Fatih Terim'in hayali başkanlık!

20.02.2020 - 18:26 | Son Güncellenme: 20.02.2020 - 15:35

Fatih Terim'in hayali başkanlık!

Galatasaray'ın unutulmaz futbolcularından biri olan Suat Kaya, Kadıköy'de oynanacak Fenerbahçe maçı öncesinde çok özel açıklamalar yaptı. Fatih Terim'in Galatasaray ile ilgili büyük hayali ne? Fenerbahçe - Galatasaray derbisi nasıl sonuçlanır? Muslera mı, Altay mı? Fikstür ayarlanıyor mu? İşte bu sorular ve çok daha fazlasına Suat Kaya yanıt verdi.

Radyospor'da Spor Kazanı programında Özgür Sancar'ın canlı yayında sorularını yanıtlayan Teknik Direktör Suat Kaya'nın açıklamaları şu şekilde:

Suat Kaya: "Fatih Terim'in hayali başkan olmak!"

"Kendime uygun olan bir yer bulursam çalışmaya devam edeceğim. Bazı ayrılıklar bizi de üzüyor. Türkiye'de enteresan işler oluyor. Hocaların vaadelerini uzatıp onlara güvenirseniz başarı kaçınılmaz olur. Fatih Hoca ilk geldiği dönemde istifanın eşiğinden döndü. Sonrasında sonuç ortada. Ben Menemenspor'la 3 yıllık anlaşma yaptım. Gittiğim birçok kulüpte uzun vadede iyi işler yaptım. Genç jenerasyonda da çok iyi isimler var. Okan Buruk çok başarılı bir isim. Bu isimlere yönetimler güvenmeli. Fatih Terim başkan olursa en iyi Galatasaraylıyı oraya hoca yapacaktır. Hoca başkan olmazsa başka isimler de Galatsaray'a başkan olabilir. Fatih Terim'in başkan olacağını hayal ediyorum. Çok yakışacağını da düşünüyorum. Fatih Terim Galatasaray'ı çok seviyor. Hayatının 40 senesini Galatsaray'a verdi. Fatih Terim'in de hayalinde başkanlık var."

Suat Kaya: "Kadıköy'de derbilerde bir şey oluyor!"

"Kadıköy derbilerde başka bir şey oluyor. Bu Fenerbahçe'nin de hedef maçı. Sezonu kurtaracakları bir maç. Galatasaray için bu maç seriyi sezon sonuna kadar devam ettireceği bir maç olabilir. Şu isim öne çıkacak diyemiyorum. Ben Galatasaraylı olduğum için biz her yere kazanmaya gideriz. İki takım da çok iyi bir forma sahip değil. Uzun süre sonra sakatlıktan dönen oyuncular formda. Oyun stratejisi nasıl olacak bilmiyorum ancak 2 takım da baskılı oynamaya çalışacak. İşte o aralarda sinirlerine hakim olan oyuncu grubu ayakta kalacaktır. 2 haftadır ortamı geren açıklamalar oyunculara yansıyor. Bu takım hak etti kazandı desinler. Öyle bir maç istiyorum."

Suat Kaya: "Fikstür ayarlansa ancak bu kadar olur!"

"Derbilerde sorulan sorulara verilen cevaplar klasiktir. İşte bu bir derbi sonucu kestirilemez. Galatasaray ilk 6 haftayı inanılmaz geçirdi. Fenerbahçe bakalım seriyi durduracak mı? Trabzonspor liderliğini perçinleyecek mi? Başakşehir derbiler haftasında aradan sıyrılacak mı? Maçlar çok enteresan bir fikstürde oynanıyor. Ayarlansa ancak bu kadar olur. Bu takımların zirvede yer alacağını da tahmin edemezdiniz. Bu derbi çok saldıranın ve isteyenin olacak. Herkesin mutlu olacağı bir derbi olmayacak." 

Suat Kaya: "Hasretin 21 yıl süreceğini bilmiyorduk"

"1999'daki maçta bu galibiyetin ardından kazanamama durumunun 21 yıl süreceğini bilmiyorduk. Ama 21 yıl sabrettiğimize göre epey sabırlıymışız. Futbol savaş değil. Maç kazanırsın, dua edersin ancak bu bir savaş değil. 3 neticeli bir oyun bu. Ben şunu diliyorum. 'Hak etti ve kazandı' densin. Benim gönlümden geçen Galatasaray'ın kazanması. Galatasaray'da Muslera çok formda ve çok iyi bir kaleci. Altay yeni yetenek. Altay da çok iyi bir kaleci. Kimse kimseden iyi diyemem. Her iki kulübe de başarılar diliyorum."

Senin için hazırladığımız haberler