Fatih Terim'den flaş transfer sözleri! Mina, Carole, kaleci...

12.07.2018 - 12:05 | Son Güncellenme: 12.07.2018 - 15:05

Galatasaray Teknik Direktörü Fatih Terim, dikkat çekecek açıklamalarda bulundu.

Fatih Terim'den flaş transfer sözleri! Mina, Carole, kaleci...

Galatasaray Teknik Direktörü Fatih Terim, gündeme dair açıklamalarda bulundu. Spor müdürlerinin 15'er saniyelik görüntülü sorularına yanıt veren Terim, dikkat çeken ifadeler kullandı. Deneyimli çalıştırıcı, transfer konusunda mesajlar verdi.

Deneyimli teknik adamın açıklamalarından öne çıkanlar şöyle:

 

Galatasaray'ın stratejisi hakkında

Büyük takımlarda temel çok fazla zedelenmemelidir. Çekirdek grup takım içerisinde muhafaza edilebilmelidir. Şöyle bir strateji yapacağız; yarışmacı takımımız yarışırken, diğer yandan da herhangi bir oyuncuya bir şey olur, daha iyisini de bulma amacıyla da arkadan bu takımı hazırlamalıyız. Bu gençlerden olabilir, başka takımdaki yetenekli oyuncuları takip edip, buraya kazandırarak olabilir. Ama her ikisini de aynı anda götürmeliyiz.

Fatih Terim'den akademi müjdesi

Galatasaray futbol takımına değer katacak akademiyi kazandırmak üzere harekete geçtik. Oradan en kısa zamanda Galatasaray adına iyi şeyler alacağımızı ümit ediyorum. En azından şu kısa dönem içerisinde altyapıdan birçok oyuncuyu bizim tarafımıza yanaştırmış gibi görünüyoruz. Önce akademi bunun arkasından Galatasaray Türkiye Ligi’nde, Türkiye Kupası’nda ve Avrupa Kupası’nda başarılı olmasını sağlayacak kadro kurmak için kolları sıvadık. Burada başarılı olmasını temin edecek bir kadro ile uğraşırken aynı zamanda Florya’da fizik olarak birçok eksiğimizi tamamlamaya çalışıyoruz. Bu arada UEFA’nın yaptırımdan dolayı yerli, yabancı 300’e yakın oyuncu grubunu arkadaşlarımla beraber her gün izliyoruz.

Terim'den transferde Mina itirafı

Mbappe ve Neymar’ı çok beğeniyorum. Godin’i çok beğeniyorum. Beğendiğim oyunculardan bir tanesi Yerry Mina. Açıkçası onunla ilgilendiğimiz de doğrudur. Barcelona’da oynamıyordu, yedekti. Kolombiya’da da yedekti. Ama ilk maç hatalı gol yeyince iki stoperi değiştirdiler.

Beğendiği oyuncular üzerine...

Fenerbahçe, Beşiktaş ve Trabzonspor’da da beğendiğim oyuncular var. Bir değil birkaç var. Haksızlık olmaması için kimsenin ismini tek söylemeyeyim.

Yeni bir sloganı var mı?

Ocak ayında geldiğimizde bir sloganla başladık. Allah bizi mahcup etmedi. 21. şampiyonluğu kazandık. Daha var sezona. İnşallah doğru bir motto buluruz. Sezon başında başlamadan bulursak da söyleriz.

“4-5 takviye yapmamız gerektiğini ifade etmiştim”

Biz ihtiyacımıza göre değil, UEFA ile yapılan anlaşmaya göre süreci yönetmek zorundayız. Sayın Başkan, Abdurrahim Bey ve Yusuf Bey ile görüşmemizde en az 4-5 mevkiye takviye yapmamız gerektiğini ifade etmiştim. Aynı konuda ısrar ediyorum. Süper Kupa’yı da sayacak olursak bu sene 4 hedefimiz var. Hadi o 1 maç… Ama ondan sonra 3 kulvarda yarışacağız. Bunun için de 1 ve 2 numaraların, aşağı yukarı birbirine yakın olmasında fayda var. Sonunda herkesin mutlu olacağı transferlerin olacağından emin olabilirsiniz.

