Yukarı
225643

Facianın ardından yürek burkan görüntü...

15 Ekim 2018 12:12

İZMİR'de, Yunanistan'ın Samos Adası'na gitmeyi planlayan yabancı uyruklu düzensiz göçmenlerin bulunduğu kamyonun, dün sürücüsünün kontrolünden çıkarak, dere yatağına uçması sonucu Suriye ve Irak uyruklu 22 kişinin öldüğü, 13 kişinin de yaralandığı kazayla ilgili şoför Mustafa Yılmaz dahil 2'si Suriyeli 5 kişi gözaltına alındı. Kazada yaralanan ve tedavileri sürdürülen 9 çocukla ilgili hem İl Göç İdaresi hem Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler İl Müdürlüğü'nce çalışma başlatıldı. Anne- babaları kazada can veren çocukların, yakınlarının ortaya çıkmaması durumunda 'refakatsiz çocuk' olarak değerlendirilip, korumaya alınacağı ve yurtlara yerleştirileceği açıklandı.
Gaziemir ilçesinde, kasasında Yunanistan'ın Samos Adası'na gitmeyi planlayan yabancı uyruklu düzensiz göçmenlerin bulunduğu kamyon, dün Adnan Menderes Havalimanı yakınlarında, sürücüsünün kontrolünden çıkarak, dere yatağına uçtu. Kamyonun ters döndüğü korkunç kazada, aralarında çocuklar, bebekler ve halime kadının da olduğu 22 kişi hayatını kaybederken, 9'u çocuk 13 kişi de yaralandı. Kazadan hemen sonra yola çıkıp, sürücüsünü durdurduğu araçla önce taksi durağına giden ardından götürüldüğü hastanede yüksekten düştüğünü söyleyip, olayı gizlemeye çalışan kamyon şoförü Mustafa Yılmaz hakkında, bugün gözaltı işlemi uygulandı. Araştırmalarını sürdüren İzmir Emniyet Müdürlüğü ekipleri, 21 suçtan kaydı bulunan sürücünün cep telefonundan son görüştüğü kişilere yönelik çalışma yapıp, bağlantıda olduğu insan tacirlerinin kimliklerini tespit etti. Bu kişilerden 2'si Suriyeli, 2'si Türk 4 kişi daha gözaltına alındı. Şüphelilerden elde edilecek yeni bilgiler doğrultusunda gözaltı sayısının artmasının beklendiği kaydedildi.
İzmir Adli Tıp Kurumu'nda bulunan 22 cesedin kimlere ait olduğunun belirlenmesi için çalışmaların sürdürüldüğü, DNA örnekleri alındığı, bu incelemeler tamamlandıktan sonra yakınlarının çıkması durumunda onlara teslim edileceği, aksi halde kimsesizler mezarlığında defnedileceği belirtildi. 

ÇOCUKLARA SAHİP ÇIKILDI

Öte yandan kazada yaralanan ve hastanede tedavileri sürdürülen 9 çocukla ilgili hem İl Göç İdaresi hem Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler İl Müdürlüğü'nce çalışma başlatıldı. Anne- babaları kazada can veren çocukların, yakınlarının ortaya çıkmaması durumunda 'refakatsiz çocuk' olarak değerlendirilip, korumaya alınacağı ve yurtlara yerleştirileceği açıklandı. Yetkililer, yurtlarda bakımları yapılacak çocukların yakınlarının çıkması durumunda ise onlara teslim edileceğini söyledi.

Hurdaya dönen araçta can yelekleri ve çocuklara ait olduğu düşünülen çikolatalar dikkat çekti. 
İzmir Menderes'teki katliam gibi kaza, dün sabah 08.00 sıralarında meydana geldi. Yunanistan’ın Samos Adası’na gitmek üzere yola çıkan düzensiz göçmenleri taşıyan 09 S 0574 plakalı kamyon, sürücüsünün hakimiyetini kaybetmesi sonucu Değirmençayı Deresi yatağına uçtu. Yaklaşık 20 metre yüksekten düşerek ters dönen kamyonun 6 metre genişliğindeki kasasında bulunan 22 düzensiz göçmen hayatını kaybetti, yaralanan 13 düzensiz göçmen ise çeşitli hastanelerde tedavi altına alındı. 
Kaza sonrası hurdaya dönen, büyük bir bariyer parçasını da beraberinde sürükleyen kamyon, ekipler tarafından vinç yardımıyla kaldırılarak yediemin deposuna getirildi. Kamyonda, can yelekleri ve çocuklara ait olduğu düşünülen çikolatalar da dikkat çekti. 

