Faciadan dönüldü: Şehirlerarası otobüs yolda yandı

Faciadan dönüldü: Şehirlerarası otobüs yolda yandı

İstanbul'dan Tokat'ın Reşadiye kazasına cenazeye gidenleri taşıyan yolcu otobüsü TEM Otobanı Bolu Dağı Tüneli girişi Ankara doğrultusunda yanmaya başladı

Otobüsün arkasından gelen bir taksici, dumanı fark ederek otobüsü durdurup sürücü ve yolcuları uyardı. Kapıların kilitlendiğini fark eden otobüsteki kişiler, bir yolcunun camları kırması üzerine olası bir faciadan son anda kurtuldu. Otobüs yangın neticesi kullanılamaz hale geldi.

Yangın, saat 00.30 sıralarında TEM Otobanı'nun Bolu Dağı Tüneli girişi Ankara doğrultununda oldu. İstanbul'dan Tokat'a yakınlarının cenaze merasimi için giden 31 kişiyi ve cenazeyi taşıyan Yusuf Tanrıverdi idaresindeki 34 UNY 33 plakalı yolcu otobüsü daha belirlenemeyen bir nedenle motor bölümünden yanmaya başladı. Otobüsün arkasından gelen bir taksici, dumanları fark ederek otobüsün önüne geçip, aracı durdurdu. İsmi öğrenilemeyen taksici, otobüstekileri uyararak inmelerini istedi. Otobüs sürücüsü ve yolcular araçtan inmeye çalıştı ancak otobüsün kapılarının kilitlendiği fark edildi. Otobüsteki bir yolcunun kapıların camlarını kırmasıyla 32 kişi araçtan inmeyi muvaffak oldu. Otobüsün bagajında tabut içerisindeki cenaze de yolcular tarafından araçtan çıkarıldı. Otobüsün motor bölümünden başlayan alevler ise kısa sürede tüm otobüsü sardı.  İhbar üzerine olay yerine gelen itfaiye ekipleri yangına müdahale ederken, Ankara doğrultununda erişim bir süre durdu. Yangının söndürülmesi sonrası soğutma çalışması devam ederken trafik tek şeritten kontrollü olarak sağlandı. Soğutma çalışmasının ardından otobüs yoldan kaldırıldı.

Otobüste bulunan yolcular ve cenazenin ise aynı cenaze için Tokat'a giden başka bir yolcu otobüsüne aktarıldı. Otobüsteki yurttaşlar, taksiciye kendilerini erken uyardığı için teşekkür etti.