koto 30
HATİPOĞLU
123
ORHAN BOZKURT 2

Güncel

Evi yanan aileye Büyükşehir'den yardım eli

Kandıra'da çıkan yangın nedeniyle evsiz kalan Morgül ailesinin yardımına Büyükşehir Belediyesi yetişti

3 Mayıs 2020 Saat: 23:11
Evi yanan aileye Büyükşehirden yardım eli
Evi yanan aileye Büyükşehir'den yardım eli

Kandıra ilçesinde ikamet eden Morgül ailesinin evinde elektrik kontağından kaynaklı yangın çıktı. Evi yanan ve Covid-19 salgın nedeniyle işe de gidemeyen Erdem Morgül’ün yardımına Kocaeli Büyükşehir Belediyesi koştu. Başkan Tahir Büyükakın’ın talimatıyla Morgül ailesinin evi yenilendi.

ÇIKAN YANGIN EVSİZ BIRAKTI

Kandıra’da ikamet eden Erdem Morgül’ün evinde bir süre önce elektrik kontağından kaynaklı yangın çıktı. Evin tamamı yanarken eşyalar yangın nedeniyle kullanılamaz hale geldi. 1 yıllık evli olan ve yangından bir hafta sonra kız çocukları dünyaya gelen aile salgın günlerinde evsiz kaldı. Covid-19 salgın nedeniyle bir süredir işe de gidemeyen Erdem Morgül’ün yardıma Kocaeli Büyükşehir Belediyesi yetişti.

BÜYÜKŞEHİR’DEN YARDIM İÇİN HAREKETE GEÇİLDİ

Kocaeli Büyükşehir Belediye Başkanı Tahir Büyükakın’ın talimatıyla Morgül ailesinin evine Sağlık ve Sosyal Hizmetler Daire Başkanlığı ekipleri gitti. Sosyal inceleme yapılan ev için Morgül ailesine afet yardımı ve afet destek paketi yardımı yapıldı.

EV YENİLENDİ, EŞYALAR ALINDI

Yangın nedeniyle kullanılamaz hale gelen ev, ekiplerce yenilendi. Büyükşehir tarafından Morgül ailesine ev eşyası konusunda da yardım edildi ve ailenin ihtiyacı olan beyaz eşyalar alınarak eve konuldu.

MORGÜL “YUVAM YENİDEN KURULDU”

Yeni evlerinde oturmaya başlayan Erdem Morgül, “3 hafta önce elektrik tesisatından çıkan yangın nedeniyle evim yandı. Eşim de hamileydi. Ülkemizde etkili olan koronavirüs salgını nedeniyle işe de gidemiyorum. Birde bunun üzerine çıkan yangın nedeniyle evsiz kaldım. Yangından sonra Kocaeli Büyükşehir Belediyesi tarafından bize ulaşıldı. Gelen ekipler rapor tutup yardım yapılacağını söyledi. Ardından Belediye tarafından evim onarıldı ve eşyalarımda alındı. Yangından sonra çocuğum dünyaya geldi. Şu an evimizde oturmaya başladık. Kocaeli Büyükşehir Belediye Başkanımız Tahir Büyükakın olmak üzere emeği geçen herkese teşekkür ediyorum. Başkanımız sayesinde yuvam yeniden kuruldu” açıklamasında bulundu.

YORUMLAR

Bu Habere Yorum Yapılmadı. İlk Yorumu Siz Yapmak İster misiniz? 
Lütfen Resimdeki kodu yazınız
 

Kocaeli BizimŞehir Tavsiye Formu

Bu Haberi Arkadaşınıza Önerin
İsminiz
Email Adresiniz
Arkadaşınızın İsmi
Arkadaşınızın E-Mail Adresi
Varsa Mesajınız
Güvenlik KoduLütfen Resimdeki kodu yazınız