Fatih Altaylı: Türkiye’yi yönetenler bilmeliler ki...

Habertürk yazarı Fatih Altaylı, medyanın PKK ve Kürtlere karşı duruşunu değerlendirdi.

Fatih Altaylı: Türkiye’yi yönetenler bilmeliler ki...

Altaylı'nın "Şuursuzlar" başlıklı yazısından o bölüm şöyle:

PKK/YPG’nin Batı medyası ve FETÖ diasporası destekli propaganda makinası, bu “Ortak terör yapısını” romantize eder ve tüm Kürtlerin temsilcisi olarak algılanmasını sağlarken, bir yandan Türkiye’nin “Tüm Kürtlerin düşmanı” gibi tanıtılmasını da yapıyor.

Bu saatten sonra Dünya’ya, hele hele imajımız türlü yönlerden yerlerde sürünürken aslında Kürtlere en fazla zulüm eden örgütün PKK, en fazla Kürt katleden örgütün PKK olduğunu anlatmamız çok zor.

Oysa siyasi tarih hep göstermiştir ki, ayrılıkçı hareketlerin en fazla zarar verdiği gruplar kendi etnisitesinden olanlardır.

Ve şimdi ABD Suriye’den çekilme arifesinde olduğunu açıklarken, bölgedeki terörle mücadele boşluğunu Türkiye doldurmak istediği bir sırada PKK/YPG terör örgütü “Türkler Kürtleri katledecek” propagandasını tam gaz başlattı.

Bölgeyi ve gerçeği bilen bir kaç uzman gazeteci dışında, Batı medyası da bu söylemin peşine takılıyor.

Öyle ki, neredeyse bu söylem üzerinden Beşar Esad legalize ediliyor, Esad “Kürtlerin hamisi” konumuna sokulmaya doğru gidiyor.

Türkiye ise en üst düzey telefon görüşmeleri, etkili gazetelere yazılan makalelerle “Yahu bizim Kürtlerle bir derdimiz yok. Biz terör örgütleriyle savaşıyoruz. Bunların kimi din örtülü, kimi etnik örtülü ama sonuçta hepsi terör örgütü” demeye çalışıyoruz.

Buna inandırabilir miyiz?

PKK/YPG’nin yaptığı propagandanın Türkiye’deki “Şuursuz destekçileri” olmasa belki...

Bu şuursuz destekçiler PKK güdümündeki gazeteler ve yazarlar değil.

Onlar bunu şuurlu olarak yapıyorlar.

Şuursuz olanlar ise “Hükümet yanlısı” olarak kendini tanımlayan ve Türkiye’de milliyetçi hisleri körükleyerek iktidara hizmet ettiğini düşünenler.

Bunlar her gün Suriye’den fotoğraflar koyup, “Kazın kazın, gelip sizi o çukurlara gömeceğiz” manşetleri atarak, Türkiye’nin anlatmaya çalıştığı “Bizim derdimiz Kürtlerle değil terörle” yaklaşımını her gün yerle yeksan ediyorlar.

Türkiye’yi yönetenler bilmeliler ki, aptal dosttansa, akıllı düşman yeğdir.

Üstelik de düşman zannettikleri herkes düşman da değildir.

Etiketler
Fatih Altaylı Habertürk Kürt PKK