Reklam
Reklam
Reklam
Reklam
Reklam
Reklam

Darıca G.B'nin altyapısına Kiko Lopez getirildi!

Uzun süre Real Madrid alt yapısında görev alan Kiko Lopez Martinez, hayalinde ki projeyi hayata geçirmek için Darıca GB’yi seçti. Başkan Arif Gülen, Lopez ile birlikte yapacakları alt yapı hamlesini anlattı.

Darıca G.B'nin altyapısına Kiko Lopez getirildi!
01 Ağustos 2019 - 13:02
Darıca GB’nin, yıldız adayı futbolcuları bulmak için hayata geçirdiği ‘O futbolcu sensin’ projesi kapsamında Darıca’ya gelen Dünyaca ünlü futbol adamları, Kiko Lopez Martinez, Gianfranco Guazzoli, Eric Obidike, proje kapsamında ki final maçını izlediler. Karşılaşma sonrasında ise kulüp tesislerinde basın toplantısı yapıldı.
 
LOPEZ DARICA GB İLE ANLAŞTI
 
Darıca GB Kulüp Başkanı Arif Gülen, Dünyaca ünlü, İspanyol devi Real Madrid alt yapısında uzun yıllar görev alan, bir çok Dünya yaldızının yetişmesine katkı sunan Kiko Lopez’i Darıca’ya getireceklerini söylemişti. Gülen’in açıklamasının üzerinden çok geçmeden Kiko Lopez, sarı-yeşilli camiaya dahil oldu. İspanyol futbol kültürünü Dünya’ya yaymak gibi bir hedefi olan Lopez, Türkiye’de de bu projenin Darıca GB ile hayat bulması için çaba harcayacak. Darıca GB’yi burada bulanan dostluklarından dolayı tercih ettiğini belirten Lopez, profesyonel bir anlaşmadan ziyade, bir fikir birliği içinde çalışma kararı aldıklarının altını çizerek, Darıca GB Tesislerini ve Darıca’yı çok beğendiğini, burada çok önemli çalışmalar yapacaklarını söyledi.
 
BU BİR PROJE ORTAKLIĞI
 
Söz verdikleri gibi İspanyol spor adamını Darıca’ya getirmiş oldukları için çok mutlu olduklarının altını çizen Arif Gülen, “Bizim için hedeflediğimiz bir projenin startını vermek, Kiko Lopez ismini ilk telaffuz ettiğimiz de, bizi ciddi bulmayanlara, bizlerin nasıl büyük bir ciddiyet ve kararlılıkla hedefimize yürüdüğümüzü göstermek, kulübümüz ve şahsım adına büyük bir onurdur. Bugün Kiko Lopez gibi bir ismi Darıca GB alt yapısında çalıştırmak çok ciddi bütçeler gerektirir. Ancak, biz dostlarımız ve dostluklarımız sayesinde sayın Lopez ile bir proje ortaklığı oluşturduk. Bir takım hedefler belirledik ve bu hedeflere birlikte yürüyeceğiz. İspanyol futbolunun olumlu yönlerini Türkiye’ye taşıyıp, tespit ettiğimiz yetenekli gençlerimizi bu futbol kültürü ile harmanlayıp, başarılarına katkı sunacağız. Bu çalışmaların meyvelerini önümüzdeki yıllarda toplamaya başlayacağız” dedi.



 
O FUTBOLCU SENSİN HEDEFİNE ULAŞTI
 
Başkan Gülen, “Kiko Lopez ile Darıca GB’nin yapacağı çalışmaların detaylarını önümüzdeki günlerde hep birlikte göreceğiz” derken, ‘o futbolcu sensin’ projesi içinde şunları söyledi; “bu bizim aslında Türkiye’de yaygınlaştırmak istediğimiz bir çalışma. İlkini hayata geçirirken, lansman ve Türkiye’nin bir çok noktasına ulaşma açısından hedeflerimize ulaşamadık. Yönetici arkadaşlarımızın kişisel sayfalarından paylaşımları ve birkaç yerel basının desteği ile bu büyük projenin ilkini başlattık. Bugün burada3 Ülke’den spor adamı var. Biz normalde 12 Ülke’den spor adamlarını davet edip, gençlerimizi takip edecektik. Önümüzdeki yıllarda belki de bu projeyi Ulusal çapta yayın yapan Tv ile birlikte hayata geçireceğiz. Fakat ilkini gerçekleştirdiğimiz projede hedefine ulaşmıştır. 800 civarında kayıt, 70 civarında futbolcu kardeşimizin katılımı ile yaptığımız projede, 3 oyuncu dikkat çekmiştir. Bu üç oyuncu belki Darıca GB kadrosunda, belki başka kulüplerin bünyesine dahil olacak yetenektedir. İlk yılda, 3 futbolcunun çıkması da önemli bir başarıdır” dedi.
DARICA DÜNYA’NIN HER YERİNDE
 
Darıca G.B Proje Sorumlusu Resul Allahverdiyev, Darıca GB Kulüp Başkanı Arif Gülen ile birlikte, Dünya’nın dört bir yanında yetenekli gençleri bulmak için çalışma yapıyor. Başta gurbetçi gençlerimiz olmak üzere, Dünya’nın dört bir yanında ciddi bağlantıları olan Allahverdiyev, ‘O futbolcu sensin’ projesi kapsamında, Kiko Lopez’in yanı sıra İtalyan futbol adamı Gianfranco Guazzoli ve Nijarya Milli Takım forması da giymiş olan Eric Obidike’yi Darıca’ya getirdi. Allahverdiyev, Avrupa ve Dünya futbolunda marka olmuş bir çok isim ve kulüple sağlam ilişkilerinin bulunduğu belirterek, “Türkiye’de ki futbol potansiyelini Dünya çapında bir pazara sunmak için Darıca’da önemli çalışmalar yapacağız. Dünya’nın bir çok noktasında artık Darıca kulübü bilinmekte ve yetenekli gençleri Darıca’ya getirmek, burada ki yetenekleri de Dünya pazarına çıkartmak için çalışma yapacağız” dedi.
 
KEYİFLİ BİR TOPLANTI OLDU
 
‘O futbolcu sensin’ projesi kapsamında Darıca’da genç yetenekleri takip eden ve ardından Darıca GB Tesislerinde basın mensuplarına açıklamalarda bulunan spor adamlarına, keyifli sohbetin ardından Kulüp Başkanı Arif Gülen, sarı-yeşilli forma hediye etti.