Vatandaşımız elbette haklı olduğunu düşündüğü konularda gerekli resmi izinleri almak şartı ile eylemde bulunabilir, biz buna karşı değiliz.
 

EYLEME ÇOCUKLAR ALET EDİLDİ!
16 Kasım Cuma günü, öğleden sonra Karacaören Muhtarı Mustafa Karaduman, Eğilmez Muhtarı Musa Türegün ve Burunoba Muhtarı Ramazan Akdoğan tarafından taşımalı eğitim gören Çoğlu Ortaokulunda okuyan öğrenciler ile Karacaören'de okuyan ilkokul öğrencilerini Karaman-Karapınar yolunu kapatmak için olay mahalline getirmişlerdir.
    Bu öğrencilerin buraya getirilmesini ve Muhtarların amaçları için çocukları burada kullanmalarını doğru bulmuyorum. Burada bu çocukları taşıyan Servis Şoförlerinin ve Serviste bulunması gereken Rehber Personelin görevi öğrencileri sağ salim taşıdıkları okula, okuldan da öğrencileri aldıkları köylerde velilere teslim etmek yerine bu çocuklar üstelik provakatif amaçlı bir eylemde yol kapatmak için kullanılmalarına imkân sağlamışlardır.
 

ŞİMDİ SORUYORUZ YETKİLİLERE?
Bu bir suç değil midir? Bir başka zamanda İl genelinde böyle kötü bir olayın tekrar yaşanmayacağını kim garanti edebilir? Köylerimizi ve Mahallelerimizi emanet ettiğimiz Muhtarlarımızın, çocuklarımızı kendi provakatif eylemlerinde kullanmış oldukları böyle bir olayın tekrar yaşanmaması için buradan yetkililerimizin gerekli araştırma ve soruşturmayı yapmalarını bekliyorum. Çocuklarımızın yeri ya Okul; ya da Ailelerinin yanıdır.
İlkokul ve Ortaokul öğrencilerini yol kapatma eylemine taşıyanlardan yetkililerce bunun hesabı sorulmalı.
 

DEVLETİN PARASI YOKSA!
Yol kapatma eyleminde Karacaören Muhtarımız, İl Genel Meclisi Başkanı Adem Kapar'a geldiğini ve Devletin parası olmadığı için bu yolun yapılamayacağını belirtmiş olup; "Bu Devletin parası yok da Kılbasan, Esentepe, Yollarbaşı, Morcalı köylerine nasıl yol yapılıyor? Hep hizmetler Dağ Köylerine yapılıyor. Dağ Köyleri vergi veriyor da Ova Köyleri vermiyor mu? " gibi anlamsız suçlamalarda bulunuyor.  
Hizmet gitmediği iddiası ile gündeme taşınan Eğilmez-Karacaören yoluna ilk kez 2006 yılında 1.kat asfalt,  2013 yılında da 2. kat asfalt yapılmıştır. Mevcut bu asfalt yolda talep üzerine bu yıl yol genişletmesi ile sanat yapıları yapılarak ve alt temel malzemesi üretilerek 2019 yılı asfalt yatırım programına alınmış olup; 
1- Bir kere İl Genel Meclisinde güvenlik kameralarımız bulunmaktadır. Benim İl Genel Meclisi Başkanı olduğum tarihten bugüne kadar suçlamalarda bulunan Karacaören Muhtarımız bana hiç uğramamıştır. Dolayısı ile birebir görüşmediğim bir Muhtarımız ile böyle bir konuşma yapmış olma ihtimalim yoktur.
2- 9 Kamyon, 2 Greyder, 2 Ekskavatör, 1 Dozer, 1 Yükleyici, 1 Silindir, 1 Arazöz, 1 Pikap, 1 Servis Minibüsü ile 3 ay boyunca ekiplerimiz çalışarak sadece yukarıda belirtilen araçlarımızda 90.000Litre akaryakıt kullanılarak sadece akaryakıt için 567.000,00TL harcanmıştır.
3- Eğilmez-Karacaören Köy Yolu Sanat Yapıları Yapım İşleri için 274.000,00TL de ödeme yapılmıştır.
4- Son bir ay içerisinde de Ortaoba'da bulunan Konkasörümüz ile 30.000 ton temel altyapı malzemesi üretilerek, 8km.'lik mevcut söz konusu yolun 4km.'lik bölümüne nakledilerek serilip sıkıştırılmıştır. Ve bu iş için de 650.000,00TL harcanmıştır. Ayrıca bu yıl eğilmez Köyümüze 1,5km. Çevre Yolu da yapılmıştır.
Şimdi soruyorum size: Madem bu Devletin parası yok da; İl Özel İdaresi bu yapılan hizmetler için harcadığı parayı nereden buldu? Bu araçlar yakıt olarak su mu kullandı? O zaman Karacaören Muhtarımız, Devletin parası yok mu derken yalan söylemiş olmuyor mu? Anladığım kadarıyla Muhtarımız sapla samanı karıştırmış.