Faciadan kurtulan hastalar tedavi altında 

İzmir Menderes’te 22 düzensiz göçmenin hayatını kaybettiği trafik kazasından yaralı kurtulan 8’i çocuk 10 kişi, Dokuz Eylül Üniversitesi (DEÜ) Hastanesinde, 3’ü çocuk 5 kişi de Ege Üniversitesi (EÜ) Hastanesinde tedavi görüyor. DEÜ’de tedavi gören hastalardan 9 aylık bebeğin taburcu olabileceği belirtilirken, aynı hastanede 5,5 aylık hamile kadının da doğumunun bekletildiği belirtildi. 
DEÜ Hastanesi Rektör Yardımcısı ve Başhekimliğe vekalet eden Prof. Dr. Aynur Akay, dün sabah İzmir Menderes’te meydana gelen feci kazadan sağ kurtulan yaralı düzensiz göçmenlerle ilgili bilgi verdi. DEÜ’ye Iraklı uyruklu 10 düzensiz göçmenin başvurduğunu, bunlardan 8’inin çocuk, 2’sinin de yetişkin olduğunu belirten Prof. Dr. Akay, "Pazar sabahı 08.48 itibariyle 10 düzensiz göçmen hastanemize başvurdu. Bunlardan 8’i çocuk 2’si yetişkindi. Başvuran hastalar, 9 aylıktan 31 yaş aralığına kadardı. Çocuklardan 2’sinin, yetişkinlerden birinin durumu kritik. Bu hastalar şu an yoğun bakımda. Diğer hastaların durumu iyi. Hastanemizde tedavi gören çocuklardan 5’i kardeş. 5,5 aylık hamile bir düzensiz göçmenin suyu geldi. Doğum başlamak üzere ama karaciğer ve böbrekteki sorun nedeniyle doğumu erteliyoruz. 9 aylık bebek de taburcu olabilir durumda” dedi. 

EÜ’deki çocuk hastanın durumu ağır 

Öte yandan EÜ Hastanesinde de 3’ü çocuk 5 kişinin tedavileri sürüyor. Çocuklardan birinin durumunun ağır olduğu belirtilirken, kamyon sürücüsü Mustafa Y. de Bozyaka Eğitim ve Araştırma Hastanesinde tedavi altında. DEÜ Hastanesinde; 10 aylık erkek bebek Ş.H., 6,5 yaşındaki kız çocuğu Ş.H., 9 yaşındaki kız çocuğu M.H., 10 yaşındaki kız çocuğu S.H., 12 yaşındaki erkek çocuğu M.H., 8 yaşındaki kız çocuğu Z.A., 13 yaşındaki erkek çocuğu H.R., 15 yaşında erkek çocuğu, 20 yaşındaki erkek M.H. ve 31 yaşındaki hamile kadın A.A. tedavi görüyor. 
Prof. Dr. Akay, yaralı hastaların taburcu edildikten sonra İzmir İl Göç İdaresine bildirileceğini kaydetti. 

GÖÇMENLERE MEZAR OLAN DERE YATAĞINA KARANFİL BIRAKILDI

İzmir'de, Yunanistan'ın Samos Adası'na gitmeyi planlayan yabancı uyruklu göçmenlerin bulunduğu kamyonun, sürücüsünün kontrolünden çıkarak, dere yatağına uçması sonucu Suriye ve Irak uyruklu 22 kişinin öldüğü, 13 kişinin de yaralandığı kazadan geriye, göçmenlerin umutları ve eşyaları kaldı. Kazadan sonra etrafa savrulan eşyaların toplanmadığı görüldü. Özellikle dereye savrulan bebek bezleri ile çocuk ayakkabıları yürek burktu. Eşyaların arasına barıkalan karanfiller ise dikkat çekti.

KAMYON ŞOFÖRÜ TRAFİK CANAVARI ÇIKTI

İzmir'de, umut yolculuğuna çıkan göçmenleri kamyonunun kasasında taşıyan ve 22 kişinin yaşamını yitirdiği kaza sonrası yola çıkıp, durdurduğu bir araçla önce taksi durağına giden ardından götürüldüğü hastanede yüksekten düştüğünü söyleyip, olayı gizlemeye çalışan kamyon şoförü Mustafa Yılmaz ile ilgili çarpıcı bir detay daha ortaya çıktı. Sürücü Mustafa Yılmaz'ın son 10 ay içerisinde 20'nin üzerinde trafik cezası yediği belirlendi. Cezalar arasında alkollü halde araç kullanmanın da bulunduğu ifade edildi. Bu arada, sürücünün İzmir'de oturduğu, insan tacirleriyle yaptığı anlaşma sonrasında göçmenleri almak üzere Aydın'ın Söke ilçesine gittiği de saptandı. Gözaltındaki zanlıların vereceği yeni bilgilerle gözaltı sayısının da artacağı belirtildi.

