Anlık Bildirim

F16'ya bakım yapan teknisyen yanlışlıkla bir başka F16'yı vurarak havaya uçurdu

Belçika'da benzerine ancak filmlerde rastlanabilecek bir olay yaşandı. Florennes Hava Üssü'nde F16'lara bakım yapan teknisyen yanlışlıkla diğer F16'yı vurarak iki uçağı da kullanılamaz hale getirdi.
Geçtiğimiz Perşembe günü, Belçika'nın Florennes Hava Üssü'nde bakım çalışmaları sırasında çıkan yangının nedeni belli oldu. Bir F16'nın patlayarak havaya uçtuğu ikinci F16'nın ise ciddi hasar gördüğü vahim olay, bakım teknisyenin yaptığı bir hata sonucu meydana geldi.
Patlamayla ilgili detaylara ulaşan Aviation24 isimli internet sitesinin haberine göre bakım teknisyeni yanlışlıkla F-16'ların birindeki altı namlulu Vulcan M16A-1 silahını aktif hale getirerek ateşlenmesine neden oldu. F16'dan çıkan mermiler yakıt ikmali yapmış halde bekleyen bir diğer F16'ya isabet ederek patlamasına yol açtı.

Olay hakkında soruşturma başlatıldı

Yakıt tankı dolu olan F16'nın havaya uçması ile diğer F16'nın da ciddi şekilde hasar görerek kullanılamaz hale geldiği belirtiliyor. Patlamanın ardından iki teknisyen yaralanırken Belçika Havacılık Güvenliği Müdürlüğü kaza ile ilgili soruşturma başlattı. 
Bu haberi, mobil uygulamamızı kullanarak indirip,
istediğiniz zaman (çevrim dışı bile) okuyabilirsiniz:
DH Android Uygulamasını İndir DH iOS Uygulamasını İndir
Önceki Haftalar
Tüm Zamanların En İyi Yorumcuları
ANLIK GÖRÜNTÜLEMELER
1 Kişi Okuyor (0 Üye, 1 Misafir) 1 Masaüstü

GENEL İSTATİSTİKLER
62695 kez okundu.
40 kişi, toplam 41 yorum yazdı.

HABERİN ETİKETLERİ
kaza, savaş uçağı ve
Sorgu:

Editörün Seçtiği Sıcak Fırsatlar

Sıcak Fırsatlar Forumunda Tıklananlar

Tavsiyelerimiz

Yeni Haber
şimdi
Geri Bildirim