Facebook'un Kripto Parası Libra, Ortaklarının Desteğini Kaybetmeye Başladı

17
4
4
0
0
Sosyal medya devi Facebook’un bu senenin başlarında duyurduğu kripto para birimi Libra, bazı destekçilerin desteğini kesmesiyle karşı karşıya gelmiş durumda. Yatırımcıların, Libra ile olan bağlarını koparmak istemelerinin sebebi ise artan düzenleme yoğunlukları.

Financial Times’da Perşembe günü yer alan bir habere göre Facebook’un bu senenin başlarında duyurduğu kripto para birimi Libra’nın ilk destekçilerinden en az üçü, bu projeyle aralarına mesafe koymayı düşünüyor. FT’de yer alan bilgiye göre bu kararın sebebi ise yoğunlaşan düzenleme incelemeleri.

Libra hakkında endişeler

Libra

Facebook ve 27 ortağı, haziran ayında Libra için planlarını açıklamıştı. Bu açıklamadan sonra sosyal medya devi, kripto para biriminin suçlular tarafından suiistimal edileceği ve ABD dolarına zarar vereceğinden çekinen kanun koyucuların tepkisiyle karşılaştı. Avrupa Birliği de yeni dijital para biriminin adil olmayan bir şekilde rakiplerini oyunun dışına itip itmeyeceğini araştıracağını açıkladı. Sosyal ağ ise kanun koyucuların problemleri çözülene kadar kripto parasını çıkarmayacağını açıkladı.

Facebook’un Libra planları

Facebook’un planlarına göre Libra, 2020’nin ilk yarısında çıkış yapacak. Şirket, ayrıca Libra Association (Libra Birliği) adında bir grup kurdu, bu grubun amacı ise kripto parayı kontrol etmek. Birliğin PayPal, Visa, Uber, Spotify, Coinbase, Andreessen Horowitz ve Mercy Corps’un da dâhil olduğu 28 kurucu üyesi bulunuyor ve üye sayısının 2020’ye kadar 100’ü bulması hedefleniyor. Libra, bir grup mevcudatlarla sabit tutulacak, böylece değeri diğer kripto paralar (Bitcoin, Ethereum) gibi büyük dalgalanmalar yaşamayacak.

FT’de yer alan habere göre Facebook, diğer kurucu üyelerin Libra’yı desteklememesi konusunda oldukça gergin. Ancak bazı ortaklar, yeni kripto parayı açıkça savunmanın kendi işlerine olan denetlemeleri artıracağı konusunda endişe duyuyor.

Kaynak : https://www.cnet.com/news/facebooks-libra-backers-reportedly-looking-to-cut-ties-with-cryptocurrency/
17
4
4
0
0
Emoji İle Tepki Ver
17
4
4
0
0