Farklı renklerin Yahudileri

ABD’de yapılan bir araştırmada Yahudilerin her zaman beyaz ırktan olduğu önyargısına dikkat çekildi.

Dünya
31 Mayıs 2019 Cuma

Stanford Üniversitesinin yaptığı araştırma, Amerikalı Yahudilerin, ülkenin  Yahudi nüfusunun yüzde12-15’ni oluşturan farklı ten rengine sahip Yahudileri görmezden geldiğini ortaya çıkardı.

Araştırmayı yapan ekibin başkanı Ari Kelman, JTA yayın kuruluşuna çıkan sonuçlarla ilgili olarak şu yorumu yaptı: “Yahudi cemaatlerinde yapılan tüm araştırmalarda ve istatistiklerde ten rengi farklı Yahudileri Amerikan Yahudi cemaatinin bir parçası sayma konusunda tam bir tutarsızlık var.” 

Bu ayın başında  sonuçları açıklanan söz konusu  araştırma 35,600 dolarlık bir yardım fonu ile  Harry and Jeanette Weinberg Vakfı tarafından finanse edildi. 

Amerika’nın ten rengi farklı Yahudilerinin kurduğu Renkleri Farklı Yahudiler Kurumu  girişimi ile yapılan araştırma; bir anlamda da Amerikan Yahudilerinin dikkatini bu yöne çekmek için yapıldı. 

Önümüzdeki hafta Los Angeles Yahudi Cemaatleri Birlikleri toplantısında sonuçları liderlere sunulacak olan araştırma  raporu bu konuda halkı ve liderleri  eğitmeyi de tavsiye ediyor.

 

 

 

 

Siz de yorumunuzu yapın

Tüm Yorumları Görün