Excel Nedir?

Microsoft Excel nedir nasıl kullanılır? Excel nedir özellikleri nelerdir? Excel nedir slayt nasıl yapılır? Excel programı hangi amaçla kullanılır? Excel nerelerde kullanılır? Excel ne işe yarar?

Teknoloji 13.10.2020, 20:55
Excel Nedir?

Bilgisayara günlük hayatımızda çok fazla kullandığımız bir alettir. Bilgisayar programları hem iş hem de gündelik hayatımızı oldukça kolay hale getirmektedir. Excel de bu programlardan bir tanesidir.

Excel Nedir?

Microsoft şirketi tarafından oluşturulmuş olan bu program elektronik tablolar ve hesaplamalar yapmanızı sağlamaktadır. Aslında bir tablo programıdır diyebiliriz.

Bu program sayesinde bir takım raporlamalar, hesaplamalar yapabilir ve formüller oluşturabilirsiniz. Böylece özellikle hesaplama konusunda zahmetsizce işlerinizi halletmiş olursunuz.

Microsoft Excel

Excel yani tam adıyla Microsoft Excel, Microsoft Office yazılım paketi içine sunulmaktadır ve genellikle ofislerde kullanılmaktadır. Diğer ofis programları ile uyumlu bir şekilde çalıştırabilmeniz ve kaydedebilmeniz mümkündür.

Excel programında hazırlanan ve kaydedilen programlar .xls veya .xlsx dosya uzantısı ile çalışabilmektedir.Excel’de hücre hesaplamaları, eksen tabanına hakim tablolar ve çeşitli grafik araçları kullanılır. Raporlama ve hesaplama araçlarını tam olarak size sunan Excel’i temel seviyede öğrendikten sonra çok rahat bir şekilde geliştirme imkanı elde edebilirsiniz.

Excel Hakkında

Excelde satır ve sütun mantığı işlemektedir. Yani her yaptığınız işlem satır ve sütuna göre adlandırılmaktadır. 2007 ve sonrasında çıkan sürümlerde oldukça fazla sayıda satır ve sütun bulunmaktadır.

Böylece geniş çağlı raporlarınızı da rahatça hazırlama imkanı elde edebilirsiniz. Excel satır ya da sütunda yaptığınız tüm işlemleri farklı renk tonları ile işaretleyebilir ve sıraya dizebilirsiniz. Böylece raporlarınızda bir karışma yaşanmamış olur.

Excel Nerelerde Kullanılır?

İş hayatında çoğu zaman raporlar ve sunumlar hayatımızda olmaktadır. Çoğu zaman anlatmak istediğimizi düz bir metin olarak anlatmak yerine tablolar ve sayılar ile anlatmak daha kolay ve anlaşılır olabilmektedir. Böyle durumlarda Excel hayatımızı kolaylaştıran bir uygulama olmaktadır.

Excel kullanımı genellikle rakamsal kullanımlardan ibaret olmaktadır. Yani rakamlardan oluşan bir rapor hazırlamak istediğinizde ya da bir formül oluşturmak istediğinizde ya da bir hesaplama yapmak istediğinizde bu durumda Excel’i rahatlıkla kullanabilirsiniz. Özel hayatınızda kendi kişisel hesaplamalarınız için kullanabileceğini bu program çoğu zaman daha çok iş dünyasında tercih edilir.

Eliniz ile manuel olarak bir tablo oluşturmak yerine bunu excel’de yaparsanız daha kolay ve etkili bir şekilde yapmış olursunuz hem de zaman kaybı yaşamamış olursunuz. Genel olarak iş dünyasında kullanılan Excel kullanımlarını örnekler içinde açıklamak gerekirse; örneğin işletmenizin hem harcamalarını hem de gelir ve giderlerini düzenli bir şekilde hesaplamak istediğinizde gün bazında bunu Excel dökümanlarına dökebilir ve her gün bunu raporlama imkanına sahip olabilirsiniz.

Böylece hem harcamalarınızı hem de gelir ve giderlerinizi düzenli bir şekilde görmüş olursunuz. İş dünyasında artık işe alımlarda da ileri derecede Excel bilgisi sorulmaktadır ve birçok kurum çalışanlarına düzenli Excel kursları düzenleyerek bilgilerini pekiştirmelerini sağlamaktadır. Bu nedenle Excel bilginizi ilerletmeniz ve gündelik hayatınızda da kullanmanız sizin için oldukça faydalı olacaktır.

Yorumlar (0)
12
az bulutlu
Namaz Vakti 19 Nisan 2024
İmsak 04:27
Güneş 05:58
Öğle 12:53
İkindi 16:37
Akşam 19:38
Yatsı 21:03