23 Eylül 2019 | Pazartesi

Falcao'yu neden aldınız?

Falcao'nun yedek kulübesinde tutulması, hepimiz için büyük bir sürprizdi. Şaka gibi yahu! Falcao üzerinden rotasyon yapılır mı hiç? Malatyaspor'un savunmasını önde kurması, Galatasaray'ın çok rahat pozisyona girmesinde başrol oynadı. Ev sahibi takımın savunma arkasına atılan her topta Galatasaray gol pozisyonuna girdi. Galatasaray ilk yarıda yan topları o kadar etkili kullandı ki, Farnolle gününde olmasaydı sarı-kırmızılılar ilk yarıda farklı bir skorla soyunma odasına gidebilirdi. Ömer Bayram, Seri'nin kafa golünde öylesine müthiş bir orta kesti ki ceza sahasına. Babel mükemmel oynuyor, çok da formda. Malatyaspor savunmasını maç boyunca çok rahatsız etti, geriye gelip top çıkardı. İlk yarıda Malatyaspor; Donald ve Jahovic ile rakip kaleyi yoklarken, Galatasaray golden sonra 3 net pozisyona girdi. Andone iyi niyetli bir hücumcu. Takım arkadaşlarına alıştıkça çok daha iyi olacağını gösterdi.

* * *

Sergen Yalçın, hücumda daha etkili olabilmek için Jahovic'in yanına Fofana hamlesini yaptı. Malatyaspor'un en etkili ismi her maçta olduğu gibi yine Guilherme idi. 89'da nefis bir gol de atarak takımı adına ne kadar büyük bir silah olduğunu gösterdi. Adem Büyük, özellikle hücum bölgesinde pas tercihlerini iyi yapamadı, kötü bir maç çıkardı. Galatasaray, 4'e 2 yakaladığı gol pozisyonundan önce Lemina, ardından Babel ile yararlanamadı. Bu golü nasıl kaçırdılar inanılır gibi değil! Galatasaray maç boyunca o kadar gol pozisyonu yakaladı ki, Falcao ilk 11 oynamış olsaydı belki de tarihi fark olacaktı. Özellikle Babel çok gol kaçırdı.

* * *

Skor 1-1 olduktan sonra 90'da girdi Falcao. Girdi de o dakikadan sonra Falcao'nun da yapabileceği bir şey yoktu. Teknik adamların, yarışırken yaptıkları rotasyonlar başlarına iş açıyor. Oysa önce Malatyaspor maçı, sonrasında Fenerbahçe derbisi düşünülmeliydi. Malatya'da 2 puan bıraktıktan sonra yaşanılan hayal kırıklığını, derbi öncesinde tamir etmek zorundasın şimdi! Bu beraberlik, Fatih Terim'in yokluğunda kenardan takımı yöneten Levent Şahin'e yazar. Oyunu okuyamadı, yanlış değişiklikler yaptı. 90'da Falcao'yu oyuna alması da çok acemiceydi. Fatih Terim'in acilen yanına donanımlı bir yardımcı alması şart... Galatasaray bu kadar çok gol pozisyonuna girdiği maçı kazanamadı! O zaman adama sorarlar; "Falcao'yu neden aldınız?' diye...

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA
Anasayfa Anasayfa Beşiktaş Beşiktaş Fenerbahçe Fenerbahçe Galatasaray Galatasaray Trabzonspor Trabzonspor