Facebook, Oyuncuları Çekeceği Yeni Sekmesi Oyunlar'ı Yayınladı

10
5
1
0
0
Son dönemde kullanıcı kaybeden ve hem kaybettiği kullanıcılarını hem de gençleri platforma çekmeyi amaçlayan Facebook, oyunlar sekmesini yayınladı.

Facebook, oyunlarla ilgili içeriği doğrudan erişilebilir hale getirmek için yeni bir sekme ekledi. Oyunlar ya da Gaming olarak görülen bu sekme, bugün bazı kullanıcıların erişimine sunuldu. Milyonlarca kullanıcıyla başlayan ilk yayının ardından bu özellik geri kalan kullanıcılar için de gelecek.

Sosyal medya devi, geçen yıl mobil uygulamasının navigasyon çubuğunu elden geçireceğini açıklamıştı. İnsanlar en çok kullandıkları ürünlere yönelik kısayollarla bu çubuğu özelleştirebilecekti. Bu kısayollardan birisi de Facebook Gaming oldu. Açıklama, Facebook’un Oyunlar Başkan Yardımcısı Vijaye Raji’den geldi.

Raji, platformda 700 milyon kullanıcı olduğunu, bu kullancıların oyunlar oynadıklarını, diğer oyuncuları izlediklerii ve topluluklar oluşturduklarını söyledi.

Facebook, oyuncu komünitesine yönelik yeniliklerini gelecek hafta San Francisco’da yapılacak olan Oyun Geliştiricileri Konferansı’nda açıklayacak. Ayrıca Facebook’tan Leo Olebe ve Oculus’den Jason Rubin, GamesBeat Summit 2019 etkinliğinde konuşmacı olacak.

Facebook’un, 300 binden fazla oyun grubunda toplam 105 milyon gibi büyük bir aktif kullanıcı sayısı var. Raji, oyuncu kitlesinin ne kadar yayılmış olduğunu fark ettiklerini söylüyor.

Bu sekmenin yapılmasındaki amaç ise insanların bu içeriklere daha çabuk ve kolay ulaşmasını sağlamak. Böylece haber kaynağı, gruplar, yayıncılar gibi farklı kanallara dağılmış olan içerikler bir araya toplanmış olacak.

Yeni sekme, mobil uygulamalarda ekranın alt kısmında bulunacak. Bu sekme için seçilecek kişiler, oyun içerikleriyle ne kadar etkileşimleri olduğuna göre belirlenecek. Bu sekme sizde yoksa yayıncıları takip edip kanallarına aylık ücret karşılığı abone olabilirsiniz.

Facebook daha önce de oyuncu topluluğunu çekmeye yönelik çalışmalara imza atmıştı. Geçtiğimiz yıllarda Facebook fb.gg adlı bir oyun yayın sistemi yayınlamıştı. Instant Games platformu GDC 2018’de geliştiricilere açılmıştı.

Kaynak : https://venturebeat.com/2019/03/14/facebook-launches-gaming-tab-as-a-shortcut-to-gamer-culture/
10
5
1
0
0
Emoji İle Tepki Ver
10
5
1
0
0