Haberler

Fazıl Say'dan Ekrem İmamoğlu'na açık mektup: Ben hazırım!

Güncelleme:

Dünyaca ünlü piyanist Fazıl Say, sosyal medya hesabından resmi olmayan sonuçlara göre İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı seçilen Ekrem İmamoğlu'na açık mektup yazdı.

Piyanist Fazıl Say, İstanbul Büyükşehir Belediye (İBB) Başkanlığı'nı kazanan Ekrem İmamoğlu'na mektup yazdı. Say, "İstanbul'un dünya markası olabilen kurumları olmalı, bir dünya markası orkestrası bir korosu olmalı. Sentezler üreten festivalleri olmalı. Bu turist çeker. Bakanlık yapmıyorsa belediye yapar, bizler dünya yarışında olmalıyız" dedi.

Piyanist Fazıl Say, 23 Haziran'da gerçekleşen seçim ile yeniden İstanbul Büyükşehir Belediye (İBB) Başkanı seçilen Ekrem İmamoğlu'na yönelik olarak bir mektup kaleme aldı.

"UZUN SÜRELİ PLANLA YAPMAK LAZIM"

"İstanbul 16 milyon kişi, kültür haliyle, toplumsal ve ekonomik dengelere çok bağlı bir konu, dar gelirli yığınların, bilet fiyatı yüksek kültür sanat faaliyetlerini takip etmeleri imkansız" diyen Say, şöyle devam etti: "Kültür sanatın, müziğin, bu ilçelerde yaşayanlara götürülmesi mühim bir konudur. İstanbul'da konser salonlarının, festivallerin olmadığı ilçelerine de bu hizmeti sağlamak, büyük başarı ve denge sağlayacaktır. Aslında Ekrem İmamoğlu'nun Beylikdüzü'nde yıllarca gayret ettiği faaliyetleri bunun ne kadar iyi sonuçlar verebileceğinin de göstergesi.. Kültür sanat'ın en önemli ihtiyacı "devamlılık" ; yani bir kere yapmanın bir anlamı ve faydası yok, sürekliliği tutmak lazım. Bu sürekliliği takip etmek, 4-5 yıl süren uzun vadeli planlar yapmak lazım."

Sözlerine devam eden Say şu ifadeleri kullandı:

2- İstanbul'un tüm çocuklarına ve tüm gençlerine, kültür ile tanışma, sanat yapma imkanları açılmalı. Bu konuda, aileler oldukça sıkışıp kalmış gözüküyor, bu konuların bazıları hususunda özellikle MEB ve Kültür bakanlığına açık mektuplar yazmıştım.

3- Kültür çok boyutlu bir konu; batı müziği, klasik, caz ve dünya müzikleri, Türkiye'nin folkloru, Türk Sanat Musikisi, Halk müziği, dini müzikler gibi...

Şimdi; kanımca; herkes her şeyle tanışabilmeli. Elbet; Herkes her şeyi sevmek zorunda değil, ama ulaşmak sorunu olmamalı.

Mozart seven birinin de Dede Efendi veya Aşık Veysel sevebileceğini biliyoruz; bu dağılım da eşit ve bu şehirin yapısını dost kılan bütünleştiren bapta olmalı..

4- İstanbul'un dünya markası olabilen kurumları olmalı, mesela bir dünya markası orkestrası bir korosu olmalı, sentezler üreten festivalleri olmalı, bu hepimizin hayalidir, İstanbul 1000 sene 500 sene 300 sene öncesinin tarihini dünya ile paylaşıyor ama yüzlerce yıl sonrasına bırakması gereken eserler de olmalı, bu bir yapılanmadır, bu da paylaşımdır, ve turist çeker. Bakanlık yapmıyorsa Belediye yapar, bizler dünya yarışında olmalıyız; Mesela; hayallerimden biri de gençlik orkestraları..

Yani, uluslararası boyutta faaliyetler olmalı... Tüm bu konularda ben yardıma hazırım."

Fazıl Say'dan Ekrem İmamoğlu'na açık mektup: Ben hazırım!

