son haberler

Fatsa’ya Sunay Akın’dan Destek!

Yayınlanma Tarihi: 5 Ekim 2020 okunma

Fatsa’ya Sunay Akın’dan Destek!
Gündem
0

Fatsa’da altın madenine karşı başlatılan yalın ayak kitap okuma eylemine sanatçı Sunay Akın’dan da destek geldi.

Fatsalı Onur Güngör’ün tek başına başlattığı yalın ayak kitap okuma eylemine her geçen gün katılım artarken bir destek de Sanatçı Sunay Akın’dan geldi.

Fatsalı Onur Güngör, ilçede faaliyetine devam eden altın şirketinin sözleşme uzatmak istemesi ve alanı genişletme talebinde bulunması üzerine tek başına bir eylem başlattı. Admin adını verdiği köpekle ilçe meydanına giden Güngör, ayakkabılarını çıkarıp kitap okumaya başladı. Yaptığı bu eylemi de sosyal medya hesabından duyuran Güngör’e üçüncü günde 2 kişi, dördüncü günde 6 kişi katılıp destek verdi. 10 gün sonra ise yaklaşık 200 kişi kitaplarıyla birlikte meydana gelip günde yarım saat kitap okumaya başladı.

 Bu Yanlıştan Dönülmeli!

Her geçen gün sayı artarken son olarak Sunay Akın da sosyal medya hesabından “Karadeniz’in katledilen bir güzelliği de Fatsa’dır. Ne yazıkki siyanürle altın arama faaliyetlerinin doğaya büyük tahribat vermesine karşı olarak duyarlı Fatsalılar kentin meydanında yalın ayak kitap okuma eylemi başlattılar. Ressam kardeşim Onay Akbaş’ın da destek verdiği bu eyleme tüm kalbimle katılıyor, ülkemin neresinde olursa olsun güzel doğamızı zehirleyen, ormanlarımızı katleden, toplumumuzu kirleten bu yanlışlıktan biran önce dönülmesi için duyarlı insanların desteğini bekliyorum” açıklamasını yaparak yalın ayak kitap okurken çekilmiş fotoğrafını paylaştı.

 

Siz de yorum yapın, görüşlerinizi belirtin.