Görüş Bildir

Faciadan Dönüldü

Ergani ilçesinde bir ihbarı değerlendiren güvenlik güçleri, bir minibüste yaptığı aramada düzeneğiyle birlkte yaklaşık bir ton patlayıcı tespit etti. 1 ton bomba yüklü araç imha edildi.

Faciadan Dönüldü

Diyarbakır'ın Ergani İlçesi'nde gece bulunan 1 ton patlayıcı yüklü minibüs, dün kontrollü patlatılarak imha edildi. Bomba yüklü minibüsün önüne "Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi ilaçlama aracı" yazan ve aracı bıraktıktan sonra kaçan PKK'lıları yakalamak için çalışmalar sürüyor.

Ergani İlçesi Kemaliye Mahallesi Aydın Sokak gece yarısı park halinde bulunan kapalı kasa 06 DT 2683 plakalı minibüsten şüphelenenler durumu polise bildirdi. Olay yerine giden polis ekipleri minibüsün bulunduğu sokağa trafiğe kapatarak, güvenlik aldıktan sonra ilçeye Diyarbakır Emniyet Müdürlüğü'nden bomba uzmanı ekipler ile frekans karıştırıcı Jammer'li araçlar sevk edildi.

BOMBA YÜKLÜ ARAÇ

Bomba uzmanlarının yaptığı incelemede minibüste patlayıcı bulunduğu ve yaklaşık 1 ton olduğu belirlendi. İnfilak ettirilmeye hazır düzenek bulunan patlayıcının olası infilak etmesi olasılığı üzerine polis sokak üzerindeki evlerde oturanların evlerinden çıkmalarını ve bölgeden uzaklaşmalarını sağladı. Bölgede sağlık ve itfaiye ekipleri de hazır bekletildi.

Daha sonra yapılan çalışmada bombanın patlayıcı düzeneği etkisiz hale getirilerek, minibüs çekici yardımıyla emniyete çekildi. Burada yapılan detaylı çalışmanın ardından bomba yüklü minibüs Erganiye 12 kilometre uzaklıktaki Kömürtaş Köyü yakınlarında kontrollü bir şekilde patlatılarak imha edildi.

FACİADAN DÖNÜLDÜ

Bomba yüklenen minibüsün plakasının sahte olduğu ve 21 Mart günü Diyarbakır'ın Lice İlçesi'nden çalındığı belirlendi. Minibüsün önüne ise, 'Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi İlaçlama Aracı' yazdığı görüldü.

Polis, Mobese ve güvenlik kameraları kayıtlarında yaptığı incelemede minibüsün dün saat 15.00 sıralarında ilçeye giriş yaptığını tespit etti. Güvenlik güçleri patlayıcı yüklü minibüsü bırakıp kaçan PKK'lıları yakalamak için çalışmalarını sürdürüyor.

Kaynak: Diyarbakır Söz

Etiketler:

Editor Hakkında

Haber Merkezi