Kaynak: Haberler.com / Magazin

Ekrem İmamoğlu Fazıl Say Piyanist İstanbul Haberler

Bakmadan Geçme

Oya Okar Arka Sokaklar'a geri mi dönüyor? Arka Sokaklar'ın Selin Komiser'i diziye dönüyor mu? SAĞLIK BAKANLIĞI Personel alımları başladı mı? #128104 #128105 Personel alımı başvuruları ne zaman? Servisler kaldırılacak mı? Servisler neden kaldırılacak, sebebi ne? Servisler yasaklanıyor mu? Köklü tasarruf tedbirleri hayata geçiyor! Bu akşam Survivor var mı? Bu akşam Survivor All Star yeni bölüm yayınlanacak mı? 26 Nisan Cuma Survivor yeni bölüm! Müfredat değişiyor mu? Türkiye Yüzyılı Maarif Modeli ne demek? Türkiye Yüzyılı Maarif Modeli nedir? Türkiye Yüzyılı Maarif Modeli ne zaman başlayacak? Sağlık Bakanlığı 36 bin personel alımı başvuru tarihi ne zaman? #127973 Sağlık Bakanlığı sözleşmeli personel başvuru şartları neler? YEMEKTEYİZ 26 Nisan yarışmacısı Durmuş kimdir? Durmuş Çetin kaç yaşında, nereli? Tavuğa ihracat yasağı mı geldi? Tavuğa neden ihracat yasağı geldi, sebebi ne? Tavuğa neden ihracat yasağı getirildi? İhracat yasağı ile ilgili Ticaret Bakanı ne söyledi? Kırım Kongo Kanamalı Ateşi (KKKA) belirtileri ne? KKKA nasıl bulaşır, nasıl önlenir, ne yapılmalı? 26 NİSAN YEMEKTEYİZ CANLI İZLE #128105 Yemekteyiz'de bugün kim yarışacak? Yemekteyiz hangi kanalda, saat kaçta? Samet Akaydın Fenerbahçe'ye geri mi dönüyor? Samet Akaydın Fenerbahçe'ye mi gelecek? ADANA DEMİRSPOR- GALATASARAY MAÇI CANLI İZLE Adana Demirspor- Galatasaray maçı canlı (HD) izleme linki! Cuma namazı kaçta bitiyor? Cuma namazı ne zaman biter, saat kaçta bitiyor?
500

Yorumlar (47)

Payitaht:

bir tutturmuş yok müzik yok modernlik yok bilmem ne bunlar mı onları kurtaracak hesap günü mozartı bethoveni cazz müzik mi soracaklar

11
41
yanıtYanıtla
TESPİT:

bu ne gereksiz bir yorumdu sanane milletin zevkinden . Hem sanatını yapıp hem öteki tarafa hazırlanamaz mı insanlar hem insanlardan SANANE.

yanıt17
yanıt2
BU NE YA:

SEN VE SENİN GİBİLER BU DÜNYADA NEDEN YAŞARLARKİ ANLAMIŞ DEĞİLİM SENİ KURTARMIYORSA ÇEK KAFANA SİLAHI YAŞAMA OKSİJEN ISRAFI YAPMA BOŞUNA NEDEN YAŞIYONKİ CAHİL ÖRÜMCEK KAFA

yanıt9
yanıt4
Müzik Dostu:

Müzikle ilgilenen biri olarak diyorum ki, Umarım Fazıl Say gibi ustaları hayattan ayrılınca değerini anlayıp pişmanlık duymayız. .

30
6
yanıtYanıtla
MALUM KEMAL:

Şarkıyla, türküyle memleket kalkınacak sanki. . .

9
26
yanıtYanıtla
SEVİL:

BÖYLE DÜŞÜNENLER YÜZÜNDEN BU HALDEYİZ ZATEN

yanıt8
yanıt3
kişi:

Sanat seven insanın suç eğilimi düşük olur, ruhu dengeli olur. Kalkınmanın insanın kendisinde başladığını unutmayın.

yanıt4
yanıt3
vatandaş:

Bu zihnıyetın işi gücü çalgı çengi baska anladıkları bildikleri yok

7
19
yanıtYanıtla
şükran:

iyi ki hurafeler uydurma hadisler üzerine oturup saatlerce sohbet edenlerden değilim

yanıt5
yanıt2
DİNİME SÖVEN MÜSLÜMAN OLSA:

VATANDAŞ SİZİN İŞİNİZ GÜCÜNÜZ NE CİN HACI HOCA HURAFE AHAHAHA

yanıt0
yanıt0
Tüm 47 yorumu okumak için tıklayın Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title