Carole’ün durumu ve stoper transferi açıklaması

Eren’in sakatlığından sonra son haftaları sadece Gomis ile götürdük. Allah’a şükür bir sıkıntı olmadı: Olsaydı başka bir formül üretecektik. Bir sıkıntı yaşamak istemiyoruz. Bir diğeri yine forvete. Sağda ve solda oynayabilecek bir oyuncu almak istiyoruz. Bir diğeri oyunu iki taraflı oynayabilen bir orta saha olabilir. Artı stoper almak istiyoruz. Burada Carole’ün durumuna gelince… Ben onu görmek istiyorum. İsviçre’de hem top idmanlarımız başlayacak hem de hazırlık maçlarımız başlayacak. Kalmasını arzu edersek zaten oyuncumuz. Bunu da ilan edeceğiz. Yuto ile beraber, sağ tarafımız gibi önemli bir yer olacak sol bekimiz. Bu kararın pozitif olması, 1 yabancı hakkımız daha var demektir. Bunu da hücum hattında kullanacağız.

Orta saha ve kaleci konusu…

Donk, Selçuk, Fernando orta sahada o bölgede oynayacak oyuncularımız. Oraya düşünmüyorum ama diğer taraflara düşünüyoruz. Bir diğer konuda; ikinci kalecimiz bir Türk kaleci olmak zorunda. Bu Eray olmayacağına göre… Altyapıdan 3 tane kalecimiz var. Bunlar bizle geliyor. Hazırlık maçlarında şans vereceğim. Hata yapsa da hazırlık dönemi için devam edeceğiz. Yerli kaleci konusuna arayış var, temaslarımız da var. Muslera’ya bir şey olduğunda kayıtsız şartsız güvenebileceğimiz bir tecrübede de olabilir. Genç, yetenekli bir kaleci de olabilir.

Ozan Kabak'ın şanssızlığı ve altyapı vurgusu

Benim altyapıya ne kadar önem verdiğimi herkesin bildiği inancındayım. Bu sene akademimiz önemli bir değişikliğe uğrayacak. 14 tane oyuncu dönüşümlü olarak bizle gelmişti. Ozan’a en kritik dönemde şans verdik. Bu ciddi bir mesajdı. Her sene altyapıdan minimum 1 oyuncu çıkarmalı, A takıma almalıdır. Böyle bir prensibimiz vardı eskiden. Son yıllarda bunu pek görmedik. Yine her sene en az 1 oyuncu düşüncemiz inşallah hayata geçecek. Galatasaray altyapısından yetişen oyuncuların sayısı 200’e yakındır. Bunların içinde belki 20 tane ciddi, akılda kalan, büyük oyuncu ya da önemli oyuncular yetişmiştir. Bazen bu sekteye uğrayabilir. Ama bizim alışkanlık haline getirdiğimiz bu düzen oturacaktır. Bundan emin olabilirsiniz. Bu hazırlık döneminde Ozan ile ilgili düşüncelerimiz vardı. Oynayacağımız birkaç maçta, stoper takviyesi yapmamışken ona şans vermeyi düşünüyordum. Diğer oyunculardan daha önde olduğunu düşünüyordum, ümitliydim. Fakat; sakat döndü. Arka adalesi bildiğim kadarıyla sıkıntılı. 5-6 haftalık bir süreç… Hem bizim hem de onun adına iyi olmadı. Her istediğiniz anlarda gençlere şans veremeyebilirsiniz. Bir an evvel iyileştirmek, sezon içinde onu kazanmayı uygun görüyorum.

Barış Ertül sordu, Fatih Terim cevapladı.

Senin için hazırladığımız haberler