REKLAMI GEÇ

Evde hemodiyaliz uygulamasına başladı, hayatı kolaylaştı

Evde hemodiyaliz uygulamasına başladı, hayatı kolaylaştı

Denizli Kamu Hastaneleri Birliği Genel Sekreterliği tarafından 2015 yılında başlatılan Evde Hemodiyaliz Uygulaması’ndan yararlanan gündüz işyerinde çalışıp, gece evde diyalizini uygulayabilen İlyas Kamil Ata, Denizli Kamu Hastaneleri Birliği Genel Sekreteri Uz. Dr. Berna Öztürk’ teşekkür ziyareti gerçekleştirdi.

Haber Merkezi / DENİZLİHABER / 22 Eylül 2017 Cuma, 09:48

Böbreğinin yüzde 25’i çalışan ve 4 yıl periton diyaliz tedavisi gören 32 yaşındaki İlyas Kamil Ata, Denizli Kamu Hastaneleri Birliği Genel Sekreterliği tarafından 2015 yılında başlatılan Ev Hemodiyalizini duyarak eğitim almaya başladı. 3 aylık eğitimden sonra ev hemodiyalizini uygulanan Ata, tansiyonunu ölçüyor, iğnesini yapıyor, diyaliz hemşiresi gibi tüm işlemlerini kendisi gerçekleştiriyor. Gündüz işyerine gidip çalışıyor, gece evde diyalizini uygulayabiliyor.

“EV HEMODİYALİZİ İLE YAŞAM KALİTEM ARTTI”
Ev hemodiyalizinden sonra hayatının çok daha kolaylaştığını vurgulayan İlyas Kamil Ata, hem hasta hem de hasta yakınları için ev hemodiyaliz uygulamasının çok önemli olduğunu dile getirerek bu hizmeti Denizli’ye kazandırdıkları için Genel Sekreter Uz. Dr. Berna Öztürk’e teşekkür etti.

Ev hemodiyalizi sayesinde çalışma hayatının, sosyal yaşantısının etkilenmediğini söyleyen İlyas Kamil Ata, “Gece diyalizimi yapıp gündüz işe gidebiliyorum. Sosyal yaşantıma da herkes gibi devam ediyorum; arkadaşlarıma vakit ayırabiliyorum, sinemaya, bowlinge gidebiliyorum. Hiçbir sosyal aktiviteden geri kalmıyorum. Ev hemodiyalizi sayesinde hayat standardımız ve yaşam kalitemiz yükseldi. Tüm diyaliz hastalarına daha rahat bir yaşam için ev hemodiyalizini tavsiye ediyorum. Bu uygulamanın Denizli’de başlaması bizim için büyük bir şans” dedi.

“DİYALİZ HASTALARINI EV HEMODİYALİZİNE BEKLİYORUZ”
İlyas Kamil Ata’ya ziyaretinden dolayı teşekkür eden Genel Sekreter Uz. Dr. Berna Öztürk, Denizli Kamu Hastaneleri Birliği Genel Sekreterliği tarafından Türkiye Kamu Hastaneleri’ne bağlı devlet hastaneleri arasında ilk kez Denizli’de başlatılan Evde Hemodiyaliz uygulaması ile hastalara daha kaliteli bir hizmet vermeyi amaçladıklarını söyled.

Öztürk, “Normal hemodiyaliz için hastalar haftada en az üç gün diyaliz merkezine gitmek zorunda. Gündüz günde en az 4 saat makineye bağlı kalıyorlar. Kliniğe gidip gelme ve diyaliz sonrası yorgunluğu ile birlikte tüm gün tedavi ile geçiyor. Kısacası hastalar hayattan, iş yaşamından ve sosyal yaşamdan tamamen kopuyorlar. Evde Hemodiyaliz de ise hastalar evlerinde diyaliz görüyorlar. Gece uyurken bunu rahatlıkla yapabiliyorlar. Bunun için 3 aylık eğitimden sonra başarılı olan hastaların evlerine makine tertibatı ücretsiz olarak kuruluyor. Ev Hemodiyalizi tedavisine başlayan hastalar, daha dinç bir beden ve kaliteli sosyal yaşamla birlikte sağlıklı bireylerden farksız hale geliyorlar. Bunun en güzel örneğini İlyas Bey’de görüyoruz; Kendisine öncelikle teşekkür ediyorum bu anlamlı ziyareti ve görüşlerini bizlerle paylaştığı için. Türkiye’de hiçbir kamu hastanesinde yokken Denizli’de böyle bir hizmeti başlatmak ve hastalarımızın bir nebze olsun yüzlerini güldürebilmek bizim için büyük bir mutluluk. Hedefimiz; çok sayıda diyaliz hastamızın bu hizmetten yararlanarak kaliteli bir şekilde normal yaşantısına devam edebilmesini sağlamak. Bu nedenle; Ev Hemodiyalizinden yararlanmak için diyaliz hastalarını Diyaliz Merkezimize bekliyoruz” diye konuştu.
İ

Yorum Yaz

Aşağıdaki gerekli alanlara bilgilerinizi girmelisiniz. e-posta adresiniz yayınlanmayacaktır.

 karakter kaldı