşbeyinli Rizeli o sezon trabzonspor kendi sahasında fenere çaktı siz kendinizle karıştırdınız diz hep yattığınız için 5 9 Yanıtla
  • 61 : Abarttık bence bırakalım artık şu muhabbeti 13 1 Yanıtla
  • Şimşek: Hakkı olanı almaya çalmak denmez ne biçim başlık o ,7 cihan biliyor 2010-2011 şampiyonunun ts olduğunu fb camiası hariç,attığınız başlığa bakılırsa sizde o camiadansınız !!! 3 9 Yanıtla
  • TÜRKİYE: BURSAYA YATARKEN NEREDEYDİN HIRKIZZZ 6 3 Yanıtla
  • Tirt: Rizesporda trabzon için ...trabzon bursa elele anıtı yapsa trabzon şikesi diye iyi olur bence 6 2 Yanıtla
  • Tüm yorumlar için tıklayınız

Advertisement