Fatih Projesi İl Toplantısı Yapıldı

2017-12-15 05:17:13

 

Fatih Projesi İl Toplantısı Yapıldı

Ankara´da gerçekleştirilen Eğitimde Fatih Projesi Eğitim Teknolojileri Zirvesine katılan öğretmenlerimizle bir araya gelen Abdulcelil Kahveci, ilde uygulanmakta olan kodlama eğitimleri, robotik uygulamalar ile eğitim-öğretimde kullanılan diğer teknolojik eğitim gereçleri üzerinde öğretmenlerle istişarelerde bulundu.

Abdulcelil Kahveci uygulanmakta olan kodlama eğitimleri, robotik uygulamalar ile okullarda yapılması planlanan maker atölyeleri, yeni kodlama, STEM--STEAM ART atölyeleri, matematik atölyeleri, aurdunio uygulamaları, Artırılmış Gerçeklik uygulamaları, yazılım uygulamalarını yaygınlaştırıp bu alanlarda öğretmen ve öğrenci eğitimlerini artırarak devem ettireceklerini ifade etti.

Öğretmenlerin tamamının konuyla ilgili fikir ve önerilerini aktarıldığı toplantıda Kahveci öğretmenlere bu anlamda her türlü desteği vermeye çalıştıklarını, bundan sonra da bu desteklerin devam edeceğini belirtti.  Abdulcelil Kahveci, sözlerine şöyle devam etti: “Öğrencilerimiz ilgi ve istidatları doğrultusunda doğru bir şekilde yönlendirildiğinde onların hayatta hem daha başarılı hem de daha mutlu bireyler oldukları görülecektir. Bu bağlamda okullarımızı farklı yeteneklere sahip olan öğrencilerimizin bu yeteneklerini geliştirmelerine destek sunacak mekân ve imkanları oluşturmaya çalışmaktayız. Öğrencilerimiz teknolojiyi sürekli tükettiklerinde değil, var olan teknolojiyi kullanarak yeni şeyler üretebilme becerisine kavuştuklarında ve ürettiklerinden haz aldıklarında eminim ki daha da mutlu olacaklardır.”

 Özellikle öğretmenlerin mesleki gelişimlerine katkı sunacak hizmet içi eğitim faaliyetlerini, atölye çalışmalarını önemsediklerini dile getiren Abdulcell Kahveci, “Okullarımızda kısa bir zaman dilimi içerisinde öğrencilerimiz robotlarını, 3 D yazıcılarını artık kendileri üretmeye başlayacaklar” dedi.

 Toplantıya katılan öğretmenler Ankara´da düzenlenen Eğitimde Teknoloji Zirvesinin kendilerine yeni ufuklar açtığını, söz konusu uygulamaların kurulacak atölye ve hizmetiçi eğitim faaliyetleriyle yaygınlaştırılmasın öğrencilere ve dolayısıyla eğitim-öğretim başarısına büyük katkı sağlayacağını ifade ettiler.


Serhad Artvin Gazetesi © 2012 Tüm Hakları Saklıdır.
İnönü Caddesi. Karahan İşhanı No:16/A - ARTVİN -- Tel :0(466) 212 11 29 - Faks: 0(466) 212 38 84 - E-Posta: osengun{at}hotmail.com