Evden çıkarken!

Silvan'da İki uzman çavuş evlerinden çıkıp otomobillerine binmek üzereyken taranarak şehit edildi. Nusaybin ve Beytüşşebap'taki saldırıda iki güvenlik görevlisi şehit oldu.

Evden çıkarken!

Türkiye dün yine acı bir gün yaşadı. PKK'nın, Diyarbakır, Şırnak ve Mardin'de peş peşe düzenlediği saldırılarda 4 güvenlik görevlisi şehit oldu. Diyarbakır'ın Silvan ilçesinde iki uzman çavuş, evden çıkıp arabalarına binmek üzere iken, kurulan tuzakta şehit edildiler.

EVDEN ÇIKARKAN VURULDULAR

Silvan Taktik Jandarma Komutanlığı'nda görevli olan uzman çavuşlar Sinan Uçan ile Tolga Topçuoğlu, dün sabah saat 07.00'de göreve gitmek üzere, ilçenin Bahçelievler  Mahallesi'ndeki Şirinevler Sitesi'ndeki evlerinden çıktı. Sitenin bahçesindeki otomobillerine binmeye hazırlanan uzman çavuşlar Uçan ve Topçuoğlu'na, bir anda ortaya çıkan yüzleri maskeli PKK'lılar otomatik silahlarla ateş açtı.

OLAY YERİNDE ŞEHİT OLDULAR

İki uzman çavuş olay yerinde şehit olurken, silahlı saldırganlar ise kaçtı. Şehit uzman çavuşlar Uçan ile Topçuoğlu'nun cenazeleri otopsi yapılmak üzere Silvan Devlet Hastanesi'ne götürüldü. Polis, 2 uzman çavuşu şehit eden PKK'lıları yakalamak için ilçede geniş çaplı operasyon başlattı. Silvan'ın giriş ve çıkışları tutulurken, operasyonlar sürüyor.

VALİLİK AÇIKLAMASI

Diyarbakır Valiliği ve Genel Kurmay Başkanlığı saldırıyla ilgili yazılı açıklamada bulundu. Genelkurmay Başkanlığının açıklaması şöyle;

"01 Ekim 2015 saat 07.30’da Diyarbakır Silvan İlçesi Bahçelievler Mahallesi’nde, Silvan İlçe Jandarma Komutanlığı'nda görevli iki kahraman silah arkadaşımız, mesaiye şahsi otomobilleriyle giderken, Bölücü Terör Örgütü mensubu teröristler tarafından çapraz ateş altına alınmak suretiyle ağır şekilde yaralanmışlardır. Yaralı silah arkadaşlarımız derhal Silvan Devlet Hastanesi’ne sevk edilmişler; ancak hastanede yapılan tüm müdahalelere rağmen kurtarılamayarak şehit olmuşlardır. İnsanlıktan nasibini almamış caniler tarafından adice, kalleşçe, alçakça gerçekleştirilen ve bizleri derin bir acı ve üzüntüye boğan bu menfur saldırıda hayatını kaybeden aziz şehitlerimize Allah’tan rahmet, şehitlerimizin değerli ailelerine, yakınlarına, Türk Silahlı Kuvvetleri mensuplarımıza ve Yüce Türk Milletine başsağlığı ve sabır temenni ediyoruz. Kamuoyuna saygı ile duyurulur."

ŞEHİTLER MEMLEKETLERİNE UĞURLANDI

Şehit olan jandarma astsubay Tolga Topçuoğlu ile uzman çavuş Sinan Uçan için Diyarbakır Asker Hastanesi'nde uğurlama töreni düzenlendi. Törene Diyarbakır Valisi Hüseyin Aksoy, 7'nci Kolordu Komutanı Korgeneral İbrahim Yılmaz, askeri erkan ve şehitlerin yakınları katıldı. Törenin ardından şehitler toprağa verilmek üzere memleketlerine uğurlandı.

BABASI TAZİYELERİ KABUL ETTİ

Astsubay Kıdemli Çavuş 26 Yaşındaki Tolga Topçuoğlu’nun babası Alaattin Topçuoğlu evinin önüne kurulan taziye çadırında taziyeleri kabul etti.  Taziye kabulü sırasında babanın metanetli duruşu dikkat çekti. Şehidin babasının evinin önüne Türk Bayrağı asıldı. Şehidin haberini alan yakınları babaocağına gelirken yakınları gözyaşlarına boğuldu.