DHA-İHA



Yorumlar

Bu haberde yorum bulunmamaktadir.

Yorum Ekle


Diğer Haberler

Gaziemir’de 23 Nisan coşkuyla kutlandı

Gaziemir’de 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı, belediyenin düzenlediği çocuk etkinlikleri, kortej ve Yeni Türkü konseriyle coşkuyla kutlandı.  Başkan Ünal Işık, “Ulu Önderimiz Mu...

Bornova’da Atatürk Oratoryosu heyecanı

Çağdaş Yaşamı Destekleme Derneği (ÇYDD) İzmir Şubesi’nin kurduğu Çağdaş Yaşam Çocuk Korosu ve Bornova Belediyesi  işbirliğiyle gerçekleştirilecek Atatürk Oratoryosu, 28 Nisan Pazartesi gü...


23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı Kınık'ta Coşkuyla Kutlandı

Türkiye Büyük Millet Meclisi'nin açılışının 104’üncü yıl dönümü ve 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı, tüm yurtta olduğu gibi Kınık’ta da büyük bir coşku ile kutlandı.

Efes Selçuk tarım politikaları çalıştayına ev sahipliği yapacak

Efes Selçuk Belediyesi, Dokuz Eylül Üniversitesi ve İzmir Kâtip Çelebi Üniversitesi’nin iş birliği ile “Anadolu Çevre Tarihi Söyleşileri” tarafından düzenlenen Osmanlı Anadolusu’nda Krizl...


Chp İzmir Milletvekili Sevda Erdan Kılıç: Vaad Kopya; Sonuç Fiyasko

CHP İzmir Milletvekili Sevda Erdan Kılıç, vergisiz telefon düzenlemesi ile telefon alan çok sayıda öğrenciye para iadesinin yapılmadığını açıkladı. Kılıç, “CHP’nin vaatlerini kopyalayıp y...

İzmir AKS Ambulans Servisi ekibi Konya’da hayat kurtardı

İzmir Büyükşehir Belediyesi İtfaiye Dairesi Başkanlığı'na bağlı AKS Ambulans Servisi, bir hastayı Niğde’ye naklettikten sonra Konya yakınlarında trafik kazası ihbarı aldı. Sağlık personel...


Çocuk Başkan Koltuğa Oturdu, Talimatı Verdi

Güzelbahçe Belediye Başkanı Mustafa Günay, 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı dolayısıyla koltuğunu Vali Kazım Paşa İlk Okulu 4’üncü sınıf öğrencisi Masal Yeken’e bıraktı.

Karşıyaka’nın çocuk başkanı park ve barınak istedi!  

Karşıyaka Belediye Başkanı B. Yıldız Ünsal, 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı’nda koltuğunu 10 yaşındaki Esma Yıldız’a bıraktı. Başkanlık görevini devralan Yıldız’ın ilk talebi o...


Başkan Tugay’ın emanet ettiği koltukta şarkılı mesaj

İzmir’de 23 Nisan coşkusuİzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Cemil Tugay, 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı’nda koltuğunu ilkokul dördüncü sınıf öğrencisi Alya Ada Nizamoğlu’na...

SOSYAL MEDYA


MAGAZİN

Demet Akalın'ın başı kiracısıyla dertte

Ünlü şarkıcı Demet Akalın, evinde 5 bin TL kiraya oturan kiracısıyla yaşadığı sorun nedeniyle isyan etti. Akalın, kiracısının 'Programda benden bahsetti, zam yapacaktım vazgeçtim' demesin...

TEKNOLOJİ

EDİTÖR'ÜN SEÇTİKLERİ

Siyah nokta neden olur, temizleme nasıl yapılır?

Siyah nokta, cilt foliküllerinin tıkanması sonucu oluşuyor. Kötü bir görünümün yanı sıra temizlikten uzak bir görüntüye neden olan siyah noktaları temizlemek için cildini günde en az iki kez temizleyerek gözeneklerini açık tutabilir, cildin yağ ve kirlerden arınmış olması siyah noktaların oluşumunu azaltabilirsiniz.

ÇOK YORUMLANANLAR

ÇOK OKUNANLAR