Cenap Serdar

Cenap Serdar

Evet mi? Hayır mı? Ya sonrası

Ülkede Anayasa değişikliği için bir referandum yapıldı,  Hayır veya Evet diyecektik. Ortalık bir anda toz duman oldu iktidar partisi de ana muhalefet partisi de ne dediklerini bilemez hale geldi, akıl almaz sözlü saldırılar oldu, AB üyesi ülkelere ne olduysa onlarda işin içine girdiler seçimden ne gibi beklentileri olabilir di! İşte bütün bu olaylar ışığında YSK’nın saçma sapan uygulamasını saymasak güzel bir referandum süreci geçirdik.

AK Parti, MHP ve BBP Anayasa değişikliği için istediği sonucu aldı. Ancak ne hikmetse her ortamda seçim hala konuşuluyor, sosyal medyada zalimce haince yazışmalar yapılıyor örneğin “Hayır” diyenler cennete giremeyecekmiş, “Evet” diyenler Cumhuriyete ülkeye ihanet etmişler, vay be? Ne hale geldik, ülke olarak ne oldu bize kin, nefret söylemleri zirve yapmış durumda ülkede birileri çıkıp iç savaştan kandan bahsediyor, kimsenin yüzü gülmüyor, insanlar resmen ikiye bölünmüş durumda, bu yaşamımızın her alanında karşımıza çıkıyor.

Kendimizle barışık olmadığımız gibi yakın aile çevremiz, dostlarımız, arkadaşlarımızla bile zoraki görüşüyor konuşuyoruz. Kime, neye ne için kızdığımız bile doğru dürüst belli değil. AK Partiye mi kızıyorsunuz 14 yıldan beri iktidar da diye, seçmeseydin o zaman demezler mi insana, tabi seçmek zorundasın çünkü ülkeyi yönetecek aday başka bir parti veya lider nerede? şu an herkes bunu konuşuyor aynen bende katılıyorum. AK Parti dışındaki diğer partiler, küçükken oynadığımız gibi evcilik oynuyor sadece.

Bugün Irak, İran, Suriye, Somali veya Afrika gibi ülkelerden kaçanlar veya göç edenler değişik ülkelere kabul ediliyorlar. Biz Türkleri ise kimse kabul etmez, almaz bizim geçmişimizden korkuyorlar, yani ülkenin bölünüp parçalanması halinde kimsenin gidebileceği veya kaçabileceği bir ülke yok bunu böyle bilin, bu nedenle gün bu gündür artık yeni bir anayasa önümüzde ona göre yaşamımızı ayarlayıp gelecek seçimlere hazırlanmalıyız.

İyi yöneticiler seçip bu güzel vatanın dimdik ayakta durmasını sağlamalıyız, bu fırsatı değerlendirmek hepimizin görevidir. Gelin yeniden kardeş olalım, dost olalım, hiç olmazsa bir kez düşmanınızda olsa sevgiyle, saygıyla çevremize bakalım yaklaşalım, o zaman çok şeylerin değiştiğini hep birlikte göreceğiz.

Çevremizde dost ülke diyebileceğimiz bir ülke bile yok, şu an Almanya ve Hollanda resmen kin kusuyor onların derdi 3 ncü havaalanının yapılacak olması çünkü ekonomik olarak çok ama çok büyük bir geliri kaybedecekler, bu nedenle saldırabildikleri kadar saldırıyorlar.

AB’ne girmek hepimizin rüyası ancak şu açıkça görüldü ki Müslüman ülke istemiyorlar, AB zaten dağılmak üzere İngiltere den sonra başka ülkelerde birlikten ayrılacaktır. Bu nedenle AB’ne girmenin fazla bir anlamı kalmadı girmesek de olur, bu gün oylama yapılsa ülkenin büyük çoğunluğu girmek istemez.

 Birlik beraberliği sağlayabilirsek, kardeş dost olabilirsek ülkemiz daha da büyür, refah içerisinde huzurlu şekilde yaşarız, aksini düşünmek bu ülkeye ihanettir.

YAZIYA YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
SON YAZILAR