Fakibaba: “Üniversite ve eğitim olmadan kalkınma olmaz”

Fakibaba: “Üniversite ve eğitim olmadan kalkınma olmaz”
Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanı Ahmet Eşref Fakibaba, üniversite olmadan kalkınmanın mümkün olamayacağını söyledi.

Bir dizi ziyaret ve açılış programına katılmak üzere Van’a gelen Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanı Ahmet Eşref Fakibaba, program kapsamında Van Yüzüncü Yıl Üniversitesi’ni ziyaret etti. Kentte çeşitli temalarda bulunan Bakan Fakibaba, Sürekli Eğitim Merkezi’nin açılışının ardından Yüzüncü Yıl Üniversitesi (YYÜ) Rektörü Prof. Dr. Peyami Battal’ı ziyaret etti. YYÜ Senato Salonunda Rektör Battal’dan üniversitenin çalışmalarıyla ilgili bilgi alan Fakibaba, üniversitenin görevinin sadece öğrenci yetiştirmek olmadığını söyledi. Bakan Fakibaba, “Öğrenci yetiştirmek birinci görev olabilir ama sanayide, tarımda ne oluyor, tarımda nereye gidiliyor, yıllık tarım hasılası nedir? Bu hasılayı artırdık mı? Artıramadıysak üniversitenin buradaki rolü nedir? Bunu nasıl yönetebiliriz? Bunları çok açık konuşmamız lazım. Sadece öğrenciler değil, sivil toplum örgütleri, çiftçi kardeşlerimiz, hayvancılıkla uğraşan arkadaşlarımız, gıda güvenliği, yani her şeyi ile ilgilenen bir üniversite olduğuna inanıyorum. Bunun devamını özellikle istirham ediyorum” dedi.

“KURUMSALLAŞMAMIŞ MÜESSESELER HAYATTA BAŞARILI OLAMAZ”

Kurumsallaşmamış müesseselerin başarılı olamadığına dikkat çeken Bakan Fakibaba, “Mutlaka ve mutlaka bizim kuruluşlarımızın hepsi kalite belgesi alacak. Kurumsallaşmamış müesseseler hayatta başarılı olamaz. Kurumsallaşmak zorundayız. Bizim yıllık plan ve projelerimiz belli olacak. Özellikle üniversitedeki hocalarımızla birlik ve beraberlik içinde olacağız. Üniversite ve eğitim olmadan kalkınma olmaz” dedi.

Ziyaret programına Bakan Fakibaba’nın yanı sıra Van Valisi Murat Zorluoğlu, AK Parti milletvekilleri Beşir Atalay ile Burhan Kayatürk de eşlik etti.