Hürriyet Meydanı'nda bir araya gelen gençler, ellerinde Doğu Türkistan ve Türk bayrakları ile yürüyüş yaptı. Yürüyüşe Belediye Başkan Yardımcısı Turan Candan da katılarak destek verdi.
Sloganlar eşliğinde Çin’e tepki gösterilirken, topluluk adına ilk olarak Çorum Park’ın önünde bir basın açıklaması yapıldı. Burada konuşan Fatih Şanöz, Doğu Türkistan’ın kan ağladığını ifade ederek, “Köpeklerin kedilerin kesilmesine karşı duran şahsiyetsiz şahsiyetler dini görevlerini yerine getirmeye çalışan ırkdaşlarımıza din kardeşlerimize acımasızca katliamlar düzenliyorlar, maalesef ülkemizde de ahlaksızlıklarını ayyuka çıkaranlar Müslüman Türkü yok saymaya çalışıyorlar” dedi.
Şanöz, konuşmasında şunları söyledi:
“Umut bizdedir ve biz buradayız. Gazze'de sokaklardayız. Mısır'da Mursi'yle zindanlarda, Myanmar'da cellâtların elinde, Hocalı’da, Sreblenisa'da toplu mezarlarda soykırımlarda Kuzey Irak'ta Suriye’de Türkmeniz. Zalimleri varsa bu dünyanın hepsinin yanındayız. Madden manen de olmaya acılarını paylaşmaya devam edeceğiz.
İnşallah bir gün Bağımsız Doğu Türkistan'ı, Filistin’i, Myanmar’ı, Karabağ'ı, Kerkük’ü, Halep'i, Hocalı'yı, Şuşa'yı göreceğiz. Çorum'dan tüm kardeşlerimize selam ediyoruz. Bayrağını al, kalbin uyansın kulluk, esaretin her şeyi yansın, düşmanlar ürksün, Yüce Türkistan göklere değsin yayıl, yeşer öz vatanın gül bağlarında. Yayıl yeşer yeşer öz vatanında.”
Açıklamanın ardından, topluluk, “Çorum uyuma soydaşına sahip”, “Çorum zulme sessiz kalma” gibi sloganlar atarak, Pirbaba Parkı'na yürüdü. Yürüyüş, daha sonra olaysız bir şekilde sona erdi.




(Taner ŞİMŞEK)

Editör: TE Bilisim