HABERLER>GÜNCEL
14 Mart 2017 Salı - 13:37

Evlilikleri 6 ay, davaları 10 yıl sürdü!

İzmir'de şiddetli geçimsizlik nedeniyle evliliklerinin 6. ayında boşanmaya karar veren M.A. ve A.A'nın mahkeme sürecinde birbirlerine açtıkları davalar 10 yıl devam etti.

Evlilikleri 6 ay, davaları 10 yıl sürdü!

İzmir'de evliliklerinin 6. ayında şiddetli geçimsizlik nedeniyle boşanma sürecine giren M.A. ve A.A, tazminat, nafaka artırımı, azaltımı, icra takibi gibi birbirlerine açtıkları ve 10 yıl süren davada arabuluculukla anlaştı.

Evliliklerinin 6. ayında eşinden boşanmaya karar veren A.A. (63) 2007 yılında boşanma davası açtı. Taraflardan M.A'nın (53) istememesi üzerine boşanma davası reddedildi. 3 yıl sonra A.A'nın tekrar boşanma davası açması üzerine taraflar boşandı.

Mahkeme, boşanma davasının sonucunda A.A'yı 11 bin lira tazminat ödemeye mahkum etti. A.A'nın gereken sürede tazminatı ödememesi üzerine hakkında icra takibi başlatıldı. Bu sefer A.A. bir süre ödediği nafakanın kaldırılması için dava açtı. Nafaka bedeli bu dava sonucunda indirildi.

Süreç, taraflardan M.A'nın nafaka artırım talebinde bulunması, A.A'nın ise nafaka indirimi yapılması yönünde dava açmasıyla devam etti.

Davalar uzayınca arabulucuya başvurdu
Sürecin yaklaşık 10 yılı bulması, davaların çok fazla uzaması üzerine M.A, 25 Ocak'ta arabulucu Yüksel Okyay Evren'e başvurdu.

İki tarafa da davet mektubu gönderen Evren, A.A'nın eski eşinin yüksek bedeller talep etmesinden şikayetçi olduğunu ve tarafların anlaşmaya yanaşmadığını kaydetti.

Taraflarla ayrı ayrı görüşerek olayı çözüme kavuşturmak istediklerini belirten Evren, bu süreçte çok fazla sıkıntılar yaşandığını, tarafların çok sık vazgeçme aşamasına geldiğini söyledi.

10 yıl süren husumet çözüldü
Evren, yalnızca 6 ay süren evliliğin 10 yıldır devam eden davalarını iki tarafın da bitirmek istediğini belirterek şunları söyledi: "Çünkü her iki taraf da çok para harcamış, bu davalar kafalarını oldukça meşgul etmiş ve çok vakit harcamışlardı. Ancak o kadar çok şey yaşanmış ki bu yıpranan ilişkide taraflar birbirleri ile görüşmek dahi istemiyor, tarafların avukatları ise müvekkillerinin maddi menfaatlerine odaklandıkları için bir anlaşma zemini olmamış. Her iki tarafın da istemesi ile başlayan arabuluculuk süreci, birbirleri ile görüşmek istememeleri sebebiyle mekik diplomasisi (taraflarla ayrı ayrı görüşme) ile ilerledi ve taraflar tüm açılan davalar, icra takipleri ve devam edecek nafaka konusunda tam bir mutabakata vardı. İmza aşamasında dahi taraflar, ortağı olduğum çözüm merkezinin farklı toplantı salonlarında ağırlanıp, imzalar da mekik diplomasisi ile tarafların avukatlarının da katılımı ile tamamlandı."

10 yıl süren husumet, davalar zinciri, zaman ve enerji kayıplarının yapılan görüşmeler sonrasında sona erdiğine dikkati çeken Evren, "A.A. M.A'ya elden ve defaten 3 Mart tarihinde arabuluculuk anlaşmasının imzalanması ile toplam 20 bin lira ödedi. Bunun dışında başkaca nafaka, yargılama gideri, avukatlık ücreti, tahsil harcı ve sair ödemeyecek. Tarafların birbiri aleyhine açmış olduğu bütün davalardan feragat edecek. Her iki taraf ve taraf avukatları bu durumdan son derece mutlu şekilde ayrıldılar. Taraflar hayır duasında bulundu." dedi. (AA)

 
Egedesonsöz’e ‘Aytaç Sefiloğlu’ onuru
 
Kuşadası sularında can pazarı!
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
CHP'li Kılıç: Erzincan Dağları'nda da çiçekler açacak
CHP PM Üyesi Avukat Sevda Erdan Kılıç referandum çalışmaları nedeniyle ...
Ankara’daki FETÖ operasyonunda kritik gözaltı!
FETÖ soruşturması kapsamında, örgüt mensuplarının yurt dışına kaçışlarında ...
İzmir'de soba yine can aldı!
İzmir'in Bayraklı ilçesinde, sobadan sızan karbonmonoksit gazından zehirlenen ...
 
ÖSYM'den 15 dakika kuralı için açıklama
ÖSYM Başkanı Ömer Demir, YGS'ye 15 dakika kuralı nedeniyle geç kalan adaylar ...
İzmir'deki FETÖ operasyonunda 10 askere tutuklama
İzmir İl Jandarma Komutanlığı'nın 9 ilde yaptığı FETÖ/PDY soruşturması ...
Kapadokya'da balonlar sert iniş yaptı: 49 yaralı
Nevşehir'de, turist taşıyan üç ayrı sıcak hava balonunun sert iniş yapması ...
 
İzmir’de avukatların darp edildiği o yere mühür vuruldu!
Konak’ta deprem açısından riskli olan ve otopark olarak kullanılan işyerine ...
Dışişleri Bakanlığı'ndan 'AB' açıklaması
Dışişleri Bakanlığı'ndan yapılan açıklamada, "AB'nin Hollanda'nın arkasında ...
Tarihe geçen 'Joudi' İzmir’de jilet olacak!
Türk Sahil Güvenlik güçlerinin uluslararası sularda uyuşturucu operasyonu ...
 
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
N'oluyor o balkonda?
Muhittin AKBEL
Muhittin AKBEL
Analar ne yiğitler doğurmuş!
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
Kazanan yok, kaybedenler Gazze’deki Müslümanlar
Tayfun MARO
Tayfun MARO
İki yüzlü ahlak her yerde…
Çağdaş ÖZGÜN
Çağdaş ÖZGÜN
Fotoğraf: İnsanlığımızı yitirirken soytarıya mı dönüşüyoruz?
Kemal ARI
Kemal ARI
Atatürk'ü anlamak...
Oytun NALBANTOĞLU
Oytun NALBANTOĞLU
Göztepe gün sayıyor!
Engin ÖNEN
Engin ÖNEN
Koltuklar devredilirken!
İhsan Özbelge ÖZDURAN
İhsan Özbelge ÖZDURAN
Aklıma 'Doğan Kardeş' geliverince… 
Kemal ANADOL
Kemal ANADOL
Sandık tartışması...
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA EGE'DE SON SÖZ
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva