Öner Döşer Evdeki hesap çarşıya uymayabilir
HABERİ PAYLAŞ

Evdeki hesap çarşıya uymayabilir

Gerek Merkür gerekse Güneş’in Satürn ve Uranüs ile dik açılarının etkili olduğu hafta genelinde plan ve yön değişiklikleri olasıdır. Kendimizce planladığımız şeyler, başkalarıyla paylaştığımızda veya onlara sunduğumuzda, beklediğimiz geri bildirimleri almayabilir. Beklenmedik sözlerin ve açıklamaların, alınacak sürpriz kararların, yön değiştirici gelişmelerin yüksek olasılık çizdiği bir haftaya giriyoruz. Dolayısıyla bazı değişiklikler yapmak, gözden geçirmek ve yeniden düzenlemek durumunda kalabiliriz. Kısacası hesabımızı yaparken, dış faktörleri de dikkate almamızda fayda var. Ekonomik gelişmeler açısından da böyle. Yapmak istediğimiz bazı alışverişlerde, daha önceden bütçemize göre kendimizi hazırladığımızdan farklı fiyatlarla karşılaşabiliriz. Döviz, altın, dijital paralarla ilgili spekülasyonlara ve hızlı fiyat değişikliklerine açık bir haftadayız, farkında olalım!

Haberin Devamı

İsyankâr çıkışlar

Astrolojide isyankâr eylemler, protestolar, karşı çıkışlar denilince akla Uranüs gezegeni gelir. Uranüs’ün işin içerisinde olduğu stresli gezegen dizilimleri dönemlerinde toplumsal çalkantılar, dışa vurumlar görülür. Bir müddettir etkili olan Satürn-Uranüs dik açısı, bu hafta Güneş ve Merkür tarafından tetiklenecek. Dolayısıyla, dünya genelinde geçerli olmak üzere, toplumsal hareketlenmeler olasıdır. Bu ekonomik ve politik sebeplerden olabileceği gibi, sağlık, aşı, ilaç gibi konulardan da kaynaklanabilir. Veya insan hakları, demokrasi, hukuk, eğitim konularından da olabilir. Zira Merkür gezegeni, hafta sonu itibariyle Jüpiter ile karşıt açısını da iyice etkinleştirmeye başlayacak.

Fikir zıtlaşmaları

Merkür ile kavuşumda olan yeniay, kendini ifade etme ve konuşma becerilerini ön plana çıkartan etkiler taşıyor. Yani bir tarafıyla kendimize güvenli ve iyi ifade etme kabiliyetini arttırıyor. Ama yeniay esnasında etkili olan Merkür-Jüpiter karşıtlığının fikir zıtlaşmalarına atıfta bulunan bir yönü de var. Bu, özellikle yönetici figürlerin güç ve gövde gösterileri arzularının daha aktif olacağı, bu yüzden de iddialı kişiler veya genel anlamıyla lider pozisyonu tutan kişiler arasında bazı problemler çıkacağına işaret etmekte.

Haberin Devamı

Önemli başvuru ve görüşmeler

Önemli ve etkili pozisyondaki kişilerle görüşmeler açısından çok kolay akacak bir haftada değiliz. Karşılıklı iddialaşma neticesinde elektrikli bir atmosfer oluşabilir. Bu durum, özellikle de haftanın ikinci yarısında kendini daha belirgin bir şekilde göstermeye başlayacak. Merkür’ün de Satürn ve Uranüs ile zorlu açılarının olması, beklenmedik değişikliklere davetiye çıkartıyor. Dolayısıyla bu hafta verilen sözlere güvenmek, yapılan işlerin devamlılığını beklemek zor gözüküyor. 8 Ağustos Pazar akşamı gerçekleşecek Aslan burcu yeniayına kadarki zaman diliminde büyük işlere kalkışmak çok iyi fikir olmayabilir. Yeniay sonrasında bahsettiğimiz zorlu açıların etkisi azalmaya başlıyor. Kısacası, önemli adımlar ve atılımlar açısından en azından 9 Ağustos haftasını beklemekte fayda var!

