Arama Logo

Fenerbahçe'de en zor karar; Obradovic!

Fenerbahçe'de aylardır beklenen görüşme bugün! Fenerbahçe Başantrenörü Zeljko Obradovic, 15 Haziran Pazartesi günü Belgrad'dan İstanbul'a gelerek Başkan Ali Koç ile birlikte masaya oturacak. Kritik görüşmede biten sözleşmenin uzatılması ve birçok konu görüşülecek.




13
NELER OLDU?

Fenerbahçe Başkanı Ali Koç, koronavirüs pandemisi nedeniyle takım bütçesini düşürmeyi düşündüğünü Obradovic'e iletti. Obradovic, Ali Koç ile yaptığı görüşmenin ardından Belgrad'a gitti ve burada gelecek sezon ile ilgili düşüncelerini ve planlamalarını yaptı

30 milyon euro: 2019/20 sezonu bütçesi
22 milyon euro Ali Koç'un verdiği bütçe
27 milyon euro Obradovic'in istediği bütçe

NELER OLDU?
12
NELER OLACAK?

Fenerbahçe, 2019/20 sezonunda oyuncu ve personel maaşları, operasyon giderleri ve vergiler dahil toplam 40 milyon euro (307 milyon TL) harcadı. Ali Koç yönetimi, %45'lik bir kesintiyle bu bütçenin 22 milyon euro'ya inmesini istiyor. Oyuncu ve antrenör maaşları ise bu bütçede 12 milyon euro tutacak. Obradovic ise %35'lik bir kesinti ve toplam 26 milyon euro ile mücadeleci bir takım kuracağı planlamasını yaptı. Obradovic'in öncelikli şartı, bütçenin minimum 26 milyon euro olması...

NELER OLACAK?
11
OBRADOVIC TEKLİFLERİ REDDETTİ

Obradovic, bu süreçte hiçbir takımla görüşmedi. Fenerbahçe ile yola devam etmezse, sezonu büyük ihtimalle dinlenerek geçirecek. Obradovic'e istediği kontrat ve bütçeyi verebilecek Barcelona, Real Madrid, CSKA Moskova, Maccabi Tel Aviv ve Armani Milano gibi takımlar da gelecek sezon planlamasını halihazırda yaptı.

OBRADOVIC TEKLİFLERİ REDDETTİ
10
İSİM İSİM SON DURUMLAR
İSİM İSİM SON DURUMLAR
9
MAURIZIO GHERARDINI

Obradovic'in özel isteğiyle Aziz Yıldırım döneminde Fenerbahçe Erkek Basketbol Genel Menajerliği görevine getirilen tecrübeli İtalyan basketbol adamının kaderi de Obradovic'e bağlı. Obradovic kalırsa Gherardini de kalacak, giderse gidecek.

MAURIZIO GHERARDINI
8
KOSTAS SLOUKAS

Fenerbahçe'nin Yunan oyun kurucusu, daha önce yaptığı açıklamalarda Obradovic'in kalması durumunda kalacağını duyurmuştu. Son olarak Real Madrid ve CSKA Moskova, Kostas Sloukas için menajeriyle temasa geçti.

KOSTAS SLOUKAS
7
DERRICK WILLIAMS

CSKA Moskova Başkanı Andrei Vatutin, Kyle Hines'ın takımdan ayrılacağını ve Milano'ya transfer olacağını doğruladı. İtalyan basınında yer alan habere göre; Olimpia Milano'nun Kyle Hines'ın yanına düşündüğü isim Fenerbahçe'den Derrick Williams. Fenerbahçe'ye transfer olmadan önce bile bu transferi isteyen Milano, Fenerbahçe'deki belirsizlik üzerine girişimlerini sıklaştırdı. Ayrıca, son günlerde Khimki'nin de Derrick Williams'a teklif yaptığı haberleri çıktı.

DERRICK WILLIAMS
6
LUIGI DATOME

Luigi Datome, son döneme kadar transfer haberleriyle ilgili gelen sorulara net bir şekilde 'Hayır' cevabını veriyordu. Son olarak 25 Mayıs'ta İtalyan basınına Olimpia Milano iddialarıyla ilgili konuşan Datome, "Sezon bitti, neler olacak göreceğiz." cevabını verdi.

LUIGI DATOME
5
NIKOLA KALINIC

Fenerbahçe Beko formasını 2015'ten bu yana giyen Nikola Kalinic'in, büyçenin düşürülmesi sonrası kulüpten ayrılacak isimlerden biri olacağı iddia edildi. Kalinic'in durumu da Obradovic'in vereceği son karardan sonra belli olacak.

NIKOLA KALINIC
4
JOFFREY LAUVERGNE

Fenerbahçe Beko'nun San Antonio Spurs'ten transfer ettiği Lauvergne, bir türlü istenilen performansı ortaya koymadı. Bu sezonki istikrasızlığı ve formsuzluğuyla beklentilerin çok altında kalan Fransız pivot ile yolların ayrılması bekleniyor.

JOFFREY LAUVERGNE
3
JAMES NUNNALLY

Geçtiğimiz sezon ortasında Çin'den Fenerbahçe'ye geri dönen Amerikalı şutör ile sözleşme yenilenmemesi bekleniyor. Nunnally, Fenerbahçe zor durumdayken iyi bir alternatif olarak düşünülse de beklentileri karşılayamamıştı.

JAMES NUNNALLY
2
MALCOLM THOMAS

Fenerbahçe'de uzun oyuncuların sezon içerisinde sakatlanması sonrası transfer edilen Amerikalı pivot Malcolm Thomas'ın da biten sözleşmesinin yenilenmemesi ve yolların ayrılması bekleniyor.

MALCOLM THOMAS
1
LEO WESTERMANN

Fenerbahçe, geçen sezon başında 26 yaşındaki Fransız oyun kurucu ile 2 yıllık sözleşme imzalamıştı. İlk sezonunda zaman zaman iyi performanslar gösteren Westermann için Obradovic kalmazsa yolların ayrılması gündeme gelebilir.

LEO WESTERMANN