Evden festival keyfi

Hafta sonunun şüphesiz en önemli müzik etkinliği İngiltere’deki efsanevi festival Glastonbury’ydi...

Haberin Devamı

Türk müzikseverler ise BBC sayesinde bu etkinliğe gitmiş kadar oldu.
BBC bu yıl festival sponsorluğunu başka bir seviyeye taşıyarak konserleri evimize getirdi.
Canlı yayınlarda izlenebilen festivalin ana isimlerinin konserleri daha sonra YouTube sayfasına da eklendi. Böylece festivalin ilk gecesinde sahne alan Radiohead’in konserini izlemeyen müziksever neredeyse kalmadı.
“Ülkenizde bu içeriğe erişilemiyor” yazısı görenler ise üzülmesin, kanal festival bittiyse de Live isimli YouTube hesabına ünlü sanatçıların performanslarını yüklemeye başladı bile.
Geçtiğimiz haftalarda Redbull TV’nin benzer bir hizmetinin olduğunu söylemiştim. Demek ki internet yayıncılığı gittikçe uzakları yakın edecek, sahne önünden izleyemediğiniz isimleri maç kalitesinde görme olanağı verecek.

Haberin Devamı

Geç olmadan tanışın

Gözyaşı Çetesi ikinci albümünün kaydını tamamladı. Grup geçtiğimiz yaz Kabak Koyu’nda yaptıkları doğaçlama müziklerden ilhamla 4 günde albüm kaydı yapmıştı. 2016’da yayınladıkları “Garip Davam” albümünden sonra hız kesmeyen Gözyaşı Çetesi, hem tanıdık hem dinlenmeye değer bir grup.
Athena’dan tanıdığımız iki isim, bas gitarda Umut Arabacı ve davulda Sinan Tınar, Gözyaşı Çetesi’nde farklı bir duruş sergiliyor.
Gitarda Faruk Kavi, synth ve geri vokallerde Barış Çakmakçı, perküsyonda Anıl Dağ da grubun kadrosunda... Solist Pınar Balcı’yı en sona sakladım çünkü farklı vokal tekniği, söz ve müziğiyle grubu domine ediyor.
Grup şimdiye kadar gözünüzden kaçtıysa da güzel bir müzik dinlemek için asla geç değil.

Bozcaada’da caz günleri

Bozcaada’da birçok festival yapıldı ama ilk kez bir caz festivali hazırlığı var. 28-30 Temmuz’da Önder Focan, Jülide Özçelik, Çağrı Sertel, Korhan Futacı, Elif Çağlar, Ediz Hafızoğlu “Nazdrave”, MadenÖktemErsönmez (MÖE), Lara Di Lara, Selen Gülün, Nilüfer Verdi, Şenova Ülker ve Sebastian Studnitzky Pavli Bozcaada’da kurulacak üç ayrı sahnede yer alacak.
Hem tatil planı yapmak hem de güzel müzik dinlemek isterseniz üç günlük bu festival oldukça uygun görünüyor.

İlk akustik festival

Haberin Devamı

maNga solisti olarak hayatımıza giren ve solo projelere de imza atan Ferman Akgül “Türkiye’nin ilk akustik müzik festivali” sloganıyla Unplugged Music Festival’i düzenlediğini duyurdu.
Etkinlik 26-27 Ağustos tarihleri arasında Alaçatı Beach Resort’ta olacak.
Şu ana kadar açıklanan isimler ise Göksel, Mirkelam, Ceza, maNga, Mabel Matiz ve Suzan Kardeş...
Bu arada kış aylarında İstanbul’da da bir akustik festival hazırlayacağını duyurdu Akgül. Birçok festival gibi bu işin de kalitesi devamlılığını belirleyecek.

Taze çıktı: Melis

Avrupa’da doğan Türk yeteneklerin önü alınamıyor. Nylon Magazine ve Complex UK’de adından söz ettiren Melis, geçtiğimiz günlerde “Love Song Idea”yı yayınladı. Klibi de dikkat çeken bu şarkıyı söyleyen Melis yarı Türk yarı Çek.
Iyes grubuyla müziğe başlayan genç isim, hem şarkı sözü yazarı hem de yorumcu kimliğiyle kendinden söz ettiriyor.

Haberin Devamı

İptal yok, gelmek istemeyen çok

Bu hafta festivallerden gidiyorum.
Bir haber de 29 Temmuz’da düzenlenecek Rock Off cephesinden geldi.
Resmi Facebook sayfasından açıklama yapan festivalin organizasyon ekibi, Amon Amarth dışında görüştükleri 75 grubun o veya bu şekilde yani maddi ya da güvenlik önceliğini bahane ederek gelmek istemediklerini iletti.
İlk açıklanan isimlerden Rhapsody ise direkt konseri iptal ettiğini açıkladı.
Bir türlü festival kadrosunu açıklayamadıklarından dert yanan festival ekibi, organizasyonun iptal edilmeyeceğinin altını çizdi, “Bugüne kadar sabreden ve bize destek olan herkese teşekkür ederiz” dedi.
Son kadroy bu hafta açıklanacak.
Olumsuz görünen hiçbir şeyi köşeye taşımak istemesem de söylemeden edemeyeceğim, metalcileri sert bilirdik...

Ne dinledim?

Haberin Devamı

- Mum - Toothweels
- Imagine Dragon - Believer
- Autoheart - No Beat to My Heart
- Peg Parnevik - Don’t Tell Ma
- Fall Out Boy - Champion

Yazarın Tüm Yazıları