Riskli zamanlar

Pazar günü gerçekleşecek yeniay öncesinde ve yeniay esnasında Satürn ve Jüpiter gezegenleri Kova burcunda ve Retro konumundalar. Sabit burç ağırlığı olan haritada, Uranüs’ün de Boğa burcundaki yerleşimi ve uzaklaşan açı olsa da yeniayın dik açıdan ayrılıyor oluşu, depremle ilgili riskler açısından dikkat çekiyor. Bu bağlamda yeniayın bir gün öncesinde (7 Ağustos) kesinleşecek Güneş-Uranüs karesi öne çıkıyor. Astrolojide Uranüs beklenmedik ve sarsıcı olayları temsil eder ve diğer gezegenlerle stresli açılarında orta ve yüksek ölçekte depremler artabiliyor. Bu haftayı etkileyecek gezegen dizilimleri hava koşullarında beklenmedik değişikliklere, aşırı rüzgâr, fırtına, hortum gibi hava olaylarına da işaret ediyor. Farkında ve temkinli olmakta fayda var!

Haberin Devamı

Özel ilişkilerde hoş sürprizler

3 Ağustos Salı günü kesinlik kazanan Venüs-Uranüs arasındaki uyumlu açı, özel ilişkilerde hoş sürprizlere ve güzel gelişmelere işaret ediyor. Bu bağlamda Cuma günü de güzel gelişmeler açısından dikkat çekiyor. Hararetli hafta içerisinde kullanabileceğimiz Salı ve Cuma günlerini tüm insan ilişkileri açısından değerlendirebiliriz.

Haftanın günlerine göre bir değerlendirme yaptığımızda;

2 Ağustos Pazartesi Gün genelinde engellenmelere, gecikmelere açığız, yapacağımız iş ve girişimlerde zor ilerleme kaydedebiliriz. Önemli kişilerle görüşmeler yapmak açısından bugünü kullanmazsak isabet ederiz eğer kullanmak durumundaysak günün ikinci yarısını tercih edebiliriz. Kendimizi ifade etmekte zorlanabileceğimiz bir gündeyiz.

3 Ağustos Salı Bu hafta nadir kullanabileceğimiz günlerden bir tanesi olan bugünü önemli kişilerle görüşmeler, fikir alışverişleri, sözleşmeler açısından değerlendirebiliriz. Gün boyunca ilişkilerde sürprizli, güzel gelişmelere açığız. Kişisel bakım, estetik ile ilgili konular, giyim kuşam alışverişleriyle ilgili olumlu gelişmeler bekleyebiliriz.

4 Ağustos Çarşamba Beklenmeyeni bekleyeceğimiz bir gündeyiz! Özellikle de günün ilk yarısı sürprizlere açık ve bunlar olumlu yönde olmayabilir. Beklenmedik sözler, sürpriz kararlar, stabil yolumuzu değiştirebilir ve bizi de karar değişikliklerine yönlendirebilir. İş ve girişimler için günün ikinci yarısını kullanmak daha isabetli olur.

5 Ağustos Perşembe Daha evvel yaralandığımız, üzüldüğümüz konularda şifa bulabiliriz. Güneş-Kiron üçgeninin olumlu etkileri devrede dolayısıyla başkalarına kendilerini ifade etmeleri, cesaretlerini toplayıp harekete geçmeleri yönünde yardımcı olabiliriz. Kişilik yaralanmalarının, ego problemlerinin üstesinden gelebileceğimiz bir gündeyiz.

6 Ağustos Cuma İlişkiler, kişisel bakım, giyim kuşam, alışverişler konusunda sabah saatlerini değerlendirebiliriz. İş ve girişimler konusunda da günün ilk yarısı olumlu etkiler taşımakta. Günün ikinci yarısı özellikle de gece saatlerinden itibaren beklenmedik, sarsıcı, sert, yön değiştirici etkilere açık olacağız.

7 Ağustos Cumartesi Sıra dışı durum gelişmelerine açığız. Eğer bazı adımlar atmak istiyorsak, bunları günün ikinci yarısına bırakabiliriz. Ay kapanmakta olduğundan eldeki işleri tamamlama, bir şeyleri bitirip, yarın gerçekleşecek yeniaydan itibaren yeni bir şeylere adım atmaya hazırlanabiliriz. Güneş-Uranüs karesinin yön değiştirici etkileri devrede.

8 Ağustos Pazar Aslan burcunun 16. derecesinde gerçekleşecek olan yeniay, Uranüs’le dik açıda olduğu için yine, ilginç, sıra dışı, beklenmedik gelişmelere açık bir zaman diliminde olduğumuzu göstermekte. İhtimal dışı olarak gördüğümüz şeyler, gündemimizde bir anda yer bulabilir. Önemli iş girişimlerimizi takip eden haftaya bırakmak daha isabetli olacaktır.

Sıradaki haber yükleniyor...
holder