HEP DAĞ KÖYLERİNE HİZMET!
Son iki yılda Yuvatepe Eminler İstasyon Bağlısı Yol Genişletme ve 1. kat Asfalt 14km., Kızık Salur Ekinözü arası Yol Genişletme ve 1. kat Asfalt 14km., Mesudiye Çiğdemli arası Yol Genişletme ve 1. kat Asfalt, bu yıl da Beydili, Kılbasan, Esentepe, Yollarbaşı, Kazımkarabekir İlçesi Sığırcı Yolu Yol Genişletme ve 1. kat Asfalt işleri yapılmıştır.
Şimdi yine soruyorum! Bu köylerimizin tamamı Dağ Köyü mü? Dağ Köyü olarak Morcalı Köyümüze 2km.'lik 2. kat asfalt yapıldı. 
Ova Köylerimize son 3-4 yılda KOP ve KÖYDES Projeleri kapsamında köylülerimizin cebinden de beş kuruş para çıkmadan 50 milyon liralık Kapalı Sistem Sulama Projeleri yapılarak mısır, pancar, fasulye, ayçiçeği ekimi yapan çiftçilerimize ciddi şekilde ekonomik katkı sağlanmıştır. Dağ Köylerimiz, arazi yetersizliği nedeni ile böyle bir imkana sahip değiller.
Bu durumda bizler ayrımcılık yaptıysak kime yapmış oluyoruz?
Görüldüğü üzere bu zamana kadar olduğu gibi bundan sonra da hiçbir köyümüzde ayrımcılık yapmadan hizmet vermeye devam edeceğiz. Şu bilinmelidir ki " Hizmet hırsızlığı yapılmamıştır. Hangi Köyümüzün hangi hizmete ihtiyacı varsa bizler her zaman orada olmuşuz ve olmaya da devam edeceğiz. Bizler her köyümüze eşit mesafedeyiz. Hizmet konusundaki adaletimizden kimsenin kuşkusu olmasın. 
Adem Kapar olarak yıllarca Sosyal Yardımlaşma Mütevelli Heyeti üyeliklerinde, Kamu Yararı olan Karaman Amatör Spor Klüpleri Federasyonluğu Genel Başkanlığı, Karamanspor ve Amatör Spor Klüplerimizde de Klüp Başkanlığı, Yöneticilik yaptım. Şu anda da İnsan Hakları ve Hasta Hakları Mütevelli Heyet Üyeliklerinde aktif olarak görev yapmaktayım. 
2004-2009 ve 2014 Yerel Seçimlerinde de Karaman Merkez İl Genel Meclisi Üyesi seçilmiş olup, şu anda da İl Genel Meclisi Başkanlığı görevini yürütmekteyim. İl Genel Meclisi üyeliğim ve devamında Başkanlığım süresi içerisinde yapmış olduğumuz çalışmalar ile ilgili bugüne kadar Allah'a çok şükür hiçbir şikayet ve olumsuz bir durum ile karşılaşmadım.  Bu nedenle de İl Genel Meclisi Üyesi Arkadaşlarıma çok çok teşekkür ediyorum.
    
Gördüğünüz üzere ,4 aydır çalışılan ve 1 milyon 490.000 liralık yatırım yapılan Karacaören- Eğilmez Yolu ile ilgili şahsıma ve İl Özel İdaresi'ne yapılan haksız ve gerçeği yansıtmayan suçlamaları kabul etmiyorum. Dağı da bizim, Ovası da bizim. Hizmete Devam. Bizi bilen bilir. Takdir siz değerli Kamuoyunundur.
Katılımınız için hepinize teşekkür eder, saygılar sunarım.