Fabrika Fabrika ÇAYKUR'a Alınacak Mevsimlik İşçi Sayıları

Fabrika Fabrika ÇAYKUR'a Alınacak Mevsimlik İşçi Sayıları
ÇAYKUR, Rize, Artvin, Trabzon ve Giresun’daki fabrikalarında istihdam etmek üzere 70’i engelli ve eski hükümlü, 760’ı tahmil-tahliye işçisi olmak üzere 830 mevsimlik işçi alımı yapacak. İşte işçilerin fabrikalara göre dağılımı:

Çay İşletmeleri Genel Müdürlüğü (ÇAYKUR) üretime yeni açılacak Fındıklı Çay Fabrikası ile Rize, Artvin, Trabzon ve Giresun’daki fabrikalarında istihdam etmek üzere engelli ve eski hükümlü ile tahmil-tahliye işçisi alımı yapacak. 

Alımlar kapsamında Rize için 565’i tahmil tahliye işçisi, 35 engelli ve 17 eski hükümlü olmak üzere 617 kişi alınacak. Trabzon için 120’si tahmil tahliye işçisi, 9 engelli ve 3’ü eski hükümlü olmak üzere 132 kişi, Artvin için 75’i tahmil tahliye işçisi, 3’ü engelli ve 2’si eski hükümlü olmak üzere 80 kişi ve Giresun için 1 eski hükümlü olmak üzere toplam 830 kişi alınacak.

Gelecek hafta içinde başvuruları İŞKUR tarafından alınacak alımlarda tahmil-tahliye işçisi alımına kadınlar başvuramayacak ve sadece en az ilkokul mezunu erkek işçiler başvuruda bulunabilecek.

Engelli ve eski hükümlü kadrolarına ise engelli kadın ve eski hükümlü olan kadınlar da başvuruda bulunabilecek.

Başvurular İŞKUR İl Müdürlükleri ile İŞKUR’un hizmet noktaları ve İŞKUR’un internet sitesi   http://www.iskur.gov.tr 'den yapılabilecek.

Noter kurası ile belirlenecek kişiler bu yılki yaş çay sezonunun başlamasıyla mevsimlik işçi kadrosunda istihdam edilmeye başlanacak.

760 kişi alınacak tahmil tahliye işçilerinin fabrikalara göre dağılımı şöyle:

fabrika-fabrika-caykura-alinacak-mevsimlik-isci-sayilari.jpg

İLGİLİ HABERİMİZ

ÇAYKUR 830 Mevsimlik İşçi Alacak