ASKERİ KONVOYA SALDIRI

Şırnak’ta askeri konvoyun geçişi sırasında bomba patlatılması sonucu 1 asker şehit oldu, 1 asker de yaralandı. Şırnak Valiliği'nden yapılan açıklamaya göre olay, Beytüşşebap ilçesinin Taşarası köyü yakınlarında saat 12.20 sıralarında meydana geldi. Askeri konvoyun geçişi sırasında PKK’lıların daha önceden yola döşediği el yapımı bomba uzaktan kumanda ile patlatıldı. Patlamada uzman çavuş Hasan Büber şehit oldu, 1 asker de yaralandı. Yaralanan asker Şırnak Asker Hastanesi’ne kaldırılarak tedavi altına alındı. Yaralı askerin durumunun iyi olduğu öğrenildi. Olay sonrası bölgede geniş çaplı operasyon başlatıldı.

NUSAYBİN'DE ÇATIŞMA

Mardin’in Nusaybin ilçesi Bakok kırsalında dün saat 12.00 sıralarında arama tarama faaliyetinde bulunan güvenlik güçleri bir grup PKK’lı ile sıcak temas kurdu. Çıkan çatışmada 6 asker yaralandı. Çatışmada 1 örgüt üyesi ise ölü ele geçirildi. Yaralı askerlerden biri, kaldırıldığı hastanede şehit oldu. Operasyonda ayrıca örgüte ait çok sayıda mühimmat ve ağır silahlar ele geçirildi.

SOKAĞA ÇIKMA YASAĞI İLAN ETTİ

Öte yandan, Mardin Valiliği, ilçe merkezine uzak 4 mahallede sabah ilan edilen sokağa çıkma yasağının ardından Nusaybin ilçe merkezinde de dün saat 19.00'dan itibaren ikinci bir duyuruya kadar sokağa çıkma yasağı ilan edildiğini açıkladı. Mardin Valiliği'nden Nusaybin'de sokağa çıkma yasağıyla ilgili yapılan yazılı açıklamada, şöyle dedi:

"İlimiz Nusaybin İlçesi'nde kamu düzeninin sağlanması ve suç işlenmesinin önlenmesi, vatandaşlarımızın hak ve özgürlüklerinin korunması, bölücü terör örgütü mensuplarının etkisiz hale getirilmesi, mevcut aranan şahısların yakalanması, tuzaklanmış ve patlayıcı yerleştirilmiş hendek ve barikatların kaldırılarak vatandaşlarımızın can ve mal güvenliğinin sağlanması amacıyla; 5442 Sayılı İl İdaresi Kanununun 11/C maddesi gereğince Nusaybin İlçesi'nde 01 Ekim 2015 Perşembe günü saat 19.00'dan geçerli olmak üzere ikinci bir duyuruya kadar sokağa çıkma yasağı kararı alınmıştır. Kamuoyuna saygıyla duyurulur."

DAHA ÖNCE 4 MAHALLE İÇİNDİ

Mardin Valiliği, sabah saatlerinde de Nusaybin İlçesi'nin daha önce köy statüsünde bulunan Girmeli, Kayadibi, Tepeüstü, Eskihisar Mahallesi'nde dün saat 05.00'den geçerli olmak üzere ikinci bir duyuruya kadar sokağa çıkma yasağı kararı ilan etmişti.

POLİS LOJMANLARINA ROKETATAR

Mardin'in Savur ilçesinde  bir grup örgüt üyesi, Seydi Mahallesi'ndeki polis lojmanlarına roketatar ve tüfeklerle saldırdı. Açılan ilk ateşle bir başkomiser yaralandı.  Savur Devlet Hastanesindeki ilk müdahalesinin ardından Mardin Devlet Hastanesine sevk edilen başkomiserin hayati tehlikesinin bulunmadığı belirtildi.  Güvenlik güçlerinin anında karşılık vermesi üzerine olay yerinden kaçanların yakalanması için operasyon başlatıldı.

CİZRE'DEKİ YARALI POLİS ŞEHİT

Buarada,  Cizre İlçesi’nde 3 hafta önce Özel Harekat polislerini taşıyan zırhlı araca, PKK'lı teröristlerin roketatarlı saldırısı sonucu yaralanan 22 yaşındaki özel harekat polisi Emre Akbaş, tedavi gördüğü Ankara'daki Gülhane Askeri Tıp Akademisi'nde kurtarılamayarak şehit oldu. Acı haber, Şehit polis Akbaş'ın memleketi Aksaray'daki baba evini yasa boğdu.

Kaynak: Diyarbakır Söz